Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mennyire hisztek a babonába...

Ti mennyire hisztek a babonában a babakocsival kapcsolatban? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Mult héten, megakartam venni a babakocsit, de az ismerosok lebeszéltek a babona miatt, hogy rosszat jelent. Én ezt butaságnak tartom, nem hiszek benne, de azért valamilyen szinten mégis bogarat ultettek a fulembe. Nektek mi a véleményetek? Megvettétek elobb? Volt baj? 27 hkm
2013. jan. 15. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszek benne. Nem sokkal előbb vettem meg, mielőtt jött a baba, de nem a babona miatt, hanem, mert úgy alakult.
2013. jan. 15. 10:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem hiszek az ilyesmiben. Mi a 13. héten rendeltük meg a babakocsit mert annyira megtetszett és akciós áron volt webáruházban. Már a 12. hét elött is vettünk 1-2 dolgot és azóta is folyamatosan vásárolunk, már szinte mindenünk megvan. Én nem foglalkoztam mások károgásával, mindenki úgy cselekszik ahogy ő gondolja. Szerintem te is tégy így! :)

Boldog babavárást!

28hkm

2013. jan. 15. 10:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is hallottam még erről a babonáról. :D Vagy ez is az a kategória, hogy előre tilos bármit is megvenni?

Mi még csak a babakocsit vettük meg (akciósan), 15 hetes vagyok. Ez uniszex színű lett, direkt, mert jó lesz a következő apró talpúnak is majd. :) Most is csak azért nem vásárolgatok még, mert nem tudom, hogy fiú vagy lány lesz. Amúgy már rég elkezdtem volna. :D

Ha NE ADJ ISTEN baj is lesz, nem ezek miatt lesz. Ennyire nem lehet babonás senki. DE nem lesz gond! :) Így kell hozzáállni! :)

2013. jan. 15. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire.

30.hétre megvolt minden,de csak azért akkorra és nem hamarabb,mert szégyellősködött a kisfiunk,és nem akartunk semleges szinűkből bevásárolni.Kisruhákból fehéret,zöldet,sárgát viszont már 12.hét előtt se tudtam otthagyni párat,légzésfigyelőt,egyéb nemtől függetlent is elég hamar megvettünk egy karácsony utáni akcióban 20.hét körül.Makkegészséges kisfiunk lett.

(Kolléganőm viszont babonás,semmit nem vett,ajándékba se fogadott el csak ajándékutalványt.Sajnos 36.héten megfulladt a baba.Nem a babonán múlt)

2013. jan. 15. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi baj. Nálunk a 30 hétre már szinte minden megvolt pár apróságot kivéve.

Férjem nagymamája károgott, hogy nem szabad venni semmit, de Ő 90 éves.:)

Nem azon múlik mit vettél meg és mit nem.

2013. jan. 15. 11:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 21 hetes vagyok, de már szinte minden nagyobb dolgot megvettem a babakocsin kívül. Ezek a héten azt is megrendeltem volna, de nem kaptam meg ebben a hónapban még a pénzem :-S Amint a kártyámon lesz, máris nézegetni fogom a kocsikat. Kiságy, babahordozó, ruhák, játszószőnyeg, pihenőszék, kis kád, játékok, szóval nagyjából tényleg minden megvan már, igaz a fele még nincs nálam, mert azokat úgy fogom kapni mástól...
2013. jan. 15. 11:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 hetes voltam, mikor megvettük a babakocsit . Használt volt a kocsi, de nagyon jó állapotban, és olcsón, nem tudtuk otthagyni. Ha meg már ott voltunk, megvettük a kis kádat is. Időre született a fiam, teljesen egészségesen. Most lett 2,5 éves. Én nem hiszek a babonákban.
2013. jan. 15. 11:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a babonával párom nagymamája minket is idegesített ilyen címszóval: "Ne próbáljátok addig megvenni a babakocsit amíg meg nem született mert amúgy halva fog!!" Kicsit akasztott ki csak az öreglány a hülyeségével. Mert állítólag akkor kell megvenni mikor mész haza a kórházból. Mondom na persze biztos arra lesz energiánk h egy kicsi csecsemővel babakocsit válogassunk. Kb 2 hete rendeltük meg és csak január végén február elején mehetünk érte. Most 32 hetes vagyok. Már hamarabb is megvettem volna de az ünnepek előtt nem akartam költekezni erre így jött ki. De ezek a babonák hidegen hagynak. Mihelyst megtudtok azt is h kislányunk lesz (18 hetesen) nagyon sok mindent elkezdtünk beszerezni. Inkább előre legyen meg minden mint mikor már itt van és akkor kapkodod a fejedet h mik nincsenek mert a babona....
2013. jan. 15. 11:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk senki nem ijesztgetett babonával,pedig vannak elég idősek(86-92éves). A legtöbb dolgot mi is megvettük a gyerek születése előtt,de spec a babakocsit csak a lányunk 2hetes korába.:) És nem a babona miatt,mert soha nem halottam erről,hanem így alakult!:D
2013. jan. 15. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!