Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni egy folyton...

Mit lehet csinálni egy folyton sikoltozó kisgyerekkel (illetve az anyjával)?

Figyelt kérdés
A szomszédomról van szó, nem panelban, hanem kertes házban lakom. Egy fiatal házaspár költözött ide egy éve, most kb. 2 éves a kisfiuk. A problémám az, hogy a nap nagyrészében sikoltozik a gyerek. Nem sír, hanem sikoltozik. Akkor is, ha baja van és akkor is, ha örül. Borzasztóan zavaró. Én itthonról dolgozom, tanulok, de sokszor csukott ablakon keresztül is ezt hallgatom. Egyszer már szóltam normálisan a szüleinek, azt mondták nem tudnak vele mit csinálni, mert ő még kisgyerek..Így ennyiben maradt. Mostmár bevallom néha a kertben hangosan szidom őket, ha meghallom, mert egyszerűen elviselhetetlen. Mit lehetne velük csinálni?
2013. aug. 28. 20:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
61%

Semmit nem lehet csinálni, majd ha lesz gyereked, az is sikoltozni fog...

Én egy óvodával lakom szemben, képzelheted... :)

2013. aug. 28. 20:46
 2/23 anonim ***** válasza:
49%

Én nem értem az ilyen embereket mint te. Mit gondolsz kikapcsolja, mint egy tv-t?? Mi panelban lakunk és a felső szomszéd lekopog, ha a kisfiam hangos. Nem értem mit képzel.. Egy gyereket nem lehet leállítani, főleg, ha ilyen kicsi. Kb 5-6 évesen lehet már elmondani neki, hogy csendesebb legyen.

Az én kisfiam 9 hónapos.

Szóval kíváncsi lennék mit gondolsz mit csináljon a szülő az "ilyen" gyerekkel?!

2013. aug. 28. 21:04
 3/23 anonim ***** válasza:
61%
te mit tennél a szülő helyében?
2013. aug. 28. 21:17
 4/23 anonim ***** válasza:
39%
Mégis hogy gondoltad?Te szabod meg másnak a saját portáján mit lehet mit nem?Te mit csinálnál?Beragasztanád a gyerek száját?Igen még gyerek nem lehet vele mit tenni ilyen kicsi korban.Javaslom vegyél füldugót és vigyázz a szidalmazásért föl is jelenthetnek.
2013. aug. 28. 21:44
 5/23 A kérdező kommentje:

Miután már valamennyire beszél az a gyerek és valamit már ők is megtudnak érteni, én biztos mondanám neki, hogy nem kell sikoltozni. Az anyja bátorítja amikor ezt csinálja, mert szerinte aranyos.

A másik, hogy nem kell 24 órában otthon lenni. Nekem is van unokaöcsém, kisebb a szomszéd gyereknél, de sokkal normálisabb, mert a nővérem állandóan viszi valahova és foglalkozik vele. Mennek hosszú sétákra, foglalkozásokra, játszótérre, más gyerekek közé stb. Normálisan tud viselkedni, nem pedig csak sikoltozással tudja kifejezni magát.

Nem azt várom el, hogy folyton síri csönd legyen, és beleférne, hogy néha ezt hallgatom, de az, hogy kertes házban, ahol nem egy fal választ el bennünket, ezt kell hallgatnom állandóan és zavar a mindennapi teendőimben, az igenis érthető szerintem.

2013. aug. 28. 21:45
 6/23 anonim ***** válasza:
49%
Mite gondolsz a gyereken van off gomb? Kicsit tulliheged! A kutyaugatás nem zavaró? Azt sem lehet halkabbra venni! Érdekes mi is kertesben lakunk mègsem jöttek mèg panaszkodni de èn se megyek senkihez. Azèrt a kertes ház nem panel,ha ennyire behallatszik szigeteld le a házat!
2013. aug. 28. 21:45
 7/23 anonim ***** válasza:
65%
Ezek szerint te sem mèsz el otthonról!
2013. aug. 28. 21:48
 8/23 anonim ***** válasza:
55%
Csak tudod nincs két egyforma gyerek.Egyébként akkor se tudsz semmit csinálni mert jogod nincs hozzá.Elmehetsz te is otthonról.(és egy gyerek nem csak azért sikítozhat mert nem foglalkoznak vele)2 éves a lányom úgyhogy tudom milyen.
2013. aug. 28. 21:54
 9/23 A kérdező kommentje:

1.Egyrészt nem csak az ő dolga, mert rám is tartozik, hogy éjjel 2-kor is ezt hallgatom, de akár nappal is.

2.A ház közel van a miénkhez, a gyerekszoba meg pont felénk néz.

3. De, a kutyaugatás is zavaró lehet, de én rá is szólok a kutyáimra, mert tekintettel vagyok másokra.

4. És igen, sokat vagyok itthon, mert ahogy írtam már! itthonról dolgozom és tanulok. Sajnos én nem tudok játszótérre vagy kávéházba menni komplett számítástechnikai berendezéssel.

De a kérdést tekintsétek tárgytalannak és nem kell több választ írni, mert úgy látom itt csupa olyan anyuka van, aki nem gondol bele, hogy nemcsak a kisgyerekesek körül forog a világ és mások is léteznek. Azt gondolom, a toleranciának, megértésnek két oldala van.

2013. aug. 28. 21:56
 10/23 anonim ***** válasza:
49%
Hát már ne is haragudj, még az elején úgy gondoltam, hogy részben igazad van, mert ha tényleg egész nap visít, az tényleg zavaró, de a gyereket nem lehet kikapcsolni. Ilyen, majd kinövi. És kertes ház, mi lenne ha panelban laknál. De a '"nem kell otthon lenni a nap 24 órájában " kiverte a biztit nálam... nehogy már számon tartsd mikor van otthon és mikor nincs a gyerekkel....
2013. aug. 28. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!