Mit lehet csinálni egy folyton sikoltozó kisgyerekkel (illetve az anyjával)?
Mi panelban lakunk, ahol aztán tényleg minden áthallatszik, de még soha senki nem szólt, hogy hangosak a gyerekek, pedig nálunk kettő is van, úgyhogy képzelheted, mi megy néha. Volt már, hogy többektől elnézést kértem a ricsaj miatt, de a válasz minden esetben az volt, hogy ő is nevelt gyereket, pontosan tudja, hogy ezzel jár.
Ilyenkor áldom az eget, hogy csupa olyan ember van a szomszédomban, aki már átélte ugyanezt, és nem tapasztalatok nélkül okoskodik, hogy véleménye szerint hogyan kéne egy 2 évesnek viselkedni.
Te nem tudsz velük semmit sem csinálni. Az anyjával sem. Nem nevelheted más gyerekét, főleg nem egy felnőttet.
Tudom, hogy zavaró, én a hajamat tépem, mikor a fiam vagy a lányom üvöltözik, vagy sikonkat csak azért, mert úgy tartja kedve. Hidd el, én rájuk szólok, de 50. szólás után is elfelejti, és csak elüvölti magát... ilyenkor legszívesebben már én is a szájára ütnék, mert kiidegel... Ebből a szempontból megértelek.
De nem lehet velük mit csinálni. A fiam nem hisztis, csak mivel a bölcsiben is többen vannak, így akarja felhíni magára a figyelmet. vagy nem is tudom, hogy miért csinálja. Mi panelban lakunk, mindig el van neki mondva, hogy a folyosón halkan, és meg ne halljam hogy kiabál. Ki sem mondom, már fél perc múlva ordít, hogy pl. Apaaaa, vagy nénózik vagy bármi. A lányom meg most próbálgatja a hangját, neki is szóloka folyosón, hogy ne, csendre intem, de sokszor nem használ. De legalább szólok.
Volt egy szomszédunk, akinek rendre üvöltöttek a folyosón a gyerekei, de egyszer nem hallottam az anyjukat rászólni... na ez a baj. De az sem megoldás, amit a párom csinál néha, hogy túlüvölti a gyerket, hogy csend legyen... :)
Egyébként engem meg a kutyaugatás is zavar a kertes házban, a másik fűnyírózása, hogy a déli alvásnál flexelnek, vágják a fát, és a bazihangos tücsökciripelés... ezeket én sem tudom kikapcsolni....
erre mondják azt, mint a panelban is, hogy "vagy megszoksz vagy megszöksz"
én teljesen megértem a kérdezőt!
Szerintem titeket is zavarna, ha miután hullaként hazaértek, kinyaljátok a lakást és beájultok az ágyba, a szomszéd kutyája minden éjjel, megállás nélkül ugat!
Nekem erről az a véleményem, hogy megértem, hogy zavar téged. Azonban nem lehet vele mit csinálni.
Az egyik az, hogy nem mondhatod meg a szülőnek, hogyan nevelje a gyerekét. Ha szerinte aranyos, akkor ezzel nem tudsz mit kezdeni. Nem tisztje megítélni senkinek, hogy helyes-e amit tesz.
Viszont a szülő sem tud mit kezdeni vele, hiába szól rá ötvenszer. Főleg egy dackorszakos két évesnél.
A másik pedig, hogy a mi szomszédunk egész nap káromkodik.
illetve nem a miénk, hanem édesanyáméké. Mikor náluk vagyunk és a kislányom meg a kisöcsém is kint vannak a kertben és a testvérem kérdezi, miért beszél ilyen csúnyán a néni, meg, hallottad-e mit mondott? és tényleg én még ilyen otromba undorító beszédet nem hallottam senkitől, az is zavaró, de nem fogok rászólni, mert otthon van és a saját otthonában ugyan hadd csináljon már amit akar.
Szóval megértem, hogy zavar, de semmit nem tudsz tenni ellene.
Ahhoz viszont tényleg semmi közöd, hogy mennyit van otthon a gyerekkel, nem bántásból mondom, mert tökéletesen megértelek, de szerintem ehhez senkinek nincs joga, hogy firtassa.
De ez csak az én egyéni véleményem, nem jelenti, hogy igazam van, csak én így gondolom. Én rászólok a kislányomra, ha nagyon hangos, főleg a folyosón, hogy szegény szomszédokat ne zavarja, ne sikoltozzon, kiabáljon olyan hangosan, de mindenki más elvek alapján nevel, ismerek olyat, aki szerint ez a gyermek személyiségfejlődésének a korlátozása. Lehet, hogy ez az anyuka is ilyen. Nem tudom.
Ez nem ősanyaság kérdése! Van egy időszak, amikor a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem tudod megakadályozni, hogy sikongassanak. Felfedezik a hangjukat, és nagyon kicsik még, hiába papolsz, hogy másokat zavar.
Én is átéltem, folyamatosan mentem a kisfiam után, csitítgattam, magyaráztam már mindent, mégsem sikerült mindig elérnem, hogy ne sikítson. Ez nagyon nehéz a szülőnek is, hiszen én sem szeretnék senkit zavarni, de a legnagyobb erőfeszítésem ellenére sem tudok 100%-ban eleget tenni mindenkinek.
Családi házban lakunk, kicsit talán kevésbbé nehéz itt, mint mondjuk egy panelben, de biztos itt is van, akit zavar.
Költözz el, vagy szigeteltesd le a házat!
Engem is zavar éjjel a szomszég kutya ugatása, de nem tudok mit csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!