Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az mennyire általános, hogy...

Az mennyire általános, hogy úgy szexel egy pár, hogy ott van közben a szobában a gyereke is (aki alszik, vagy csak azt hiszik, hogy alszik)?

Figyelt kérdés
Szoktatok ilyet? Elfogadható? Normális?
2013. jún. 30. 13:23
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
49%

Csak a kérdésre válaszolva: 2 éves lesz a nagyobbik, a kicsi 5 hónapos. Amíg pár hónaposak voltak, sötétben, csendben előfordult a dolog. Persze nem az igazi... Jellemző, hogy a kicsi akkor fogant, amikor a nagy épp átköltözött a saját szobájába, 8 hónaposan.

Most a kicsi 5 hónapos, tegnap aludtunk először a nappaliban, inkább kimegyünk oda aludni, mert érezzük, hogy zavarjuk az alvásában. (Nem a szexre gondolok, hanem pl. a forgolódás hajnalban, apa ébresztője, stb.)

Azt gondolom, nem fogunk szeretkezni, amikor már nagyobbak, és egy szobában vagyunk.

Annak idején fültanúja voltam a szüleim együttlétének vagy 2-szer, és mivel anyu nem igazán akarta, így mély nyomokat hagyott bennem. Mivel ők 9 éves koromban elváltak, ez még azelőtt volt. Nem szeretném a gyerekemet ennek kitenni, még ha a mi együttlétünk szerelemről szól is, ők még nem értik.

Szóval nem szoktunk, de elfogadható, ha nincs más megoldás. Csak arra kell törekedni, hogy a gyerek semmit se vegyen észre belőle.

2013. júl. 1. 12:58
 52/56 anonim ***** válasza:
54%
Megjegyezném,nálunk nem volt tabu a szex,anyukám kellően felvilágosított 9-10 évesen,azt is tudtam ha két ember szereti egymást ez egy kifejezés módja,szóval tisztában voltam mindennel,nem tehetek róla hogy mégis 12-14 évesen engem megviselt.
2013. júl. 1. 13:00
 53/56 anonim ***** válasza:
10%
Gondoltam, hogy le leszek pontozva a sárgaföldig, nem csodálkozom. Úgy tűnik itt egyesek képtelen szöveget értelmezni.
2013. júl. 1. 13:18
 54/56 anonim ***** válasza:
100%

53-as, ez nem a szövegértelmezésről szól, hanem egyszerűen tévedsz.

A gyerekeknek igenis árt, ha szembesülnek a szexszel. A statisztikák kimutatják, hogy felvilágosítástól függetlenül, azok a gyerekek, akik mellett szexeltek a szüleik, később általában rendszeresen bevizelnek, akár 12 éves korukig. Más következményeket nem is említve...

Általános, de nem lenne szabad. Régen is megoldották az emberek a pajtában, szénakazalban, faluvégen. Akkor még nem voltak érzékenyek a hidegre, a rovarokra, csak manapság "divat" ágyban csinálni. A régi paraszti ágyak egyébként is nagyon rövidek, félig ülve kell rajtuk aludni, ez alapból nem kedvez a szexnek. Szóval akkoriban sem volt szokás. Sok idős ismerősöm van, az egyik tanárom ilyen parasztházban nőtt fel. 8-an voltak két szobára, mégsem hallottak soha senkit sem dugni...

Az meg, hogy egy csecsemőnek nem árt... a csecsemők minden érzékszervükkel igyekeznek a külvilágra koncentrálni, hogy minél több információt szerezzenek be, és felfejlesszék az agyukat. Ha tényleg alszik egy csecsemő, akkor még csak-csak okés a dolog, de ha ébren van, akármilyen fiatal is, tudat alatt nyomokat hagy benne.

2013. okt. 5. 21:46
 55/56 anonim ***** válasza:
0%

Vida Agi

2013. július 11. csütörtök

Nem kell aggódnod, a szex természetes dolog, és a kicsi számára ebben a korban még nincs semmi ijesztő vagy furcsa ebben, még akkor sem, ha hallja (de valószínűleg nem hallja). Kisgyerekkorban is úgy gondolom, ha esetleg meghallja, észreveszi, és ti ezt természetesen kezelitek, akkor nem okoz nála semmi problémát.

2015. aug. 23. 17:00
 56/56 anonim ***** válasza:
15%

Nagyon jónak találom az 50-es hozzászólást, ugyanígy gondolom én is. Más gond is állhat ott a háttérben.

Egyszobás lakásban nőttünk fel a tesómmal, soha nem hallottam szexelni a szüleimet. Olyan előfordult, hogy hallottam őket mocorogni, de nem volt zavaró, mert nem tudtam mit csinálnak. Tudni kell, hogy ők simán ölelkeztek előttünk, sőt csókolóztak is. Engem megnyugtatott, hogy szeretik egymást.

Már felnőtt voltam, amikor anyu mesélt róla, hogy nagyon csöndesek, óvatosak voltak, hogy ne keltsenek fel minket. A konyha nálunk amúgy alkalmatlan lett volna, fürdőszobánk meg nem volt.

Bennem nem okozott törést, sőt felnőttként simán tudtunk beszélni a szexualitásról is.

Volt egy időszak, amikor 1 szobás lakásban laktunk a gyerekeinkkel. Mi a galérián aludtunk, ők a "földszinten". A nagyobb 4 éves volt. Simán szeretkeztünk szép csöndben. Ő ma már fiatal felnőtt, tök rendben van lelkileg és szexuálisan is.

A kistesók jóval később születtek, és közülük a nagyobb 3 éves koráig egy szobában voltunk. Egyszer sem ébredt fel ránk. Amúgy nem is nagyon tudtunk volna máshová menni, mert a kamaszok azért jönnek-mennek rendesen (fürdőbe, WC-re), a szobájuk meg a nappaliból nyílik.

Most a két kicsi a szomszédos, miénkkel átjáróval összekötött szobában alszik. Kb. 2 méterre az ágyunktól. Ha nagyobbak lesznek, megszüntetjük az átjárót, most még jó így is.

Azt meg nem nagyon hiszem, hogy a régi emberek a pajtába mentek szexelni:-)

Hiszek abban, hogy ha jó a kapcsolat apa, anya között, és jó, nyitott a kapcsolat a gyerekeikkel, valamint nem őrjöngenek a szülők az ágyban, nem okoz ez az égvilágon semmi problémát.

2015. aug. 23. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!