Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elköttessem magam 24 évesen?

Elköttessem magam 24 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24éves 2 gyermekes anyuka vagyok.Most harmadik babával vagyok várandós a 13.hétben járunk.A nagyok 4 illetve 2 és fél évesek.Ők nem voltak tervezve,viszont a legkisebb igen.Az egész család megvolt lepődve,de persze mindenki örült neki.

Problémám a következő.Édesanyám szerint a mai világban bőven elég három gyermek és mivel van lakáshitelünk(még 19évig +autó hitel) meg hát amúgy is csak 3 szobás a ház nem kellene már 4. babát vállalni,meg amúgy is sok lenne nehéz megterhelő stb ezért a legjobb fogamzásgátló módszer az lenne,ha elköttetném magam.Párom sem szeretne negyediket,per pillanat vagyis az elkövetkezendő legalább 10évben nem.De ha utána igen?Akkor is még csak 34 éves leszek,korban bőven benne.És amúgy is ki tudja mit hoz a sors.Tény és való ha ne adj isten újból teherbe esnék nem tudom hogy bírnám,de elvetetni nem lenne szívem,tehát ebből a szempontból jó megoldás.De engem a fent leirtak miatt nagyon rémiszt.Meg egyébként is csak 24 éves vagyok.És az elköttetés végleges és drasztikus.

Volt már valaki így?Tényleg ez lenne a legjobb megoldás?

Egyébként szedtem fogamzásgátlót de aztán sokszor elfelejtettem bevenni így azt nem szeretném már.Az óvszerre sajnos allergiás vagyok,a spirál s em biztonságos.Mit tehetnék?

2013. jún. 22. 20:00
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Picit rosszul fogalmaztam.Párom már egyáltalán nem szeretne 4.babát
2013. jún. 22. 20:02
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon nehez kerdes.Most nagyon elgondolkodtam en mit tennek a helyedben.Veled egy idős vagyok,bar nekem meg most született az első babam.Szoval,igazabol értem valamilyen szinten anyudat hiszen tenyleg ez a vedekezes legbiztosabb modja.De meg nagyon fiatal vagy.Ha lennel vagy negyven kanyar nelkül ideirnam h tedd meg.Biztos h az eletben soha tobbe nem szeretnel gyereket?Akkor sem ha ugy gozza a sors h uj parod lesz?Mi lenne ha a parod köttetne el magat ha ő mar ugyis biztos abban h nem szeretne több gyereket?
2013. jún. 22. 20:09
 3/31 A kérdező kommentje:

Én is azt vallom,mi van ha 10 év múlva én még szeretnék?Kizárt dolog hogy párom megtegye,mert ő fél a műtéttől,az orvosoktól is.Még a fogorvoshoz se megy el,hiába szenved...

:( Egyik felem azt mondja jó megoldás lenne,a másik azt hogy nem

2013. jún. 22. 20:15
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

sajnos én se tudom hogy mit kéne tenned annyit tudok csak mondani hogy akárhogy is döntesz magadért tedd ne azért mert más "kényszerít",befolyásol stb.

mert szerintem azt később megbánnád.

2013. jún. 22. 20:24
 5/31 A kérdező kommentje:
ez a baj,hogy megtenném is meg nem is :(
2013. jún. 22. 20:26
 6/31 anonim ***** válasza:
61%
Én 3 baba után vállalnám az elköttetést, mert a mai világban tényleg pont elég 3 gyerek. Neked kell dönteni ha úgy érzed hogy talán még szeretnél majd gyereket akkor a gyógyszer mellett voksolok, megbízható. De ha jól tudom van valami oltás is ami tán 6 hónapig hat, valami fogamzásgátló injekció, de nem tudom pontosan, csak mintha hallottam volna ilyesmit keress rá a neten.
2013. jún. 22. 20:26
 7/31 anonim ***** válasza:
75%
2013. jún. 22. 20:28
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz helyzetben vagy, viszont az elköttetés végleges dolog, a védekezést viszont bármikor abba lehet hagyni. Nézz körül a védekezési módszerek között, kérd ki a nőgyógyászod véleményt is, biztosan találtok a számodra is megfelelő védekezési módszert. Vannak bőr alá ültethető hormon készítmények, vannak hüvelybe aktus előtt feltehető kúpok, (pl. fogamzásgátló + hüvelykúp talán jó megoldás lenne). Vagy másik két módszer alkalmazása. Óvszerekből is vannak már "bió" óvszerek amire talán nem lennél allergiás.
2013. jún. 22. 20:32
 9/31 anonim ***** válasza:
10%
te nem bírsz magaddal, h 24 évesen már a 3. gyereket szülöd?
2013. jún. 22. 20:32
 10/31 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Én 22 éves vagyok és 3 gyerekem van, a legkisebb 6 hetes. Most mi is úgy gondoljuk, hogy nem szeretnénk több gyereket, de nem merem elköttetni magam, mert mi van ha mégis...

Az első és a harmadik gyerek nekünk is védekezés mellett fogant, ezért ha már nem szoptatok akkor gyógyszer+gumival fogunk védekezni. De az elköttetést én nem vállalom be.

Szerintem még nagyon fiatal vagy hozzá, mint ahogyan én is. Szinte az egész élet előttünk áll, nem tudhatjuk mit hoz a jövő.

Tehát szerintem ne.

2013. jún. 22. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!