A kismamákat miért nem hívják be előtt az orvosnál vagy akárhol, ahol sokat kell várni? Vagy azt, aki kisgyerekkel van?
Mert akkor mindenki cipelné a gyerekét, ha kell, ha nem.
Attól, hogy nekem gyerekem van, még az előttem lévő is siethet
Mondjuk minden éremnek két oldala van:
-a kismamák, babások azért puffognak, hogy miért nem
-a többiek meg azért, hogy miért engedik őket előre, hiszen ők is ugyanannyit kivárták a sorukat, meg ott vannak az idősek is, akik alkalomadtán betegebbek is
Szerintetek?
Nálunk is ki van írva, hogy a kismamákat előre veszik. A kismamák általában gyorsan végeznek, mert receptet íratnak vagy táppénzes papírért ugranak be. Egészségesek, és nem tesz jót, ha többi beteg között üldögélnek, még elkapnak valami nyavalyát.
A délelőtti rendelés a nyugdíjasoké, ráérőké, a heti egy délutáni rendelés pedig a munkából jövőké.
Persze, mindig van háborgó, többnyire egy nyugdíjas az...rendszerint az a tapasztalatom, hogy csak addig sietnek, amíg be nem jutnak, a dokitól kijőve már van idejük még egy órát csevegni a váróban a szomszédasszonnyal.
Amikor én voltam kismama, én élveztem az előnyt, amikor már nem voltam, gond és szó nélkül engedtem előre a kismamát, akár vérvételre, akár vizsgálatra mentem.
A gyerekemet nem szoktam vinni, utálja az orvosi rendelőket, a gyerekorvoshoz is vontatóval kell behurcolni.
én mikor még gyeden voltam, elém engedtem azokat akik látszólag nagyon sietnek. én tök ráértem, a gyerek velem volt, játszottunk, a mosogatnivaló meg ráér.
terhesen háziorvosnál előre kértem magam, de csak mert féltem, hogy elkapok valamit.
veszélyeztetett terhes voltam, így boltban, gyógyszertárban, postán szintén előreengedtem a kisgyerekeseket, nehezen mozgó időseket, mert szintén baromira ráértem :)
nem is értem miért kéne pont minket előre engedni (persze az orvos az más, ahol fertőző betegek vannak), pont a kicsit bárhol elvannak ha szórakoztatva vannak :)
Szerintem pedig mindenkinek joga van sietni vagy éppen nem sietni. Azért mert nagy pocakkal várok, vagy kisgyerekkel, még nem látok bele a többi várakozó életébe. Lehet, hogy késésben vannak a munkahelyükről,vagy nem érnek oda az óvodai ünnepségre, az iskolába a gyerekért, az anyukájukhoz a kórházba, vagy a romantikus vacsorára a férjükkel, satöbbi...
Mindenkinek meg lehet a maga baja, én személy szerint ha orvoshoz megyek bele kalkulálom a várakozást is, ha pedig meg tudom oldani,hogy vigyázzanak a kislányomra, akkor a rendelési idő előtt háromnegyed- fél órával már ott vagyok, hogy hamar végezzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!