Azt tudom, hogy egy babának kell kiságy, babakocsi. De mire van még ezeken kívűl szükség? Ti miket vettetek és mennyibe került?
Ez a legkevesebb. Csak a legszükségesebbek: pelenkázó, pelenka, cumisüveg, ruhák, orrszívó, cumi, popsitörlőkendő, kád. Ezeket lehet használtan is venni, nem ezek az igazán drágák. Hanem ami utána jön:
Pelenka, törlőkendő: havi 10-15.000
Tápszer, ha kell: 2300 Ft/doboz, ez 4 napra elég: azaz havi 15-20.000 FT
Gyógyszer, ilyen csepp, olyan krém: havi 5000.
Ezzel el is ment a gyes+családi. Akkor te nem ettél, ruhát sem vettél a gyereknek, semmit sem fizettél ki.
Szóval jól gondold meg, mert ha így indítasz, akkor nagy a gáz.Inkább ne vállad, mert úgy jársz, mint egy előző kérdező, hogy 3 hónapos a gyereke, és nincs pénz neki tápszerre, mit tegyen.
Pelenkázó szerintem sem égetően fontos, lehet az ágyon is pelusozni.
Ruhák is kellenek, mondjuk azt mi kaptunk annyit, hogy szinte semmit nem kellett vennünk, és nagyon sokat vettem baba börzén is, olcsók és szépek szoktak lenni.
A cumisüveget ki is lehet főzni fazékban, de lehet venni mikrós sterilizálót is. Mi azt mondjuk nem használtunk, mert csak szopizott és nem kellett a cumisüveg, sem a cumi, szóval ebben nem igazán vagyok otthon.
A mellszívó viszont nagyon jól jött, sok tejet tudtam vele csinálni, de mi azt is kaptunk kölcsön, egy elektromos Medelát, annak nagy hasznát vettem.
A mellszívót én fazékban főztem ki.
Ha beregisztrálsz a dm-be a bababónusz programba, és ot is vásárolsz a pelenkát és egyéb dolgokat jóval olcsóbban tudsz megvenni.Ha van eelég pontod (50-pont, minden vásárlás alkalmával 300 Ft után 1 pontot írnak jóvá) akkor ki tudsz váltani egy kuponfüzetet amiben van egy olyan, hogy 25% kedvezmény a legdrágább termékből (mondjuk a pampers ára 5500Ft-25% ) és ha megkaptad a kuponfüzetet a bababónuszban akkor abban van végösszeges kedvezmény 8000 Ft feletti vásárlás esetén ad 15%-ot Akkor pl veszel egy pamperst felhasználod rá a 25%-ot és erre még a 15%-ot is felhasználod. Számokban (pelus-25%) veszel popsitörlőt is (arra van pár 100 Ft-os kupon azt felhasználod) és akkor ha elérted a 8000Ft-ot akkor még -15% lejön.
Ruhákat tudsz venni használtan nem túl drágán és nincsenek elhasználva mert egy ekkora gyerek nem használja el a ruhákat.
Pelenkázó szekrény felesleges elég akár egy lap is, de az ágyon is lehet.Kell pár db textil pelus a feje alá, büfiztetéshez, no meg ha dokihoz mentek.Évszaktól függően rövidujjú ill. hosszúujjú body egy pár rugdalózó.Gyógyszertári fürdető, orrszívó, ágynemű a babának, ha kocsival mentek akkor bébihordó.Nem árt egy kis szekrény a ruháinak, de ha a ti szekrényetekben csináltok neki helyet akkor sincs gond vele.Ha tápszer kell a doki felírja ha azt nem fogadja el fel tud írni másik fajtát is.Légzésfigyelő bébiőr nem extra szükséges, de aki parázik annak jó.Ha a baba koraszülött a légzés figyelő kötelező. Kiskád azért hogy könnyebb legyen az első időben a fürdetés.
Hát biztos kihagytam nagyon sok mindent.Egy a lényeg ruhája, pelusa, tápszere ha kell fürdetője a közlekedéshez szükséges eszköz, lázmérő, alap gyógyszerek (lázcsillapító) legyen innen már lehet tovább menni ha kell valami.Ha van ismerősötök aki kölcsönadja a nagyobb dolgokat akkor nagyon olcsón megússzátok, de ha nincs akkor is szerintem 100000Ft-ból minden meg tud lenni. Bababkocsitól a pelusig.És nem a legrosszabb minőségben, csak nem kell feltétlen új mindenből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!