(Leendő) Kismamik! Ti rohannátok uh-ra 2 héttel a
vérzéskimaradás után?
Lehet hogy félreértek valamit, de azt írtad, hogy minek megy 2 héttel a vérzéskimaradás után dokihoz. A kommentedben pedig azt, hogy 6 hetes terhes voltál, amikor elmentél dokihoz. Ez a kettő nem egyenlő? Ha két hete nem jön meg, akkor kb 6 hete volt meg utoljára, ami azt jelenti, hogy 6 hetes terhes. Egyébként miért baj az, hogy nyugodtan mentek oda? Én is nyugodt voltam, bementem a klinikára, kivártam a sorom és megnéztük a petezsákot. Ne légy már ilyen irigy.
2009. okt. 25. 09:34
12/22 A kérdező kommentje:
én tesztet végeztem otthon, a nődoki is elküldött pisitesztre. Az első uh.m 8 héttel a vérzéskimaradás után volt, nem 2 héttel... ezt csak ideírtam:)Dehogy vagyok irigy!! mi is tervezzük a következő babát...csak régen nem volt uh és nem rohangáltak a nők állandóan! Nekem a nődokim mondta, hogy azóta vannak a nagy bajok a terhességek körül, mióta van uh. Átok és áldás egyszerre, de van aki " játéknak" gondolja ezt is, sajnos....
Én a menstruációm kimaradásának napján teszteltem, akkor ugye már 4 hetes voltam. Utána doki következett. 6 hetesen ultrahangoztak.
2 héttel a vérzéskimaradás után a terhesség 6 hetes.
Szóval kicsit elvakított valami, mikor kiírtad a kérdést.
Lehet őket utálni, szeretni, ahogy mindenkit, de most magadat is leégetted :P
2009. okt. 25. 09:47
14/22 A kérdező kommentje:
Nah, lányok. egy info. Ha a terhességi heteket nézem, akkor valóban 6 hetesnek lehet számolni egy 2 hetes vérzéskimaradást. Viszont ha a baba szempontjából nézzük, ő valószínű a menstruáció időpontja körül ágyazódhatott be, az meg mínusz két hét. Ezt látja az uh-n a vizsgáló is. Leégetni magam? Nem hiszem. Aki vérzéskimaradás után két héttel megy uh-ra még nem lát szinte semmit. És teljesen mindegy, hogy hogy hívják...
Ebben nincs igazad, hogy a 6 hetes (vérzéskimaradás+ 2 hét) terhességet nem lehet látni. Már ekkor is meg tudják állapítani pl. hogy szabályos-e a petezsák, jó helyen ágyazódott-e be, stb. Szóval én a korai uh mellett voksolok.
Üdv.
2009. okt. 25. 10:06
16/22 A kérdező kommentje:
A petezsákból szinte még semmi sem látszik, csak hogy ott van. Lehet szabályos-szabálytalan is. A méhen kívüli terhesség megelőzésére, illetve lombikos, inszemes babáknál elegendő indoknak tartom. Jól van, látom egy válaszolónak tényleg igaza van, a sok "jujj meg jajj" tekintetében, és a 2 hét is túl sok, én kérek elnézést... :))
Úristen!
Kérdező, a terhességi időt úgy számoljuk, ahogy hivatalosan kell, nem azt, hogy az embrió mennyi idős, mivel sokszor nem is tudjuk, pl. akik minden nap esélyt adnak... ;-)
Te 8 hetesen mentél UH-ra, negem 5 hetesen küldtek. Meg 6 hetesen is. És sokunkat. Az előző terhességemnél 11 hetesen voltam először, és?
Olyan hülyeségeket írsz, és igenis leégeted magad, csak nem tudom, hogy buta vagy irigy vagy.
Amikor 6 hetes terhességnél hallják a szívhangot, az mi szerinted???
2009. okt. 25. 11:15
18/22 A kérdező kommentje:
na jó... látom tehetetlen vagyok, aki érti, érti, aki nem, nem. prokomment: senki se hallott még a 38, ill. 40 hetes terhességről? az egyiket az utolsó mensi napjától számolják, a másikból kivonnak 2 hetet a beágyazódás miatt...Ha nem jön meg 1 hónapra, az nem azt jelenti, hogy a terhesség 4 hetes, mivel kell idő ahhoz, hogy az osztódó sejtcsomó a méhbe érjen, illetve beágyazódjon...Á....:) Mindenkinek jó egészséget, jó babavárást :)
Én 4 nappal a vérzéskimaradás után mentem dokihoz. Addigra már 2 pozitív tesztem volt. És jól tettem, mert igaz, szívhang még nem volt, de a petezsák mellett egy nagy haematoma volt...így időben elkezdhettem a gyógyszerszedést no meg a fekvést...
2009. okt. 25. 11:59
Te is tudod, hogy miért mennek, mindenki tudja. REKLÁM!!! Én is 6 hetesen voltam UH-n először. És még akkor is annyit írtak rá, hogy petezsák, azt is alig-alig látták. Ááá mindegy, nekik van miből magándokihoz szaladgálni naponta is, én letojom, ettől még nem fogom jobban megkajálni a reklámjukat, nem fogok norbi meg réka dvd-t venni, nem fogok a norbi éttermében íztelen izgentyűket enni. Sose voltak nekem szimpatikusak, és ettől sem lesznek azok. Engem csak az zavar, hogy sok anyuka őket veszi mintának, mert hogy benne vannak a tévében.
2009. okt. 25. 19:25
További kérdések: