Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek aki nem tud új...

Szerintetek aki nem tud új holmikat venni a gyerekének az ne is vállaljon gyereket? (babakocsi, kiságy, ruhák ilyenekre gondolok)

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 15:05
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem lehet kizáró ok! Használtban is fel lehet nevelni szeretben, boldogságban. Azért egy-két darab új szinte minden kisgyermeknek jut.
2013. szept. 1. 15:08
 2/36 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell új mindenből, de azért felelőtlenség úgy gyereket vállalni, hogy váratlan esetekre nincs egy biztos tartalék összeg.
2013. szept. 1. 15:09
 3/36 A kérdező kommentje:
Milyen váratlan esetre? Gyógyszerre nem kellenek százezrek.
2013. szept. 1. 15:12
 4/36 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem - de csak szerintem - vannak dolgok, amikből új kell a gyereknek, főleg higiéniai okokból. Alsónemű, cumisüveg, cumi, cipő, ágynemű, textilpelus amire büfizik, kád, az első 1-2 hónapban a ruhák, játékok amiket jellemzően a szájukba vesznek a babák.
2013. szept. 1. 15:13
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ismerősöm akik gazdagok, és elkérték az összes babás holmimat, mert az első évre minek vegyenek amikor hetente kinövi a baba.Odaadtam mindent, bébi szállító, ruhák, minden.Pedig én pont azért raktam el hogy ha családban valakinek kell majd akkor ne legyen muszáj venni.Vannak közte olyan ruhák amik az én mindkét fiam kiszolgálták.Szerintem egy használt babakocsi is tud olyan jó lenni mintegy vadiúj.És lehet nem pénztelenségből nem veszi meg valaki, hanem azért mert előrelátó, és mondjuk nem akar több gyereket, és nem akarja utána árulni a használt dolgokat.Kölcsönkér egyet, és később visszaadja.
2013. szept. 1. 15:13
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyenre, baleset, műtét, drága gyógyszerek, bármi megtörténhet.

Sokan az iskolakezdésre panaszkodnak pl., az is nagyon sokba tud kerülni, ha nem a legócskább dolgokat veszed a gyereknek.

2013. szept. 1. 15:14
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem feltétlen babára gondoltam a tartalékkal, de én pl. néhány hónapos koromban betegedtem meg tartósan, pénzelni kellett a műtéteknél az orvosokat, nővéreket, hogy nézzenek rám. Ilyesmire gondoltam tartalék címén. Nem azt állítom, hogy törvényszerűen minden gyerek hónapokat kórházban tölt, de megeshet ilyesmi IS, és nem jó, ha a költségek vatlanul érnek és hirtelen nincs honnan előteremteni.
2013. szept. 1. 15:18
 8/36 anonim ***** válasza:
80%

Sejtem, mire gondolsz. De azért nem így van.

Megengedhetnénk, hogy újakat vegyek a gyerekeknek. De eszemben sincs. Amíg szép ruhákat veszek nekik használtan, addig nincs gond. Ruhából úgyis sok kell. Amihez ragaszkodom, hogy új legyen, az a cipő. És nem kínaiban veszem.

Azt viszont elítélem, amikor valaki úgy vállal gyereket, hogy majd csak lesz valahgy, szertet legyen, és kuncsorog segélyért, ja, és van vagy 3 gyerek. A gyereknek nem csak a ruha, cipő az igénye. Ahogy nő, nőnek az igények is. (nem rossz értelemben). Néha McDonalds, egy mozi, egy állatkert, fieztős szakkör is bele kell hogy férjen.

Szóval a használt cuccokkal nincs gond. Nagylányom pl. imád angolban vásárolni, jó, alkalmanként 10.000-et ott is hagyunk, de amikor már valaki a használtat sem tudja megvenni, és összekunyaerbálja, és közben csak szüli a gyerekeket.... na, azzal van a gond.

2013. szept. 1. 15:19
 9/36 A kérdező kommentje:
Tudod minden iskolás gyerek megkapja az államtól az iskolakezdési támogatást úgyhogy senki ne jöjjön azzal, hogy az iskola milyen sokba kerűl. Aki meg nem kap ingyen tankönyvet annak meg biztos magas a fizetése mert különben az is járna a gyerekének az is fogja be a száját.
2013. szept. 1. 15:20
 10/36 anonim ***** válasza:
Sajnos van olyan kisgyerek,ahol gyógyszerre kell ez a rengeteg pénz..és szerintem inkább jobb,ha értékeli az ember,hogyha születik egy egészséges kisbabája..és nem kell az anyagiakat nézni annyira.Viszont a használtcuccok nem csúnyák,nem igénytelenek.Lehet látni már a fényképeken itt interneten,hogy kb.milyen.Az ember meg úgyis kitakarítja a kisbabának a holmijait,sőt a sajátjait is,vagy nem?
2013. szept. 1. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!