Ti mennyire hisztek ebben a vásárlósdi babonában?
11+2 hkm vagyok.Biztos vagyok benne,hogy nem fogom kibírni,míg 7hónapos leszek,hogy vásárolhassak.Az anyósomék annyira azon vannak,hogy mindent az utolsó pillanatban vegyünk meg.Anyukám is mondta,hogy ő is 7.hónapban kezdett el vásárolni,erre fel már vett az unokának egy pár cuccot.
Tudom,hogy még bármi rossz megtörténhet a terhesség alatt,és akkor a megvett cuccok meg ott maradnak..Gondolom ez lehet a dologban...
Ti mikor vettétek az első ruhadarabokat vagy a szükséges dolgokat?
Tisztában vagyok vele, hogy kilógok a sorból, de én megávrtam a vásárlással a 28. hetet.
Tudom, hogy nem ezen múlik, de volt a családban újszülött-halál, így én 'betartottam' a babonát.
Nyugdtan vásárolj olyat ami fiunak is meg lánynak is jo.
Ez csak babona,ha nemhiszel benne nemkell betartani.
Én csak későn keztem vásárolni,de nem ezért ,hanem egyszerüen csak igy alakult :)
én azt mondom hogy nem kell az ördögöt a falra festeni.
ha te hiszel abban hogy nem lesz semmi gond akkor úgy is lesz:)
úgyhogy nyugodtan vásárolgass pláne ha megtetszik valami:)
további boldog babavárást:)
Szia!
Én most egy jó példával és egy rosszal is szolgálok...
Fiammal 11 hetesen voltam mikor megvolt az ágya és 6 hónapos koromra mindene. Első baba a családban mi nem örököltünk vagy kaptunk semmit ajándékba! De, hazudok.. 2 rugdalózót... Mikor megszületett akkor kaptunk kb 15-20 db ruhácskát.
Mostani terhességem 14 hetesen vették el fejlődési rendellenesség miatt... Én egyéb fizetős helyekre is elmentem nem csak a 12 hetes genetikára és a fizetősőn vették észre, hogy baj van... Onnan kórházba kaptam genetikai szűrésre időpontot másnap mentem ahol alátámasztották a diagnózist...
Nekem csak sima 12 hetes orvosi kontrollon nem vették észre.. Ha megvettem volna bármit a szívem még jobban beleszakad! Még az uh képeit a mai napig nem tudtam kidobni.. Elég nagy fájdalom, ha van valami baj! Inkább apróságot vegyél.. Ha lementek a genetikai vizsgálatok és nagy a babóca, akkor vásárolgass.. Már Tudom, hogy 30 hétig a következő terhességnél egy bodyt nem fogok venni...
Sajnálom utolsó :(
Magzatvízvételen derült ki a dolog?Én is megakarom majd azt csináltatni,de nagyon félek tőle.
Magzatdiagnosztikai központban van egy elég komoly gép. Fiammal is ott voltunk 27 ezer volt a vizsgálat, Nővéremék is ott voltak 12 hetesen már azt megtudták mondani, hogy kukit növesztenek mind a ketten... Tehát ennyire apró dolgot is észre vesznek :) 5-6 centis babán nincs akkora kukac hogy kiüsse az ember szemét :)
Oda már el se kellett menjünk. Már a minta vételre.
Pénteken volt a kontroll a genetikán sírva hívtam, hogy nagy a baj és mielőbb legyen meg az abortusz mert nem akarom tovább érezni a babát... a 12 hetes kontrollon mondtam nagy boldogan neki, hogy már érzem mocorogni a kicsit (második terhesség tudom mit kell érezni). 2 évig próbálkoztunk erre a babára :(
szombaton reggel dolgozott, be kellett menni levetette a benti nővérekkel a vért a műtéthez, vasárnap este befekvés tágítás és hétfőn reggel még 7kor bejött hozzám beszélgetni felkészíteni és szólt hogy 1kor megyünk a műtőbe. Aztán megműtött és ott ült mellettem (aznap szabadnapos volt csak miattam volt bent reggel és jött be délután is. Elég lelkis doki)... ) Most kezdjük a próbálkozást megint... Úgy érzem csak ez "gyógyít" meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!