Szerintetek bunkó dolog nem odaadni?
Sógornóm terhes.nekem egy éves a kislányom, rengeteg ruhája van dobozolva a pinceben. Viszont én nem szeretném odaadni neki: azért mert : mi is egy fizetésből élünk, 3 gyerekünk van, nekik egy nagyobb (11) éves lányuk van, ők is egy fizetésből vannak. Ők 2 uj kocsit vettek hitelre attól függetlenül hogy rengeteget panaszkodnak hogy nincs mit egyenek, sokszor kérnek kölcsön a pénzt egyáltalán nem bírják beosztani.
Kérdem én: miért ugy kell gyereket szülni hogy más ruháztatja, minden egyéb kelléket ami kell egy babának mástól kér. Én szivesen (keserű szájizel) de odaadom: babakocsi, hinta, játszószönyeg, box, kiskàd. Viszont lehet bunkó vagyok de a gyerekruhàkbol max egy dobozt csinálok nekik indulás képen. Én is megoldottam, oldjàkeg ők is.ne legyen el várható hogy majd én ruhàzom a gyerekèt. A kapcsolatunk semleges, jopofizàs megy. ( hozzàteszem, mi a lányuk születésnapjàra mindig az előző havi fizetésből rakunk félre, ő a két fiamnak semmit nem vett merthogy nincs. Ez is rosszul esett; viszont nxomos érv az én szempontombol. Ő egy élősködő én irigy. Én megsporoltam a pénzt hogy megvegyem a dolgokat, ő meg kéreget mindenkitől. Vagy rà kéne hagyjam és az illendőség kedvéért odaadni mosolyogva?
én semmit nem adtam volna nekik nem h pont a legdrágább dolgokat .....
vagy max 5-6db ruhát és annyi
ha rákérdezett volna akkor eladtam ami volt mert kellet a pénz és lezárnám itt a dolgot
Ha terveztek még gyereket akkor meggondolandó, ha nem, akkor én odaadnék mindent. Meg a kis méretű ruhákat tényleg nem tudja elnyűni egy gyerek, rajta van néhányszor és ennyi. De jól látod, hogy ő élősködő, te meg irigy :).
Én most várom az első babánkat és nagyon nagyon örültem volna, ha a testvéremék felajánlanak néhány babacuccot, mert rengeteg van nekik. De érdekes módon nem akarnak semmit adni (még olyat sem ami szerintem tönkretehetetlen) és kicsit rosszul esik. Szerencsére barátok és kollégák felajánlottak cuccokat, csak fura, hogy mindig rokonok között van ez a fajta nem kölcsönadás probléma. Én mondjuk kérni nem kértem senkitől, csak aki magától ajánlott cuccot attól örömmel elfogadom. (Cserébe a nagyobb gyerekeinek veszek ajándékot.)
A békesség kedvéért adnék nekik, de nem az összeset, csak amit nem sajnálok. A többire meg azt mondanám hogy eladtam/elajándékoztam/kölcsönadtam másnak.
A babaruhák pár év múlva már úgysem érnek semmit, max 100 ft-okat, ha évekig tartogatod a dobozokba, akkor később rájössz, hogy már nem kell senkinek, maximum a szeretetszolgálatnak.
Én is így jártam, tartogattam a gyönyörű babaruhákat, nem adtam senkinek, hogy majd úgyis jön a kistesó, hát azóta sem jött, és a ruhák már nem olyanok amiket különösebb pénzösszegért el lehetne adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!