Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyire hisztek ebben a...

Ti mennyire hisztek ebben a vásárlósdi babonában?

Figyelt kérdés

11+2 hkm vagyok.Biztos vagyok benne,hogy nem fogom kibírni,míg 7hónapos leszek,hogy vásárolhassak.Az anyósomék annyira azon vannak,hogy mindent az utolsó pillanatban vegyünk meg.Anyukám is mondta,hogy ő is 7.hónapban kezdett el vásárolni,erre fel már vett az unokának egy pár cuccot.

Tudom,hogy még bármi rossz megtörténhet a terhesség alatt,és akkor a megvett cuccok meg ott maradnak..Gondolom ez lehet a dologban...

Ti mikor vettétek az első ruhadarabokat vagy a szükséges dolgokat?

2013. jún. 28. 15:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele, hogy kilógok a sorból, de én megávrtam a vásárlással a 28. hetet.

Tudom, hogy nem ezen múlik, de volt a családban újszülött-halál, így én 'betartottam' a babonát.

2013. jún. 28. 15:22
 2/15 anonim ***** válasza:

Nyugdtan vásárolj olyat ami fiunak is meg lánynak is jo.

Ez csak babona,ha nemhiszel benne nemkell betartani.

Én csak későn keztem vásárolni,de nem ezért ,hanem egyszerüen csak igy alakult :)

2013. jún. 28. 15:22
 3/15 anonim ***** válasza:
Én a végére hagytam, de praktikussági okokból. Mert menet közben egy csomó felajánlás jött különböző emberektől, ruhát, kiságyat, stb. kaptunk kölcsönbe/örökbe, hogy megvártam, mi az ami még azokon felül kell és azt vettem meg. A babonában nem hiszek, ha mégis valami történne, akkor az lenne a legkisebb baj, hogy vettem pár dolgot, nem hiszem, hogy azzal foglalkoznék
2013. jún. 28. 15:23
 4/15 A kérdező kommentje:
Talán még azt megvárom,hogy a nemét megtudjam :)
2013. jún. 28. 15:24
 5/15 anonim ***** válasza:

én azt mondom hogy nem kell az ördögöt a falra festeni.

ha te hiszel abban hogy nem lesz semmi gond akkor úgy is lesz:)

úgyhogy nyugodtan vásárolgass pláne ha megtetszik valami:)

további boldog babavárást:)

2013. jún. 28. 15:27
 6/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most egy jó példával és egy rosszal is szolgálok...

Fiammal 11 hetesen voltam mikor megvolt az ágya és 6 hónapos koromra mindene. Első baba a családban mi nem örököltünk vagy kaptunk semmit ajándékba! De, hazudok.. 2 rugdalózót... Mikor megszületett akkor kaptunk kb 15-20 db ruhácskát.

Mostani terhességem 14 hetesen vették el fejlődési rendellenesség miatt... Én egyéb fizetős helyekre is elmentem nem csak a 12 hetes genetikára és a fizetősőn vették észre, hogy baj van... Onnan kórházba kaptam genetikai szűrésre időpontot másnap mentem ahol alátámasztották a diagnózist...

Nekem csak sima 12 hetes orvosi kontrollon nem vették észre.. Ha megvettem volna bármit a szívem még jobban beleszakad! Még az uh képeit a mai napig nem tudtam kidobni.. Elég nagy fájdalom, ha van valami baj! Inkább apróságot vegyél.. Ha lementek a genetikai vizsgálatok és nagy a babóca, akkor vásárolgass.. Már Tudom, hogy 30 hétig a következő terhességnél egy bodyt nem fogok venni...

2013. jún. 28. 15:29
 7/15 A kérdező kommentje:

Sajnálom utolsó :(

Magzatvízvételen derült ki a dolog?Én is megakarom majd azt csináltatni,de nagyon félek tőle.

2013. jún. 28. 15:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Magzatdiagnosztikai központban van egy elég komoly gép. Fiammal is ott voltunk 27 ezer volt a vizsgálat, Nővéremék is ott voltak 12 hetesen már azt megtudták mondani, hogy kukit növesztenek mind a ketten... Tehát ennyire apró dolgot is észre vesznek :) 5-6 centis babán nincs akkora kukac hogy kiüsse az ember szemét :)

Oda már el se kellett menjünk. Már a minta vételre.

Pénteken volt a kontroll a genetikán sírva hívtam, hogy nagy a baj és mielőbb legyen meg az abortusz mert nem akarom tovább érezni a babát... a 12 hetes kontrollon mondtam nagy boldogan neki, hogy már érzem mocorogni a kicsit (második terhesség tudom mit kell érezni). 2 évig próbálkoztunk erre a babára :(

szombaton reggel dolgozott, be kellett menni levetette a benti nővérekkel a vért a műtéthez, vasárnap este befekvés tágítás és hétfőn reggel még 7kor bejött hozzám beszélgetni felkészíteni és szólt hogy 1kor megyünk a műtőbe. Aztán megműtött és ott ült mellettem (aznap szabadnapos volt csak miattam volt bent reggel és jött be délután is. Elég lelkis doki)... ) Most kezdjük a próbálkozást megint... Úgy érzem csak ez "gyógyít" meg...

2013. jún. 28. 15:49
 9/15 anonim ***** válasza:
Mármint a dokimnak :)
2013. jún. 28. 15:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem vagyok babonás, a 8. héten szétkürtöltük, hogy babát várunk, vásárolni viszont csak később kezdtünk. Talán a 6. hónap körül 1-1 sapit, zoknit, kiscipőt.
2013. jún. 28. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!