Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki tudja mikor fertőződött...

Aki tudja mikor fertőződött meg a gyermeke bárányhimlővel, az válaszolna, hogy mennyi volt a lappangási idő?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy 2-3 hetet mondanak, de állítólag inkább 14-16 nap.

Csak tapasztalatokat várok, kinél mennyi volt.

2013. júl. 10. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kereken 2 hét a lappangás!!

4-3 himlős lett,a két középsőn kereken 2 hétre rá jöttek ki az első pöttyök,hogy a nagyon.

2013. júl. 10. 16:27
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Bár nem teljesen értettem a mondatod:) A lényeget azért kivettem:)

2 és fél hete (vasárnap) fertőződhettek meg a gyerekeim, még semmit nem tapasztalok. Azért vasárnapig még bármi jöhet gondolom...

2013. júl. 10. 16:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Bocs,keveset alszom :-)

Szóval 4 gyerekből 3 lett himlős. A nagyon egyik hét szerda este jött ki az első pötty,a két kisebben (egyszerre) pontosan két hét múlva szerdai napon az első pötty.

Ha már eltelt 2,5 hét és egy darab pötty sincs egyik gyermeken sem,akkor nem kapták el. :-)

Az sem mindegy,hogy milyen "stádiumban" volt a himlős,mert a leszáradó kiütések nem fertőzőek. Ha náluk voltatok,és jól szellőztettek,illetve ha gyakran kezet mosott a beteg, akkor nem kaphatják el csak úgy az emberek a himlőt. A kiütésben levő váladék ami fertőz,illetve csepp fertőzéssel terjed a himlő (használt zsepi,nyál)-ezért fontos a gyakori kézmosás,esetleg kézfertőtlenítő használata.

2013. júl. 10. 17:18
 4/11 A kérdező kommentje:

:))

Nálunk volt egy kislány, pöttyös volt, de azt mondták csak melegkiütés, délután viszont elvitték orvoshoz, ott kiderült, hogy himlős. Én nem láttam hólyagokat, csak piros kiütéseket rajta, igaz, nem is figyeltem annyira a kislányt...Ja, mint késöbb kiderült, a talpán már biztosan volt egy hólyag, azt fájlalta is, lépcsőzni sem akart. Ezt én nem tudtam, csak késöbb mondták, ha ezt tudom, biztos rájövök, hogy himlős.

Talán 1 vagy 2 napja lehetett pöttyös.

Szellőztettünk folyamatosan a lakásban, de nem tudom ez jelent-e valamit. A gyerekek inkább csak elvoltak egymás mellett, a végén ugyan a kislány megpuszilta őket.

2013. júl. 10. 17:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagyjából 2 hét volt. Te vagy az ikres anyuka?
2013. júl. 10. 17:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, én vagyok. Írtam már ki kérdést úgy 2 hete.

Még semmi jelünk nincs, most már inkább ez zavar. Pedig már bárányhimlőolajat is beszereztünk:) Azt gondoltam kijön 2 hétre rá, de még nem jött:(

2013. júl. 10. 18:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor már ne is várd tovább.

Én nem voltam még himlős,és csodálkozom is,h. amikor a gyerekek azok lettek,én nem és a pici (2-3 hónapos volt) sem kapta el :-) pedig van egy 2 év alatti,akinek a keze állandóan a szájában van,aztán jön szeretgetni és a picikét is...

2013. júl. 10. 19:16
 8/11 anonim ***** válasza:
5. vagyok, válaszoltam az előző kérdésedre, hogy a lányom több járványt is "megúszott". Van esély, hogy ti is így jártatok. (azért végül az enyém is elkapta, jobb lett volna előbb)
2013. júl. 10. 23:21
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerintetek érdemes beadatni a bárányhimlő elleni oltást?
2013. júl. 11. 08:12
 10/11 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Gondolom, nem azonnal étetted.:) Nekünk határozottan javasolta a gyerekorvos a második gyerekkel. Most kapta meg másfél évesen. A lányommal is mondta, de valahogy elmaradt, a sorozatos skarlátok miatt, akkor bántam is. Azt mondta, előfordulhat, hogy így is megkapja, csak jóval enyhébb lesz a lefolyása.
2013. júl. 11. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!