Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlővel ügyeletre...

Bárányhimlővel ügyeletre kivigyem ma?

Figyelt kérdés
Nincs láza, de már megjelentek az apró kis pöttyök :-(
2012. máj. 19. 07:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Hol kezdődött?

Mert a bh először a törzsön jelentkezik, hólyagszerű kiütésekkel.

Mennyi idős?

2012. máj. 19. 07:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen mindenképen lássa orvos szerintem.
2012. máj. 19. 07:55
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs magas láza nem kell,és biztos bárányhimlő hólyagos ??Meleg helyen legyen a gyermek,holnap hintőporral át porozod,nem kell még fürdetni!!majd 3. napon szappanosan át mosdatod...nincs pancsizás!,sok folyadék és bent legyen!!
2012. máj. 19. 08:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem vinném, hacsak nem szökik magasra a láza, de ez kicsi gyereknél ritkán jár nagyon magas lázzal. Maximum telefonon felhívnám az ügyeletes orvost, hogy szerinte mi legyen.
2012. máj. 19. 08:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 3 és fél éves, van a hátán, a nyakán, meg most néztem hogy a herezacskója mellett is. Igen, kis hólyagosnak tűnik, de mintha száradna le?! Benn nem igazán tudom tartani, kinn vagyunk a ház előtt. Ez a hugira mennyire veszélyes, aki 4 hónapos?
2012. máj. 19. 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan kiveheted 2-3 óránként 15-20 percre

Fürdes meg minen nap, hintőpor, rázókeverék TILOS!!!

Zuhanyoztasd csak reggel - este, kádba azért ne üljön,de fontos lemosni gyorsan zuhannyal, hogy ne fertőződjön felül!!!!

Elkaphatja a 4 hónapos is, de már ha elkapta úgyis benne van a vírus, mert a báránhimlő a lappangási idő alatt fertőz csak, a pöttyök megjelenése után már nem.

Poxclin habot vegyetek ügyeletes gyógyszertárban, ez hűsit és nem zárja le úgy a kiütést, mint a rázókeverék, igy hegmentesen gyógyul.

Ha esetleg irritálná nagyon fenistil cseppet adhatsz neki testsúly kg-onként 1 cseppet

A néphiedelemmel ellentétben, nem kell bezárni,de azért amennyit csak lehet feküdjön, lehet zuhanyozni is(nem fürdeni!!!) sőt kell!

kitartás, remélem a hugi nm kapja el

2012. máj. 19. 09:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! A Poxclin- habról még nem hallottam, de kipróbáljuk. Remélem aránylag gond nélkül telik el a hétvége, hétfőn pedig felkeressük a háziorvost.
2012. máj. 19. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!