Ti milyen anyagi feltételekhez kötnétek a gyermekvállalást?
Mostanában sok kèrdès volt arról, szabadna-e minimálbèreseknek, szegènyebb embereknek gyereket vállalnia, merthát krumplin meg turis ruhán is meglehet èlni, a gyerek meg vèletlemül sem lesz lelkisèrült, ha mindig kimarad a táborokból ès szètalázzák a többiek...
Ha lehetne törvènyes korlátozása a dolognak, ti milyen feltèteleket szabnátok?
24. ezt te hol láttad,hogy ingyen beíratják,mert én is azt tapasztaltam,hogy nem,hanem elég kellemetlen a gyereknek,hogy a többi gyerek eszik ő meg éhezik.
Persze lehet,hogy van ilyen lehetőség,de ezek az anyák olyan alul tájékozottak és már bocs,de kissé primitívek is,hogy el nem mennének ennek utána nézni,vagy elintézni,gyerekük érdekében,mert még erre se képesek...
Akiket én ismerek legalábbis.
Hiszen az ingyen étkeztetés sem magától jön,el kell intézni azt is.
Igen az régen volt,most már máshogy van.
Úgy tudom most már ingyen nincs is,csak kedvezményt kapnak.
Anyagi feltétel, hogy a gyereknek legyen fedél a feje felett, a havi bevételből lehetséges legyen az egészséges táplálkozást biztosítani, valamint a rezsit fizetni. Mikor olyan műsorokat látok, hogy összedől a ház a fejük felett, 12-en laknak 30 négyzetméteren és egy kis kenyéren kívül nem sokkal több jut a gyerekek számára, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.
Nekem személy szerint nagyobb igényeim vannak, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez feltétel lenne a gyerekvállaláshoz, sőt! Számomra fontos, hogy a gyereknek is, a szülőknek is külön hálója legyen, egy akármilyen autó és egy kis megtakarítás, ha bármi közbejön. Én ezekkel a feltételekkel szeretnék belevágni a családalapításba, de a fentebb leírtakat konkrétan kötelezővé tenném.
Valamilyen módon korlátoznám,például egy gyerek után már megnézném a körülményeket hivatal által,mert vannak olyan anyák,akik azért esnek gyakran teherbe,hogy pasit fogjanak maguknak és addig is el legyenek látva és kímélve legyenek.
Aztán a gyerek le lesz magasból tojva,nem egy ilyent ismerek.(magamat is közöttük és én is éheztem,de anyám nem,csak nekem ugye minek,örüljek,hogy vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!