Hamarosan állásinterjúra megyek, viszont valószínű, hogy terhes vagyok. El kell mondanom az interjún?
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jó kategóriába írok-e.Mindenesetre pénteken (azaz holnap) megyek állásinterjúra,viszont nőgyógyászhoz csak a jövőhéten.
A tesztem pozitív lett és minden egyéb jel is arra utal,hogy várandós vagyok,viszont nem tudom,ilyenkor kötelességem szólni a leendő munkáltatómnak?
Nyilván úgy lenne a korrekt,de ha így nem alkalmaz,akkor elég nagy gáz van.Mi ilyenkor a teendő??
Nem tudom mit csináljak..:S
Köszönök minden választ!
Elmondanod nem kell, viszont korrektebb lenne.
Esetleg próbáld meg azt mondani, hogy a közeljövőben szeretnél gyereket, úgy készüljön a főnökség...
A próbaidő alatt simán kirúghat indoklás nélkül,ugye?
Köszönöm az eddigi válaszokat,a párom is azt mondta,hogy nehogy elmondjam...Meg kell is a pénz..
Ez egy kicsit összetettebb dolog ennél.Az államvezetés meg a csökkenő gyermeklétszám miatt van felháborodva,mégis mire vállaljon az ember gyereket?
Ha csak apuka dolgozik,abból ketten alig élünk meg,nemhogy gyerekkel...De a nő az szüljön gyereket,mert az a "dolga"...Az apuka meg tartson el mindenkit...Kérdés: ugyan hogyan?
Én értelek, de én a helyedben akkor is korrekt lennénk.
Csak egy példa! Párom állami szférában dolgozik, nálunk szinte kivétel nélkül minden odakerülő kolléganő max. egy évvel azután elmegy szülni, ahogy felveszik, kinevezik. A főnök meg persze mérges, mert sokszor másik városból kell áthelyezni embereket a helyükre (azok is nagyon örülnek),vagy éppen felvesz valakit, akinek ugye menni kell, ha a kolléganő visszajön stb. Ezzel elérték azt,hogy nagyrészt a nőket már ilyen-olyan indokkal fel sem veszik. Pedig van,aki már mondjuk 40 éves és nem megy el szülni! Ez meg nyilván megint egy rossz helyzet!
Ráadásul nem tudom, én nem biztos,hogy szeretnék visszamenni majd egy olyan helyre, ahol ki nem állhat a főnököm,mert kicsesztem vele azzal,hogy alig,hogy felvett, elmentem szülni!
Valóban ez az egyik eset,de ha nem lesz hova visszamennem az sem a legjobb.
Illetve addig sem lesz bevételem,és a gyes-t is minimumon kapom.Kiadás meg van bőven.
Megjegyzem,még nem terveztük a gyereket,pár év múlva akartunk,de már valószínű,hogy itt van.Ezért vagyunk ennyire felkészületlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!