Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek aki nem tud új...

Szerintetek aki nem tud új holmikat venni a gyerekének az ne is vállaljon gyereket? (babakocsi, kiságy, ruhák ilyenekre gondolok)

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 15:05
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

mi is szinte mindenből használtat vettünk, aztán majd ugyan annyiért eladtam. ruhák is így vannak, most tettem fel a tavaly őszi-téli ruhatárát a fiamnak, jönnek a licitek. ha vége az aukciónak, veszem meg az idén őszi-téli ruhatárát, szóval ezekkel lehet spórolni, nem is keveset.

viszont a gyerekkel kapcsolatban tényleg vannak váratlan kiadások. pl. enyémnek fejlesztés kellett 1 évig, az 2500.-/alkalom, heti 1x hordtam + benzin is 1000.- körül volt. mellette kellett egy másik fejlesztés is, szintén ennyi volt, de az csak 3 hónapig, tehát akkor heti 6.000.- elment erre.

másik, kórházba került, nekünk kellett megvenni a gyógyszereket, kaját, apa jött-ment amikor csak tudott, olyan 40.000.- elment erre.

szóval kell félretett pénz.

iskolás hozzászólásodra is reagálnék, igen, tankönyv támogatás van, de füzeteket, iskola táskát, ceruzákat, stb meg kell venni, azt nem lehet használtat. szóval akkor is van kiadás, a különórákról, sportról, iskolai kirándulásokról ne is beszéljünk

2013. szept. 1. 17:21
 32/36 anonim ***** válasza:
71%
Mi csak 1 év múlva tervezzük de nagyon valószinű h lesz turis ruha is amibe felnő de mi van akkor én is felnőttem mert igen volt turis ruhám de volt uj is azért nem mondok le a gyerekvállalásról mert nem lesz folyton új ruha :-)
2013. szept. 1. 17:21
 33/36 anonim ***** válasza:
Attól függ,mert lehet használt bútorokat,ruhát venni,örökölni,barátnőtől kölcsön kapni,de azért van olyan amit akár higiéniai okokból vagy az egészség szempontjából nem szabad használtan venni cipő,alsó nemű,ráadásul ha nő a gyerek már nem nagyon lehet nagyon jó minőségű használt ruhát kapni,mert elhordják mire oda kerül,egy tini nem fog felvenni használt ruhát.Tehát igények kérdése is,de ha nem tudsz új ruhát venni a gyereknek miből veszel,gyógyszert stb. hogy veszel pelust,popsitörlőt,tápszert,mert oké egy nagyon pici baba gyorsan nő,de azért 1,5-2 évesen már azért lassabban nőnek.Az a baj aki nem tud megvenni nagyobb összegért dolgokat van új ágy 20-30ezerért,babakocsi is, és nem azért nem vesz,mert neki nincs igénye újra,az miből tartja el a gyereket,mit ad neki enni?
2013. szept. 1. 17:55
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, van egy stílusod!
2013. szept. 1. 18:10
 35/36 anonim ***** válasza:

Két lányom van, 3 és fél és 5 évesek.

Semmit nem vettem nekik újonan. Új holmijuk (ruha, játék) az van,amit ajándékba kaptak.

Ennek ellenére az oviban is dícsérik őket, hogy milyen csinosak...

Szóval nem hiszem, hogy ettől mi még rossz szülők, vagy felelőtlenek lennénk.

Utálom a "mindent meg akarok adni neki" hozzáállást. Mi a minden? Ha nem jár adidas cipőben, már ne is szüljek?

Szerintem szeressügy egymást, legyen mit ennünk, mit felvennünk és hol laknunk. Kell ennél több?

2013. szept. 2. 13:29
 36/36 anonim ***** válasza:

Na most itt kiakadtam egy-két hozzászóláson.

Nálunk 5,5 éves a kislányom,és minden ruháját, sok játékot használtan vettem.

Mindent kimosok, letakarítok. És lenne pénzem újra, de nem fogok. Nem fogom azt nézni, hogy esetleg leeszi az oviban paradicsomlevessel a 3000 Ft-os pulcsit és az már foltos marad (csak példa), meg a játszótéren, hogy jaj vigyázz a ruhádra. Pár 100 forintokért olyan szép ruhákban jár, hogy mindenki dícséri, és ha elszakad vagy foltos lesz nem baj. Van 3 másik helyette.

Az meg, hogy egy tini nem fog turiból öltözni szerintem megint szülői hozzáállás kérdése. Kislányom már most szeret velem turizni járni. Imád turkálni a ruhák között, mert azt látja tőlem, hogy én is imádok.

Mondjuk, hogy a kérdésre válaszoljak. Ha már előre tudom azt, hogy anyagi gondjaim lehetnek, hogy esetleg hónap végére nem marad, csak vajas kenyérre, akkor kétszer is meggondolnám, hogy most szüljek-e. Mert az a gyerek bármikor beteg lehet, és egy antibiotikum kb. 2-3000 ft, de az mellé még kell egy csomó minden. Meg vannak olyan váratlan dolgok, hogy oviban csoportpénz, meg ilyenek. És az ovi is kerül havonta 7-8000 Ft-ba, és ez csak az étkezése. Közben még esetleg bábszínház megy az oviba, vagy zenekar, akkor mit mondasz az ovónőknek, megy a gyerekednek, hogy ő aznap nem megy, mert nincs pénzed? Szóval itt nem azon van a hangsúly, hogy új vagy használt ruha van a gyereken. Hanem az egyéb költségek és dolgok. Tehát a gyerekvállalást nagyon át kell gondolni. :)

2013. szept. 3. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!