Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki szülés...

Van itt olyan, aki szülés után valóban tudott nagywc-zni a kórházban, vagy mindenki kamuzott?

Figyelt kérdés
Nem központi téma, csak szerintem érdekes, hogy akivel eddig szóba került ez a dolog mindenki azt mondta, hogy nem is volt WC-n a kórházban, csak bekamuzta a dolgot... Őszintén szólva én sem tudtam ott bent elmenni, még hashajtóval sem, idegen helyen egyszerűen nem megy. Ennek amúgy miért lenne jelentősége a hazaengedés előtt?
2013. júl. 5. 12:57
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
Én tudtam.
2013. júl. 5. 12:58
 2/35 anonim ***** válasza:

Én császáros voltam és nálunk itt az a szokás, hogy császár után adnak hashajtót és ha az ember azután elintézte a nagy dolgát, akkor mehet le az őrzőből. Ez nálam megtörtént.

A hazaengedés nálunk császárnál a 7. napon van és kérdezték, hogy az őrzőből való kijövetel óta volt-e. És nekem nem volt. Így kaptam gyógyszert otthonra. Ami nem kellett, ugyanis ahogy hazaértünk a kórházból, otthon már egyből volt is.:)

2013. júl. 5. 13:01
 3/35 anonim ***** válasza:

Első sima: székeltem kórházba (nehezebb volt, gátseb miatt)

Második császár: székeltem kórházba (székletlazítót kaptam, könnyebb volt)

2013. júl. 5. 13:03
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sikerült bent nagy wc-znem,de csak hashajtó segítségével!

Azért fontos ez mert például:a fogós szülés, a súlyos szakadás vagy a gátmetszés megsértheti a végbél záróizmait és idegeit, melyek a bélnyitást és zárást szabályozzák.

Ezért kell bent tudni székletet üríteni,és nem elhazudni a dolgot,mert súlyos következménye lehet.

Egy ápolonő

2013. júl. 5. 13:04
 5/35 anonim ***** válasza:
sikerült, de előtte minden nap sokkoltak a kérdéssel, hogy tudtam-e, mert hozzák a kúpot.
2013. júl. 5. 13:05
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudtam,de nem hazudtam,megmondtam,hogy idegen helyen én nem tudom,majd otthon.

Nem vitatkoztak,hazaengedtek azzal,hogy ha baj van,majd visszamegyek

Nem volt,otthon egyből tudtam

2013. júl. 5. 13:07
 7/35 anonim ***** válasza:

Nekem erről rossz emlékeim vannak.

Császáros voltam, és nálunk is szigorúan veszik a nagyvécézést. Boldog-boldogtalannak adnak hashajtót, ricinust. Az első császárnál csak simán rosszul voltam tőle, de hatásos volt az biztos. A 2.-nál simán kihánytam, adták még egyszer, az már le sem ment, egyből kiköptem. Kaptam jó nagy lecseszést, és a nővér hívta az orvost, Ő adatott valamilyen gyógyszert, az bennem maradt. A 3. műtétemre úgy indultam, hogy laveolacot is pakoltam, és másnap reggel be is vettem mindenki tudta nélkül. Meghozta az eredményt, ezért közöltem a nővérrel, hogy nekem nem kell ricinus. Pofavágások közepette, de megértette, hogy nem veszem be.

2013. júl. 5. 13:09
 8/35 anonim ***** válasza:
Nekem hashajtót adtak, utána sikerült. A gátseb miatt szenvedtem én is :(
2013. júl. 5. 13:09
 9/35 A kérdező kommentje:
Amúgy én is császáros voltam, a 4. napon jöhettünk haza. A 3. estén leraktak két szem hashajtót mellém, hogy vegyem be, aztán várjam a hatást. Mielőtt bevettem volna kitoltam a gyereket a csecsemősöknek, hogy had hagyjam náluk addig, míg hat a gyógyszer, mert a szobatársaim már aludtak volna, én meg nem akartam otthagyni egy síró csecsemőt a szobában. Na, a csecsemősök persze elhajtottak, hogy oldjam meg máshogy, így a nővértől kértem inkább kúpot, hátha az gyorsabban hat, legalább nem kell órákig várnom a csodát, és a babát sem hagyom magára annyi időre, de azzal sajnos nem volt eredmény...
2013. júl. 5. 13:10
 10/35 anonim ***** válasza:

Tudtam.

A 4. napon, glicerines kúppal, kínkeserrvel, aranyérrel.

2013. júl. 5. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!