Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elköttessem magam 24 évesen?

Elköttessem magam 24 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24éves 2 gyermekes anyuka vagyok.Most harmadik babával vagyok várandós a 13.hétben járunk.A nagyok 4 illetve 2 és fél évesek.Ők nem voltak tervezve,viszont a legkisebb igen.Az egész család megvolt lepődve,de persze mindenki örült neki.

Problémám a következő.Édesanyám szerint a mai világban bőven elég három gyermek és mivel van lakáshitelünk(még 19évig +autó hitel) meg hát amúgy is csak 3 szobás a ház nem kellene már 4. babát vállalni,meg amúgy is sok lenne nehéz megterhelő stb ezért a legjobb fogamzásgátló módszer az lenne,ha elköttetném magam.Párom sem szeretne negyediket,per pillanat vagyis az elkövetkezendő legalább 10évben nem.De ha utána igen?Akkor is még csak 34 éves leszek,korban bőven benne.És amúgy is ki tudja mit hoz a sors.Tény és való ha ne adj isten újból teherbe esnék nem tudom hogy bírnám,de elvetetni nem lenne szívem,tehát ebből a szempontból jó megoldás.De engem a fent leirtak miatt nagyon rémiszt.Meg egyébként is csak 24 éves vagyok.És az elköttetés végleges és drasztikus.

Volt már valaki így?Tényleg ez lenne a legjobb megoldás?

Egyébként szedtem fogamzásgátlót de aztán sokszor elfelejtettem bevenni így azt nem szeretném már.Az óvszerre sajnos allergiás vagyok,a spirál s em biztonságos.Mit tehetnék?

2013. jún. 22. 20:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom én hogy döntenék a helyedben, ez nagyon nehéz kérdés.

Én 36 éves vagyok, most várjuk a 3. babát, és nagy dilemma volt ez nálunk is. A végén úgy döntöttünk, hogy elköttetem magam. Elég a 3 gyermek, tuti nem lesz több, főleg, hogy mind császáros.

Most, hogy véglegesen eldöntöttük, megnyugodtam. Tudom, hogy számunkra ez a legjobb megoldás. Én hosszú évekig gyógyszert szedtem, de ez ugye már nem igazán ajánlott 35 fölött. A spiráltól és egyéb hüvelyen belüli dolgoktól irtózom, azt nem rakatnék semmi pénzért. Szuri szintén kilőve, én azt felejteném el beadatni, meg állítólag nagyon nagy mennyiségű hormont tartalmaz. Óvszer. Jó, jó, de nem az igazi. Egy normális minőségű gumi 1200-1500 Ft / 10-12 db. Ez van amikor alig 1-2 hétig elég, meg az igazat megvallva, anélkül mindkettőnknek jobb.

Te simán szültél? Mert akkor igazából nem kell most eldöntened, úgyis a szülés után csinálják ezt meg. Nehéz döntés 24 évesen, de én nagyon hajlanék felé.

2013. jún. 22. 21:48
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Először is a pontozáshoz: Nem biztos, hogy a kérdező pontozott le!

Kedves kérdező: Én a bogyóval úgy voltam mint te, mindig elfelejtettem bevenni, én a spiráltól ódzkodtam/ódzkodok, így Nuvaringet használtam a második gyerek előtt. Nekem teljesen jól bejött. Olyan hatása van, mint a tabinak, csak nem kell naponta bevenni, hanem egyszer felhelyezed a hüvelybe és 3 hétig le van tudva a dolog.

De érdemes lenne a nőgyógyászoddal konzultálni.

Az elköttetést én sem vállalnám, mert mi van ha tényleg lesz egy másik párod mondjuk (ne adja Isten) és tőle szeretnél még egyet majd 10 év múlva?!

2013. jún. 22. 21:52
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem 10 év múlva 34-35 évese azért már kockázatos szülni,tuti nem kockáztatnék.Amúgy van latexmentes óvszer,én is allergiás vagyok,de ha nem akartok gyereket kötessétek el magatokat mindketten.
2013. jún. 23. 00:22
 24/31 anonim ***** válasza:
16%

hova sietsz ennyire, h ilyen fiatalon már a 3. szülöd? ja bocs, az első kettő csak úgy becsúszott... más ilyenkor még egyetemre jár. vagy épp pályakezdő.

van normális szakmád? dolgoztál már valami komolyabb helyen?

bocs, de nekem ez olyan meredek...

2013. jún. 23. 06:58
 25/31 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os válaszoló!Nem én pontoztalak le!!!Miért tenném,hisz jószándékúan megosztottad velem a véleményed!
2013. jún. 23. 07:48
 26/31 A kérdező kommentje:

Kedves 22-es és persze mindenki más is!Köszönöm a véleményeteket és az általaok ajánlott módszereknek természetesen utánnaérdeklődöm az orvosnál(Nuvaring,injekció)

Kedves 24-es! Külső szemmel nézve valószínűleg nekem is meredeknek tűnne,de így hogy ebben élek én szerettem volna(bizonyos szinten) nem az!16éves korom óta dolgozom(először nyári,aztán már suli mellett is,majd késöbb főállásban)Első terhességem 7.hónapjáig.Van érettségim,szakmám és nyelvizsgám.Amikor pedig lehetett a manók mellett vállaltam alkalmi munkát is!Lehet,hogy nem végeztem főiskolát,egyetemet, de nem hinném hogy ez miatt rosszabb lenne az életem

2013. jún. 23. 07:57
 27/31 A kérdező kommentje:
Azt azért szeretném hozzátenni,hogy a párommal is tényleg komoly kapcsolatban élünk hisz idén októberben ünnepeljük a 9.évfordulónkat.Van saját ház,autó(igaz hiteles,de az autó hitel idén letelik).Úgy hogy igaz,hogy az első kettő baba nem tervezett volt mégsem a semmire érkeztek :)
2013. jún. 23. 08:00
 28/31 anonim ***** válasza:

Szia! Elgondolkoztam én is a helyzeteden, és én azt javaslom, hogy üljetek le a pároddal és beszélgessetek el erről a dologról!

A javaslatom pedig, hogy köttesse el magát a párod, és tetessetek el a spermájából! (nem tudom egyébként, hogy van rá lehetőség, de utána kell járni).

Így védve vagytok egy újabb utódtól, de ha mégis szeretnétek később, akkor ott a spermája, hogy legyen új baba...

Ha te elkötteted magad abból már nem lesz soha gyerek (illetve, nagyon nehezen és komplikáltan vissza tudják csinálni a műtétet, de egyáltalán nem biztos, hogy működni is fog)

ha viszont ő elkötteti magát, ilyen módon még lehet gyereketek...

Legfeljebb nézzetek utána, hogy milyen módok vannak erre, mármint a tárolásra...

Egyébként hasonló cipőben járok én is, fogalmam sincs mivel kéne védekeznünk... Gyógyszer kilőve hormongondokat okozott... gumi kilőve a párom nem bírja (nem nem szereti, hanem nem bírja), mivel nekünk csak 1. gyerek fog születni ezért spirál is kizárva... szóval fogalmam sincs...

2013. jún. 23. 08:56
 29/31 anonim ***** válasza:

Szia, hasonló cipőben voltam, én 25 voltam mikor a 3. született. Nagyon kicsi korkülönbséggel jöttek, csak nálunk a 3. nem volt tervben (vagyis későbbre terveztük, de így sem baj)

Én 2 dokival is beszéltem, hogy mit javasolnak, de a korom miatt nem javasolta egyik sem az elkötést. Mi sem szeretnénk több babát, de egyikünk sem tudja mit hoz a jövő, mi lesz 5-8 év múlva, 35 fölött már nem szülnék, de 33 évesen még simán, és még 6 évem van addig..

Mondjuk az én férjem nem mondja azt, hogy ő tuti, hogy nem akar többet, de egyelőre nem. Saját házunk van, a gyerekeknek van saját szobájuk. Hitelünk is van, de nem nélkülöznek.

Szerintem, amíg nem vagy biztos magadban, ne köttesd el magad, mert ez már nem visszafordítható. Ha más eszközzel védekeztek, és mégis szeretnétek, az bármikor abbahagyható.

2013. jún. 23. 10:38
 30/31 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom nem vagyok ebben a helyzetben 23 éves vagyok,és egy kisfiam van,most biztosan nem de 3-4 év múlva majd szeretnénk tesót,én nem vagyok oda a kis korkülönbségért,latexmentes óvszert használunk,mert allergiás vagyok a latexre,fogamzásgátlót nem szedek,mert nem bízom benne,bár a fiunk is óvszer mellett fogant de azért bízom abban,hogy 3-4 év előtt nem ikerül be még egy. Annyit tudok biztosra ha van 3 ha nincs 34-35 évesen már biztosan nem szülnék,szóval inkább az elköttetést választanám.
2013. jún. 23. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!