Ti milyen anyagi feltételekhez kötnétek a gyermekvállalást?
Mostanában sok kèrdès volt arról, szabadna-e minimálbèreseknek, szegènyebb embereknek gyereket vállalnia, merthát krumplin meg turis ruhán is meglehet èlni, a gyerek meg vèletlemül sem lesz lelkisèrült, ha mindig kimarad a táborokból ès szètalázzák a többiek...
Ha lehetne törvènyes korlátozása a dolognak, ti milyen feltèteleket szabnátok?
Gyűjtöm még a piros kezecskéket, szóval igen, korlátoznám.
Egyrészt eltörölném azokat a támogatásokat, amiket mások adójából osztogatnak (gyes, csp), és mindenki fizetésarányosan kapná ezeket vissza a saját adójából (a gyedhez hasonlóan).
Másrészt megállapítanék egy létminimumot, ami alatt "nem lehetne" gyereket vállalni. Ebbe beletartozna az, hogy a születendő gyermeket egészségesen, teljeskörűen, normálisan tudják étkeztetni, az áram-víz-fűtés-lakhatás ne legyen probléma, valamint rendezett, normális ruhákban tudjon járni az adott bevételből.
Én elmondom a saját véleményemet.
Vegyünk két fizetést szóval egy x összeg. Abból lejön a rezsi,számlák,autó,buszjegy, KAJA (és nem zacskósleves, vajaskenyér)
ezen felül a gyereknek normális ruhái legyenek, az ő méretében, legyen új cipője, ha kinőtte vagy elnyűtte.
Plusz ha a gyerek augusztus 25én akar egy fagyit, akkor nyugodt szívvel mondom,hogy "válassz", és ne azt kelljen számolni, hogy úristen 20ezer a tankönyv, 10 ezer íróeszközök, nomeg új tornacipő is kell és különben is hó vége van!
Nyilván csak elmèleti kèrdès, nem terveznèk állami abortuszt bevezetni. De szerintem sokan elgondolkodnak azon, milyen jó lenne, ha mem születne ennyi nyomorgô, lelkisèrült gyerek, akiket mèg a minimálus 3letszínvonaltól is megfosztanak.
Kiváncsi vagyok, nàlatok mi számít elfogadható, normális háttèrnek, ahol a gyerek testi-lelki fejlödèsère már nem hat károsan a pèntelensèg.
Ez egy kényes kérdés,én a sajátomat korlátoztam.
Úgy döntöttem ezért csak 1 gyereket vállalok,mert csak 1 nek tudnám biztosítani mindenféle segítség (szüleim,férj)nélkül az elemi dolgokat (nálam a tábor is az).
Mikor szültem még ihaj-csuhaj volt minden segítségből.De mostanra bejött az előre látásom,ha már kettő lenne nem lenne tábor stb,így meg kiszámolva,de jól elvagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!