Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem vagyok képes foglalk...

Miért nem vagyok képes foglalkozni a gyerekeimmel?

Figyelt kérdés

Ez nagyon rossz. Egyszerűen nem is értem magam. Valójában imádom a két gyönyörű kisfiam, boldog vagyok, ha nézem őket, büszke vagyok minden újdonságra, amit elsajátítanak, nincs is velük semmi gond. 5 és fél éve vagyok itthon. Sok. Előtte sem volt munkám, mert végigtanultam az eddigi életem, szerencsére anyagi problémáink nincsenek (megélünk normálisan, nem költünk semmi feleslegesre, van tartalékunk is egy kevés). A férjem nagyon jó apa, mindenben számíthatok rá, sajnos az az idő kevés nagyon, amit itthon tölt, sokat dolgozik és egész nap én vagyok a srácokkal. Illetve mióta a nagyobbik ovis, csak egyikükkel vagyok nonstop, a naggyal csak 3 után.

Az van, hogy képtelen vagyok leülni és játszani velük, beszélgetünk sokat, meg kint vagyunk a levegőn, amikor tehetjük, de sok olyan nap van, amikor csak berakok valami sorozatot a gépen, gyereknek mesét a másik szobában, időnként bemegyek, hogy mizu, közben főzögetek, házimunkázok így tök komótosan, és valahogy tök jól elvan a kicsim egyedül. Ketten is elvannak. Néha odanézek, ha gyanús zaj van, rögtön megyek, ha kérnek, kérdeznek valamit, megyek, de magamtól nem. Nem érzek késztetést. Fáraszt, ha le kell ülnöm velük mesét nézni. Olvasni szeretek nekik, de a kicsit még nem köti le, a nagy meg csak este és reggel igényli. Bábszínházat vettünk, mondván így rá leszek kényszerítve a játékra, de nem veszem elő. Nincs kedvem. Társasjátékozásnál algi várom, hogy mehessek végre a dolgomra. Unom. És ez rossz.

A nagyfiam szeret nagyon írni, rajzolni, amikor a kicsi alszik, ezt csináljuk. A kicsivel kirakózni szoktam leülni. Nagyjából ennyiben ki is merül.

Na most. Pl az AnnaPetiGergő könyvekben anya mindig kitalál valami bulisat. Vagy a filmekben. Én miért nem vagyok erre képes? Rossz anya vagyok, ha a gyerekes oldalam eltűnt? Ha nincs affinitásom ehhez?

2013. júl. 8. 17:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
3%
Kutya is jó dolgában veszik meg.....-bocsánat!
2013. júl. 8. 19:21
 12/16 anonim ***** válasza:
45%
Na, kíváncsi voltam mikor érkezik meg egy nagyokos.
2013. júl. 8. 19:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok...

Én gyerekkoromban is eljátszottam magamban, kutyákkal, macskákkal, feltaláltam magam, és most ugyanígy vagyok a sajátjaimmal: nem nagyon szeretek velük játszani. A nagy 10 éves, és nem lelki sérült :) Kimentünk Győrköcfesztiválra, játszottam a kicsivel, ő 2 éves, de 20 perc után majd elaludtam.

2013. júl. 8. 21:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem is van olyan, amit utálok, pl. a gyurma, meg sok egyéb dolog. Azokat igyekszem kerülni, hogy csak végső esetben vegyük elő. De sok olyan van, ami jobban tetszik, építeni, olvasni nekik, gyöngyöt fűzni, labdázni, bújócskázni, ilyesmik. Amikor nagyon nincs kedvem velük játszani, akkor próbálom ezekre terelni a dolgot, vagy bekapcsolok egy mesét, vagy nézem, ahogy játszanak. Nincs veled komoly baj szerintem, egyszerűen van az ő szintjük, és kicsit már sok neked. Talán próbáld olyat játszani velük, ami neked is tetszik, mondjuk amiket a filmekben láttál, amit írtál. Jó lesz!:)

Ha elmész dolgozni, minden megváltozik.

2013. júl. 8. 22:14
 15/16 A kérdező kommentje:

"De arra azért te is figyelj, hogy ne érezz ezért bűntudatot, mert te is ember vagy a gyarlóságaiddal együtt."

Igen, próbálom magamban és a helyzetben meglátni a jót, pl az én gyerekeim legalább önállóak, nem kell ugrálnom az ötévesemnek, ha szomjas, mert tudja hol a csap, pohár :) tudok főzni fél órát, anélkül, hogy zavarnának, mert képesek eljátszani egyedül is, együtt is, nem kellek nekik mindenhez, ez a későbbiekben is jól jön nekik...

"Egyébként kár, hogy nem dolgoztál a gyerekek előtt."

Hát 25 vagyok, 18 évesen egyetemre mentem, 20 évesen halasztottam, elkezdtem egy másik sulit, el is végeztem, közben szültem, (direkt, mindig is fiatalon akartam gyerekeket), 3 év van a gyerekek között, kevesebbet akartam, de így jött össze. Ezért nem volt a két gyerek között munkám, de tanfolyamom igen, itthonról dolgoztam csak.

"Próbálj meg több időt tölteni a pároddal, a gyerekek nélkül. Passzoljátok őket le a nagyszülőknek."

Nem tudjuk, ők is dolgoznak...és nem szívesen kérem meg őket, ha "csak" lazítani akarok, mivel az "luxus".

"Imadom oket, es mindig elgondolkodom ezen es megfogadom hogy holnaptol jobb lesz de meg nem sikerult. "

dettó...minden este átgondolom, min kéne változtatni, de az adott helyzetben egyszerűen...kényelmesebb inkább hagyni a szokásos medrében a dolgokat.

"belefásultam egy kicsit a háziasszony+anya szerepbe...sajnos."

Én is. Másra nem kellek. (Jó, persze, imád a férjem, a szüleim is, biztos sokan eljönnének a temetésemre, és az anyaság a legfőbb feladat, blabla, de...) Nincs harci feladatom, nincs az, hogy én vagyok egy bizonyos dolog fő szakértője, nélkülem nem készül el, nem sikerül, stb, mert ezekre a dolgokra bárki képes, és mindenki természetesnek veszi. Tisztaság van, mert csinálok, de ez egy alapállapot. Nyilván nem bírnék mocsokban élni. Vagy van kaja, persze, mert enni csak kell. Alap.

"Ha valaki ezért megszól, hát tegye, nagyon nem érdekel. Te se rágd ezen magad szerintem."

Engem sem szól meg senki, szerintem legalábbis, nem is ez a lényeg. Magamnak nem tetszem ezzel a dologgal...

"a gyerekkel fél órát foglalkozni sokszor fárasztóbb, mint 8 óra munka..."

Ezzel is egyetértek, a munkában megvannak a sarokpontok, van egy ember fölötted, aki megmondja mit csinálj, van egy rutin, vannak körülötted más felnőtt emberek, nem vagy viszont értük, a személyiségükért, a nevelésükért felelős...és nem kell átalakulnod egy kisgyerekké, aki méltó partner a sajátodnak. Mellesleg ez egy külön szakma, egyetemen (vagy főiskolán) tanítják, hogyan vezessél egy játékot, találj ki újakat, tornáztasd a kisgyerek agyát, stb...óvónőnek, pedagógusnak hívják. :)

"akkor változott meg mikor újra munkába álltam valahogy az önbecsülésem is helyre zökkent és felértékelődött a gyerekekkel töltött időm "

Ezt remélem, hogy velem is így lesz, köszi, hogy leírtad.

"de közben ti szép lassan bekattantok."

hát lehet...de mit lehet erre lépni? A hozzáállásom attól még változtatható. A helyzet nem, még nem. Nyilván ősszel más lesz, ez egy ilyen temporary probléma, de most nagyon fontos nekem, mert most jön 5 ovi nélküli hét, nemcsak a kicsi lesz nonstop velem, hanem ketten együtt.

"Kutya is jó dolgában veszik meg.....-bocsánat!"

Semmi gond. Valahol értem ezt a mondatot is, én magam írtam, hogy semmi okom panaszra, vagyis "háessetuggyamicsinájjonjódúgába!" :) pont ez a kérdés lényege, hogy mivel motiváljam magam a változásra, vagy legalább hogy jöjjek rá az okokra?

"Én gyerekkoromban is eljátszottam magamban, kutyákkal, macskákkal, feltaláltam magam"

Én is! Egyke vagyok, amikor elég nagy lettem, egyedül voltam mindig, és élveztem. Velem sokat játszottak kisebb koromban, többet, mint én a gyerekeimmel...

"Ha elmész dolgozni, minden megváltozik."

Őszintén remélem, hogy pozitív irányba :)

Köszönöm mindenkinek, már örülök, hogy feltettem a kérdést :) Persze nyugodtan írjatok még :)

2013. júl. 9. 08:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, inkább pozitív irányban. De ez persze attól függ, milyen munkát találsz. Ha olyat, amiben kedved leled, és marad időd a gyerekeidre, akkor sokkal jobb lesz!:) Te magad fogod igényelni, hogy játssz velük.
2013. júl. 9. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!