Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mik a tapasztalatok bárányhiml...

Mik a tapasztalatok bárányhimlővel kapcsolatban, a testvér mikor kapja el?

Figyelt kérdés
A lányomon az első pöttyöket 28-án vettem észre. Az öccsénél vajon mikorra várhatom? Tényleg durvábban jön ki a 2. gyereken?
2013. jan. 2. 16:55
 1/6 anonim ***** válasza:

nálunk pont 14 nappal később jöttek az első pöttyök, mint ahogy a nagyon megjelentek

a nagy kapott bárányhimlő elleni oltást (az elsőt), ezért rajta csak 4-5 pötty volt, a kicsi még kicsi volt hozzá, hogy kaphasson, így ő tele volt pöttyökkel

10-én figyeld a kicsit, hogy pöttyösödik-e, 14 nap a lappangási idő

mi pont tavaly karácsonykor voltunk benne

2013. jan. 2. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:

3 gyerekem van, 6 hétig voltunk itthon tavaly mert úgy van ahogy az első írja 14 nappal elcsúszva jöttek ki a tünetek.

És tényleg egyre durvábban. A legkisebbemen jött ki utoljára alig látszott a gyerek a pöttyök alatt szegény. De hálistennek nem szenvedett annyira és nyom nélkül elmúlt neki! 8 hónapos volt akkor.

2013. jan. 2. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
16%
Szerintetek a bárányhimlő számolja, hogy hanyadik gyereket fertőzi a családban, hogy egyre erősebb tüneteket produkáljon???? Ugye, ti sem hiszitek el komolyan! A legnagyobb fiam nov. végén kapta el, rá két hétre a középső, akinél szintén erősebbek voltak a tünetek, de azért, mert eleve gyengébb az immunrendszere. A legkisebb ezután 3 nappal lett pöttyös. A két nagyon rengeteg volt, a kicsin max. 15 pötty... (biztos elszámolta magát az a fránya vírus :) )
2013. jan. 2. 18:41
 4/6 anonim ***** válasza:
2.válaszoló vagyok ezt nem MI TALÁLJUK KI ezt az orvos is így mondta. Védőnő vagyok és mi is így tanultuk. Ne kérdezd miért van így de sokszor előfordul ez a jelenség. Örülj neki, hogy nálatok másképp volt.
2013. jan. 2. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is úgy hallottam, hogy a legtöbb helyen az a tapasztalat, hogy a testvértől elkapott bárányhimlő erősebben jelentkezik. Gondolom nem a fránya vírus számolgat, hanem hasonló lehet a testvérek védekezőmechanizmusa, ami ellen az első testvérnél már kialakul a vírusban is a védekezés. Ezért már egy ellenállóbb vírust kap el a testvér. Én így tudnám logikai úton magyarázni. Persze mondhatnánk, hogy mindenkitől már ellenállóbb vírust kapunk el, hiszen mindenkinek a szervezete már elkezd védekezni, de valószínű, hogy a testvérek szervezete hasonlóbb módon teszi ezt, mint más (nem közeli rokon) szervezete. Nálunk karácsonykor jöttek elő a pöttyök a nagyobbik lányomon, most izgulunk, hogy hogy lesz a kisebbikkel, lassan rajta is megjelennek a pöttyök, ha elkapta... :S Ő már nagyon várja vmiért... Aztán lesz nagy csalódás...
2013. jan. 7. 00:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja és a mi gyerekorvosunk cáfolta ezt, hogy a testvérnél erősödnének a tünetek... Hát, legyen igaza! :)
2013. jan. 7. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!