Miért néz mindenki idiótának? Mi közük hozzá?
Van 3 gyerekem. 8,5; 5,5 és 3 évesek. 2 és fél éve tetettem fel spirált (csak 3 gyereket szerettünk volna eredetileg) A spirál elmozdult, terhes lettem. Most 9 hetesek vagyunk, úgyhogy nagyon az elején jár a dolog. Aki tudja, mindenki teljesen hülyének néz, hogy minek vállalunk be egy 4. babát. Hogy úristen hogy fogjuk bírni, mind anyagilag, mind lelkileg, mind fizikailag...
Szerintem semmi közük hozzá. De azért nagyon rosszul esik, hogy ezt kapom állandóan. Főleg, hogy egyáltalán nem jogos (legalábbis az anyagi része biztosan nem az). Én vagyok túl érzékeny, vagy tényleg nem kéne bántaniuk?
Úgy gondolom, hogy persze, semmi nem biztos soha, de bőven belefér (amúgy meg "nem az én hibám, hogy becsúszott").
2 szintes, nagy kertes házunk van; (már) hitelmentes. Dolgozom, így lesz gyedem, tgyásom, ami olyan 100e körül lesz. Férjem nettó keresete közel 300e Ft. Nem akartam így leírni, de úgy éreztem akkor kell a magyarázat, hogy miért gondolom, hogy nem lesz anyagi gond. Másfél éve havi 150-et teszünk félre (tehát, ha bármi baj van, lsz mihez nyúlni), egyébként meg senki ne mondja, hogy közel 400e Ft kevés ennyi embernek!
Mellesleg a legalapvetőbb dolgokat a mostani pocaklakónak nem kell megvenni, mert minden van a padláson, fiú és lány ruhák is, a nagyobb így is ingyen tk-ra jogosult...
Ha az abortusz mellett döntenél, akkor meg mindenféle gyilkosnak hordanának el, és azon csámcsognának, hogy anyaként hogyan tehetsz ilyet?!
Akik szeretnek mások életében vájkálni, azoknak édes mindegy, mit teszel, úgyis belekötnek.
Senkinek semmi köze hozzá, a gyermekvállalás két ember döntése, a tied és a férjedé! Amíg normális életet tudtok biztosítani nekik (márpedig a leírtak alapján tudtok), addig mindenki befoghatja. Majd ha rohantok kölcsönkérni, hogy ételt tudjatok venni a gyerekeknek, majd akkor lehet rinyálni, addig meg mindenki más fogja be.
Gratulálok! :)
Manapság mindenki az anyagi részével van elfoglalva.Van aki ezzel akarja kiszedni belőletek, hogy mennyi is az annyi, van aki meg csak úgy akar mondani valamit. Első hallásra tényleg rémisztő (nem az anyagiak miatt!) a 4 gyerek - amúgy szerintem ahol 3 gyerek jól lakik, ott a negyedik már nem szenved hiányt.
Nem vagy amúgy érzékeny, én a második gyereknél is hallottam -láttam- olyan reakciókat, hogy felment a vérnyomásom, de leszartam. Még a legjobb b.nőm is azt mondta, hogy "bátrak vagytok, hogy be meritek vállalni" hozzáteszem tervezett baba. Én sem értettem először, miért kell ilyen "rosszindulatúnak" lenni, de aztán rájöttem, hogy teljesen máshogy látjuk a világot. Míg nekik a nyaralások, a tömérdek -iszonyat drága -játékok, játszóházak stb a fontosak, mi "megelégszünk" azzal, ha az utcában lakó kis barátokkal bicajozik a nagyobb, meg homokozik, ócska játszótereken veszélyeztetjük az életét - ha érted mit akarok ezzel mondani. Hozzáteszem, az ő szemükben rosszabb körülmények között élünk, spórolósak vagyunk, mégsem érezzük semminek hiányát, a férjem mindent megteremt nekünk, néha még ő sem veszi észre.
Én azt mondom, ne törődj az ilyenekkel, ha nagyon sokat mondogatják, vágj vissza valami frappánsat, azzal lerázod őket - vagyis nem neked fogják mondani, merthogy a vélemény az vélemény, valakinek majd elmesélik így is :)
Szintén zenész és képzeld mi teljesen tervezetten vállaltuk a 4.et.
Én boldog mosollyal válaszolok már mindenkinek mert egyszerűen én magam éreztem rosszul magam ezektől a beszólásoktól és állandó magyarázkodástól (miért is kéne magyaráznom bárkinek ?? és a vicc hogy nem a hozzám legközelebb állók osztják az észt hanem akikhez nem sok közünk van...)és úgy éreztem egy idő után mintha szégyellenem kéne magam, mint aki vmi bűnt követ el..És akkor megráztam magam és azt mondtam, na nem, ezt nem, ez a babám ugyanolyan mint az eddigi 3 megérdemli igenis ugyanazt a büszkeséget és örömöt amit a másik 3 terhességnél éreztem és nem hagyom hogy más "belerondítson".
A legenyhébb amit kaptam a de bátrak vagytok-erre is csak azt válaszolom már hogy az lehet hogy bátrak vagyunk de sokkal inkább boldogok és teljesek a 4 gyerekkel lehet giccsesen hangzik de ezzel nem állnak le vitázni legalább.
Erről meg hogy később el tudjuk e tartani őket csak annyit hogy semmi garancia nincs az égvilágon arra hogy nem ér minket is vagy bárki mást tragédia, azt is akinek csak 2 gyereke van. De miért készülnénk tragédiára??
Nyilván az ember anyagi lehetőségei birtokában mindent megtesz (félretesz stb.) de igazságtalannak érzem hogy sok ismerősöm egy fillért nem tud félretenni hó végén (nagyon sajnálom persze) és van 2 gyerekük akkor ők mivel vannak nagyobb biztonságban mint amit nekem felrónak? Nem sokkal...mégis őket nem vegzálja senki.
Gratulálok neked is, és sok boldogságot a babához:)
Szerintem nem kell "luxuskörülmények" között élni. A szüleim anno nem krestek jól, megtanítottak spórolni. Jobban érzem magam így, hogy rakunk félre, mint ha többet költenénk, de nem lenne mihez nyúlni, ha baj van. Én túlzásnak tartom a méregdrága játékokat (pláne, hogy úgysem az érdekel egy kisgyereket általában), vagy épp mondjuk tabletet 8 évesnek...
Nem tartom szükségesnek, hogy minden évben 2 hétre külföldre menjen nyaralni a család, nem kell 300ezres luxusbabakocsi (ez már amúgy is csak villogni jó)
És tényleg rettentően rosszul esik, hogy lehülyéznek minket, azt mondják milyen felelőtlenek vagyunk....
Egyébként ebből a szempontból több gyereknél még "jobb" a helyzet anyagilag. Nagyobb adókedvezmény (nem tudom 4 gyereknél pontosan mennyi), emelt családi. Az első fél évben a családi pont elég volt a gyerekre mindig (úgy emlékszem, hisz tulajdonképpen csak pelenka kellett, mert szoptatni tudtam mindegyiket). Tényleg szinte semmit nem kell vennem, vannak ruhák, babakocsi, hordozókendő(k), sosem használt cumisüvegek (a biztonság kedvéért vettem, többfélét is, de nem kellett szerencsére egyszer sem), mellszívó, textilpelenkák... minden.
És a félreértések elkerülése végett, nem "megélhetési szülő" vagyok. A gyerekek 1 éves korától mindig dolgoztam itthonról (a gyest sem kértem végig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!