Van itt olyan, aki szülés után valóban tudott nagywc-zni a kórházban, vagy mindenki kamuzott?
Én császáros voltam és nálunk itt az a szokás, hogy császár után adnak hashajtót és ha az ember azután elintézte a nagy dolgát, akkor mehet le az őrzőből. Ez nálam megtörtént.
A hazaengedés nálunk császárnál a 7. napon van és kérdezték, hogy az őrzőből való kijövetel óta volt-e. És nekem nem volt. Így kaptam gyógyszert otthonra. Ami nem kellett, ugyanis ahogy hazaértünk a kórházból, otthon már egyből volt is.:)
Első sima: székeltem kórházba (nehezebb volt, gátseb miatt)
Második császár: székeltem kórházba (székletlazítót kaptam, könnyebb volt)
Nekem sikerült bent nagy wc-znem,de csak hashajtó segítségével!
Azért fontos ez mert például:a fogós szülés, a súlyos szakadás vagy a gátmetszés megsértheti a végbél záróizmait és idegeit, melyek a bélnyitást és zárást szabályozzák.
Ezért kell bent tudni székletet üríteni,és nem elhazudni a dolgot,mert súlyos következménye lehet.
Egy ápolonő
Én nem tudtam,de nem hazudtam,megmondtam,hogy idegen helyen én nem tudom,majd otthon.
Nem vitatkoztak,hazaengedtek azzal,hogy ha baj van,majd visszamegyek
Nem volt,otthon egyből tudtam
Nekem erről rossz emlékeim vannak.
Császáros voltam, és nálunk is szigorúan veszik a nagyvécézést. Boldog-boldogtalannak adnak hashajtót, ricinust. Az első császárnál csak simán rosszul voltam tőle, de hatásos volt az biztos. A 2.-nál simán kihánytam, adták még egyszer, az már le sem ment, egyből kiköptem. Kaptam jó nagy lecseszést, és a nővér hívta az orvost, Ő adatott valamilyen gyógyszert, az bennem maradt. A 3. műtétemre úgy indultam, hogy laveolacot is pakoltam, és másnap reggel be is vettem mindenki tudta nélkül. Meghozta az eredményt, ezért közöltem a nővérrel, hogy nekem nem kell ricinus. Pofavágások közepette, de megértette, hogy nem veszem be.
Tudtam.
A 4. napon, glicerines kúppal, kínkeserrvel, aranyérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!