Miket kell egy újszülötnek venni? Babakocsi, kiságy, pelenka. És még?
Amivel mi indultunk az a babahordozó, ruhák, kiskád, kiságy, pelenkázó, bébiőr pár textíl pelus és eldobhatós pelenka, popsitörlő, cumi nekünk eleinte nem kellett.
Aztán szépen bővült a kör
-babakocsi (téli baba volt, így a babahordóban vittem csak ki pár percre eleinte)
- babamérleg (kis súllyal született, és sajnos vegyes táplálású volt emiatt nem ártott)
- mellszívó (mivel kevés tejem volt, masszírozással nem jött semmi)
- ápolási szerek (sampon, krém, fürdető) eleinte az orvos által felírtakat használtuk
- cumisüveg (tápszer és lefejt tej miatt)
- játékok (születésekor egy zenélő, felhúzható plüss játéka volt, a többit később 80%-ban ajándékba kaptuk)
- törölköző (nem létszükséglet kifejezetten babásat venni, a lényeg, hogy jó nedvszívó legyen)
- ágynemű és huzat ( eleinte a fűtött lakásban csak egy pelussal takartam be, a hálózsákot ő nem szerette)
- etetőszék (mikor megtanult ülni, akkor vettünk, addig a babahordozóban evett, illetve szopizás kézben)
- Biztonsági rácsok (csak már mikor menni tudott)
- vakdugó (csak amikor elkezdett utána érdeklődni, mászni)
na de ezek már nem is az újszülöttnek kellenek :)
Azt hiszem ennyi.
Még mi is csak várjuk, de a következőket szereztük be:
-babakocsi
-gyerekülés a kocsiba
-kiságy
-pelenkázó kiskáddal (itt sokáig vaciláltunk, hogy kell e, de végül mivel kis helyünk van, kis fürdőszobával, ez tűnik a legjobb megoldásnak... amúgy azon is agyaltam, hogy kell e pelenkázó, de többen meggyőztek, hogy kényelmesebb hosszútávon)
-Pelenka (egyenlőre 1cs, amivel majd megyek a kórházba)
-popsikenőcs (ahol én lakom nincs gyógyszertári)
-törlőkendő (1-2 csomag)
-textilpelus (kb 10 db) Ismerőseim ezt törölközőnek is használják, meg takarónak is
-cumisüvekeg (3 db... minen kapható márkából 1 :) )
-sterilizátor
-ételmelegítő
-mérleg (ez utóbbi 3-at nagyon olcsón és nagyon jó állapotban tudtam beszerezni azért lettek, a mérleg ingyen volt, adták a sterilizátorhoz)
-kisruhák, amiket kaptunk (amolyan starter kit, majd kialakul, hogy mi az, ami jó belőle, mi az, amiből még kell, kezdtetnek teljesen jó)
-egy mini neszeszer szerüség, amiben van hőmérő, körömolló, mini fésű, orrszívó és hasonló kütyük
Nekem mindent összevetve ezek tűntek a legfontosabbnak, aztán majd alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!