Hogyan hozhatom rendbe az életünket?
Sziasztok! 19 éves vagyok és anyukája egy 2 éves kislánynak. Szeretném ha segítenétek mert nagyon egyedül érzem magamat a problémáimmal. Mikor terhes lettem megbeszéltük a párommal hogy megtartjuk. A szüleim megengedték hogy odaköltözzön hozzánk. Minden jól ment egy darabig.... Megszületett a lányunk, rá nemsokkal a páromat kirúgták a munkahelyéről, és egy darabig nem is talált munkát. Aztán egy ideig megint minden rendben volt, majd januártól megint elküldék a munkahelyéről. Ezt a szüleim megelégelték és megmondták a páromnak hogy addig nem fog ittlakni mig nem tud megint fizetni. Azóta már van munkája ad is pénzt. De anyu azt mondta nem jöhet addig vissza míg ez a dolog nem lesz tartós, mert szerinte link és nem is érdekli hogy gondoskodjon rólunk. Modjuk ebben van némi igazság.... De én annyira szeretném hogy megint minden a régi legyen. Jár hozzánk, látogat minket meg megyünk együtt is sokszor(játszótér,séta,stb)Sajnos anyuval nem túl jó a viszonyunk (sosem volt jó) nem beszélgetünk sose, csak mindig kiabál ha valamit nem úgy csinálok, és folyton felhántorgatja hogy ő tart el stb. Beirattunk a lányunkat bölcsibe szeptembertől már kezdi. Szeretném elvégezni az iskolát is de senki nem támogat ebben, és ez nagyon fáj.... Barátaim már nincsennek mert mikor megszületett a lányom már nem jártam össze velük. Úgy érzem teljesen egyedül vagyok, folyton sírok de próbálom tartani magam a gyerekem miatt. Néha még az öngyilkosságon is elkondolkoztam de képtelen vagyok itthagyni. Egyébként ő ebből az egészből nem érez semmit, mosolygós vidám kislány mindenen megvan sokat foglalkozom vele.
Jól esik hogy leirhattam ezeket a sorokat, irhattok pirvát levelet is. szívesen fogadok bármilyen véleményt.
"gondoskodjon rólunk. Modjuk ebben van némi igazság..."
Semmi igazság nincs benne nem neki kell csak gondoskodni rólatok hanem kettőknek közösen.
Suliba jelentkezz át levelezőre, keres munkát és két fizetésből már összetudtok költözni.
Persze ez eggyértelmű hogy dolgozni is fogok. És az is világos hogy az én felaldatom is eltartani, de pár hónaposan nem akartam beadni bölcsődébe.
egyébként valaki iskolával kapcsolatosan tudna segíteni hogy hova tudnék jelentkezni szeptembetől? Budapesti vagyok
Neked tűrni kell.Hisz anyukáddal laksz,ő tart el,nincs munkád,se kereseted!Sőt jogod sincs,semmihez.
Ezt vállaltad,amikor 17 évesen teherbe estél.
Ha változtatni akarsz egy mód van rá!
Tanulj,szerezz szakmát és dolgozz.
2 évesen azért bőven mehet már bölcsibe.
Milyen iskola érdekel?
Magántanulóként is folytathattad volna a tanulmányaidat, de ez már mindegy. Gondolom gimi vagy szakközép érdekelne...bármelyikbe beiratkozhatsz estire vagy nappalira magántanulónak. Iskolafüggő mikor kell vizsgázni. Vagy esetleg vmi okj-s...nem tudom hány osztály elvégzése a kritérium mondjuk bolti eladó képzésnél. Ezzel el tudnál helyezkedni, lenne egy szakmád, nem nagy összeg a fizetés, de több, mint a GYES - családi kombináció.
Amúgy nincs lehetőségetek összeköltözni egy albérletbe?
Nem tudom, miért lett lepontozva az 5-ös, de szegről-végről igaza van.
Figyelj Kérdező! SOS gyökeresen meg kell változtatni az életedet. Munka, bölcsi, tanulás. Tetszik, nem tetszik, ez van, ezt kell tenned. Amikor vállaltátok a babát, tudnotok kellett, hogy az élet nem fenékig tejfel. Egy kicsit nehéz lesz, majd belerázódsz. Ha pedig anyukád is látni fogja az igyekezetedet, akkor biztos változni fog a helyzet is otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!