Miért néz mindenki idiótának? Mi közük hozzá?
Van 3 gyerekem. 8,5; 5,5 és 3 évesek. 2 és fél éve tetettem fel spirált (csak 3 gyereket szerettünk volna eredetileg) A spirál elmozdult, terhes lettem. Most 9 hetesek vagyunk, úgyhogy nagyon az elején jár a dolog. Aki tudja, mindenki teljesen hülyének néz, hogy minek vállalunk be egy 4. babát. Hogy úristen hogy fogjuk bírni, mind anyagilag, mind lelkileg, mind fizikailag...
Szerintem semmi közük hozzá. De azért nagyon rosszul esik, hogy ezt kapom állandóan. Főleg, hogy egyáltalán nem jogos (legalábbis az anyagi része biztosan nem az). Én vagyok túl érzékeny, vagy tényleg nem kéne bántaniuk?
Mindegy, tényleg valószínűleg é vagyok a hülye, hogy bonyolítom tovább.
De talán betudható a hormonoknak, már csak azért is, mert amikor valaki megjegyzi, hogy mégis miből hogyan élünk majd, a sírás kerülget, pedig egyelőre nincs okom aggódni.
Még egy utolsó gondolat az anyagikról. Aztán befejezem, mer egyrészt tudom, hogy nincs vele baj, másrészt már saját magam érzem hülyének, hogy magyarázkodom.
Szóval.
A 400.000 Ft a fizu+tgyás (illetve a gyedem volt 100e, a tgyás kicsit még több is)
Erre rájön majd 60.000 Ft családi pótlék.
Addig pedig van kb. 7 hónap, amikor is dolgozom, ez pedig nyilván több pénz még mindig.
Illetve, mivel itthonról is végezhető munkám van, amikor 2 éves lesz, elkezdek dolgozni. És visszatér minden a "rendes" kerékvágásba. Újból lesz teljes fizetésem (ha meg nem szűnik a munkahelyem, de csak nem fog)
Egyébként annyival nem kerül többe egy nagyobb gyerek sem. Oké, többet eszik a 8 évesem, mint a 3 évesem. Viszont pl, amit babakorban pelenkára költöttem, az elég havonta az iskolára+ zsebpénznek pl...
Nem mellesleg már lertam, hogy másfél éve teszünk félre nem kevés pénzt havonta, tehát nem éljük fel az egészet, ha valami módon 50e Ft-tal többe kerül (kötve hiszem) a 4, mint a 3, még mindig van mit eltenni.
Mindegy. Lehet csak önigazolás miatt ragaszkodom hozzá ennyire, hogy többször írom, még biztosabb vagyok magunkban.
Még egyszer köszi a gratulációkat is és a kedves szavakat is!
Kedves Kérdező!
Én megértelek, s azt is, hogy leírod, hogy álltok. Egy ilyen után én is biztos hasonlóan tennék. Bár hideg fejjel végiggodolva tényleg felesleges magyarázkodni. Úgyis ti érzitek mit tudtok nyújtani.
Én nem tudom elképzelni, hogy akinek saját hitelmentes háza/lakása van, ott akár 3-4 embernek (1-2 gyerek+2 felnőtt), hogyan lehet kevés 200-250.000 Ft. (ahogy az egyik válaszoló írta)
Vitamin pl, minek 25-ös válaszoló? Van bőven a gyümölcsökben, zöldésgekben, ásványi anyagok a húsokban.
Benzin nem fogy több ha nagyobb a gyerek, jó, nyilván drágább lesz, de talán a fizetések is fognak emelkedni.
Ruha sem kell majd annyi, lassabban nőnek, és kevésbé teszik tönkre azt, ami van.
Szerintem bőven jó az anyagi helyzetetek, nem kell firtatni. Aki meg beszól, az csak irigy! :)
Gratulálok!
Jogosan érzed, hogy bele kell menni a magyarázkodásba, ugyanakkor butaság. Nincs értelme.
Senkinek semmi köze nincs sem ahhoz, hogy álltok anyagilag, sem ahhoz miért tartod/tartjátok meg. Ha ti úgy érzitek, mind a ketten, hogy belefér, akkor minden rendben van/lesz! (külsősként ismeretlenül ilyen körülmények bőven jók gyermekvállaláshoz)
Boldog babavárást kívánok!
Az embernél szerintem logikus hogy megpróbálja feltárni mi is a valódi helyzet ha mondjuk ilyen anyagiakkal kapcsolatos letámadással szembesül (nem rád értem kedves válaszoló aki leírtad hogy kinek mire elég 400 ezer ft egyáltalán nem rád írom te nem támadtad le a kérdezőt kicsit se!!) - mert azt gondolja (botor módon:))) hogy ha tényszerűen elétárja az illetőnek hogy mi van, hogy élnek ( nem feltétlen ezen az oldalon gondolom hanem pl. én anyósomnak ill. sógornőmnek és egyik barátnőmnek próbáltam megmagyarázni hogy miért is gondolom hogy semmivel se állunk majd rosszabbul 4 gyerekkel mint most 3mal) akkor majd megértik, vagy elgondolkoznak vagy belátják:))
De kedves kérdező ez NAGYON NEM ÍGY VAN :))) A legtöbb kötözködőnek megvan a véleménye és kész akármit írhatsz mindig lesz egy válasz rá:)
Nálunk pl. biztos vagyok benne hogy anyósomat NEM az anyagiak oldala zavarja hanem más, az hogy azt gondolja nekem milyen könnyű az életem mert itthon "ülök" és azt gondolja hogy kizsigerelem szegény fiacskáját (holott közösen vállaltuk őket és gyeden vagyok illetve még az is simán lehet hogy most a negyedik babánál apa is kipróbálja kicsit a gyedet/gyest:) ). Csak könnyebb az anyagiakba belekötni.
Aztán van akiből valóban csak irigység szól (milyen jól megy neked ha megteheted hogy 4 et vállalsz).
És mindezeknek pl. teljesen hiába magyarázod és vezeted le mi hogy van miből mennyi stb.:)
Csak magadnak futsz felesleges köröket.
35ösre gondoltam.
A vitaminokba én nem mennék bele, szerintem sem kell külön, és ezt terhességeim is igazolják, folsavon kívül semmit nem szedtem és mindig tökéletes volt a vérképem... Szóval lehet úgy enni..
De ez aztán végképp eltér az eredeti kérdésemtől.
Egyébként 36, 35-ös odaírta, hogy te nem támadtál, csak az én érzékeny lelkem vesz már mindent annak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!