Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen sok az álszent...

Tényleg ilyen sok az álszent itt? Miért van az, hogy itt, írásban mindenki tökéletesen neveli a gyerekét?

Figyelt kérdés
Ha 1-1 kérdésre én,vagy más megírja, hogy bizony a gyereke kapott már a kezére,fenekére,akkor egyből lepontozzák és elhordják "agresszív állatnak" akinek az anyja csak verésre volt képes....Miért van ez így?Nem gyerekbántalmazásról beszélek, hanem mikor indokolt esetben kap egyet a fenekére.
2013. jún. 21. 14:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Az én fiam is kap néha, ha nagyon kihoz a sodromból, de mindig megbánom, és tudom, hogy SEMMI értelme, csak a saját dühöm levezetésére szolgál. Kicsiknél nem használ (1-2)a nagyokat meg sokféle képen lehet fegyelmezni (3-4). De szerintem azért erős túlzás, hogy aki néha odacsap, az már agresszív lenne...
2013. jún. 22. 07:14
 22/30 anonim ***** válasza:
17%
És te mit szólnál hozzá, ha mondjuk a férjed, a főnököd, vagy akárki oda-oda csapna, amikor éppen nem úgy viselkedsz, ahogy az neki tetszik? Ja ,persze, az más, mert ott nem te vagy az erősebb. Aki magánál gyengébbet megüt, szerintem az akkor is undorító. Hiába próbálod igazolni magad olyanokkal, hogy de más a lelki terrort alkalmazza, meg hogy egy kézrecsapás nem olyan nagy dolog, meg azzal, hogy közösen lepontoztok, ez akkor is igaz. A szüleim soha nem ütöttek meg, és ezért külön tisztelem őket. Mindkettőjüknek "odacsaptak néha" gyerekkorukban, és azt mondják, ők ezért nem tennék soha. Biztos nem véletlenül ez a véleményük. A dolgok földre dobálása 1 éves korban teljesen természetes tanulási, tapasztalási folyamat egyébként , utána lehet olvasni.
2013. jún. 22. 10:54
 23/30 anonim ***** válasza:
24%
nem 1 éves gyerekről beszéltem,és azért a gyereknevelése és az,hogy a főnököm vagy a férjem megütne nem ugyanaz,de állj csak be a sorba azok közé akik lassan rászólni sem fognak a gyerekre mert lelkibeteg lesz tőle.
2013. jún. 22. 13:35
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

"természetesen nem azért kapja,mert dobálja a játékot,1 évesen meg nem kapott még egyátalán."

Tessék lehet szöveget értelmezni,de nagyon szánalmas,hogy azért lepontozzátok az embert ahogyan a gyerekét neveli,nem verésről van szó,és ez nem rendszeres dolog,nem is ezt használom egyedüli büntetésként,de te biztosan jobban tudod te tökéletes vagy,van olyan gyerek akinél képzeld szükség van rá,és inkább megnevelem a gyerekem nem csak ejnye bejnyézek és később siránkozom,meg szégyenkezem,hogy egy neveletlen,hisztis,szófogadatlan gyerekem van aki rám sem hallgat,esetleg leesik valahonnan,vagy elüti az autó,mert akkor abban a percben a számat járattam 100adszorra ahelyett,hogy rávertem volna a fenekére

2013. jún. 22. 13:41
 25/30 anonim ***** válasza:

66 %os válaszoló!

Ha végig olvasnád az összes hozzászólást, mielőtt válaszolsz, akkor értenéd, miért írtam a földre dobálásról azt, amit. A kérdező saját kommentjében mondja, hogy ő ráütött ezért. Nem vagyok tutyimutyi anyuka, nevelem a gyermekemet. Ha autó jön, nemcsak, hogy nem lép le, hanem engem is figyelmeztet, hogy nem szabad. 2 és fél éves. Nem csapkodással értem el, hanem értelmes beszéddel. Jaj, annyira utálom ezt a dumát, hogy "te tökéletes vagy", azok mondják, akik nem tudnak már mit mondani, és be akarnak szólni valamit. Hol is mondtam, hogy tökéletes vagyok? Ott, hogy nem ütöm a gyerekem? És persze, gondoltam, hogy az, hogy téged megütnek, az "más". A 21. válaszoló legalább elismeri, hogy ez nem jó, nem pedig büszkén hirdeti, hogy milyen szuperjó nevelési módszer.

2013. jún. 22. 14:25
 26/30 anonim ***** válasza:
Részemről egyébként befejeztem a vitát, több kommentet nem írok ehhez a kérdéshez. Mindent elmondtam, amit gondolok erről.
2013. jún. 22. 14:29
 27/30 anonim ***** válasza:
nem büszkén hirdetem szerintem e neveléshez hozzá tartozik,te vagy az aki képtelen elfogadni,hogy más nem úgy gondolkodik,mint te,látszik az írásodból is nem csapkodással értem el és hasonlók,nem arról volt szó,hogy a gyereket csak csapkodással kell nevelni,de nem magyarázkodom neked,te nem látsz bele az életembe,se máséba,javaslom tartsd meg magadnak a nevelési elveidet,mert lehet a te gyerekednek elég ha magyarázol de másénak és köztük az enyémnek nem,nem szeretem ha valaki annyira szűklátókörű,hogy nem veszi észre magát,mint ahogy te sem,most miét mondanám,hogy nem jó a nevelés része attól még én nem élvezem de néha elkerülhetetlen,azért lehet lepontozni,meg ezen csámcsogni.
2013. jún. 22. 14:32
 28/30 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy általában azért kapjátok meg a "tökéletes anya" jelzőt,mert egyből nekünk estek,hogy milyen agresszívak vagyunk,meg tönkretesszük a gyerekeket, ha 1-2 fenékre csapással nevelünk!

Ahogy írtam már,az az érdekes, hogy mi általában nem kötünk belétek, de valahogy ti mindig belénk....ezt mutatja a lepontozás is!!

Ja és csak úgy megsúgom,az a gyerek,aki felnőtt korában emlékszik és fájóan emlékszik arra, hogy verték, az nem néha-néha végső esetben kapott,hanem naponta dühből!

Az teljesen más,ilyet én sem tennék!!!De ezt meg már tényleg végképp magyarázzuk,mert nektek az 1 kézre csapás nagy ritkán végső esetben egyenlő az agyba-főbe veréssel!

2013. jún. 22. 21:57
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már többen megfogalmazták, hogy mi volt itt a fő probléma, de arra nem reagáltál: nem az, hogy a kezére csaptál az 1 éves gyerekednek, hanem az, hogy ezt olyasmiért tetted, ami egy ennyi időstől teljesen normális viselkedés. Az 1 évesek dobálnak. Mindegyik. Nem azért, mert rosszak, bosszantani akarnak, hanem mert így szereznek tapasztalatot. Nem igaz, hogy ha nem tiltom kategorikusan a dobálást, akkor azt is vigyorogva fogom nézni, ahogy késsel szaladgál vagy az autó alá rohan.

Szerintem itt a többség elismeri, hogy bizonyos esetekben akár még indokolt is lehet a kézre csapás, de úgy gondoljuk, hogy az, hogy egy 1 éves ledob valamit, az nem ez az eset. Amit nagyon nem szeretnék, hogy piszkáljon, azt elérhetetlen helyre teszem, a többit meg vagy hagyom, hogy dobálja, vagy elmondom neki százszor, hogy nem szabad, esetleg, ha már csak játszik a kajával, elveszem tőle, de ilyesmiért nem ütöm meg, mert ez NEM ROSSZASÁG!

Az a baj, hogy a környezetemben is azt látom, hogy nagyon sokan várnak el többet a kisgyerektől, mint amennyire az képes. Igaz, hogy a gyerekek a családban bizonyos fokú kényelmetlenséggel és többletmunkával járnak, de én ezt vállaltam. Nekem is volt 1 évesem, és most is van, tudom, hogy minden evés után takarítani kell utána, de eszem ágában nincs ezért bántani. Ő egyelőre ennyire képes. Ha ő önti ki a kakaóját, legfeljebb annyit mondok, hogy ezt nem szabad, de ha a 3 éves önti ki direkt, rá már látványosabban vagyok mérges, mert neki ezt már tudni kell. Mondjuk meg őt sem ütöm ilyesmiért.

Remélem érted, hogy miért nem értettünk olyan sokan egyet veled. Abban viszont igazad van, hogy a kérdező, aki úgy felbosszantott, tényleg elég sértően reagált.

2013. jún. 22. 22:21
 30/30 A kérdező kommentje:

Csak azért nem reagáltam külön a dobálós dologra,mert itt most nem ez volt a fő kérdés,de most így írok rá.

Természetesen a kor vele járója, hogy egy 1 éves dobálózik.Ezzel nincs is gond!Sőt 35nm-es lakásban lakunk, ha akartam volna se tudtam volna elpakolni mindent,ami neki éppen kéz magasságban volt, így elmondtam nagyon nagyon sokszor, hogy "nem szedjük le,nem dobáljuk" és működött,megtanulta!Lenti polcon vannak DVD-k,nem piszkálja, azokba a fiókokba amikbe nem szabad nem nyúl be,mert megtanulta.És úgy tanulta meg, hogy sokszor,nagyon sokszor elmondtam,elvittem onnan.

De a kaja dobálás más!Az nekem más kategória,az nem olyan,hogy 1000x elmondom,és még utána is takarítok.Elmondtam neki sokszor, elmondtam határozottan,azután is eldobta,hát rálegyintettem a kezére.És mivel látta rajtam, hogy komoly vagyok komolyan vette,nem nevetett,többet nem dobálta az ételt!

De mielőtt azzal vádoltok majd, hogy nem engedem, hogy fejlődjön,mert nem dobálhat semmit, elmondom, hogy nagyon sokat labdáztunk/labdázunk!!!

De ez olyan, hogy én pl azt sem engedem, hogy túrja az ételt.Soha nem is engedtem,szerintem az étel nem játék,nem arra való, hogy széttúrjuk!

Amúgy ezért is megkaptam egyszer egy jókora lepontozást,mert egy olyan kérdésre, hogy "hogy túrta szét gyereketek az 1 éves tortáját" leírtam,hogy sehogy,mert ez nálunk nem divat,nem turkálhat az ételben...na amit kaptam érte, hogy hogy nevelem,visszamaradott lesz,ha nem engedem meg neki ezt....persze utána már hiába mondtam, hogy ehet kézzel,csak nem "disznólkodhat", mondhattam én,nem számított...

Amúgy meg azért is kapott a kezére elég korán,mert a konnektort piszkálta.Természetesen be van dugva,de attól még nem nyúlkáljon hozzá!Elmondtam szépen,határozottan és mikor láttam,hogy megint oda megy, kapott egy picit a kezére,mellette határozottan mondtam, hogy "ezt nem lehet",azóta nem is piszkálja...

Láttam 1,5 éves gyereket,aki lazán belenyúlt,anyukája meg csak rászólt,hogy ejnye bejnye,nem szabad,de nem izgatta magát,mondván,hogy úgyis be van dugva...na de vendégségbe mit fog csinálni,ahol mondjuk nincs bedugva???

És hangsúlyozom,tényleg minden gyerek más, nálunk ez kellett,de e mellett a "ráütés" a leges legutolsó amit előveszek,ha nagyon muszáj!

2013. jún. 22. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!