Miért néz mindenki idiótának? Mi közük hozzá?
Van 3 gyerekem. 8,5; 5,5 és 3 évesek. 2 és fél éve tetettem fel spirált (csak 3 gyereket szerettünk volna eredetileg) A spirál elmozdult, terhes lettem. Most 9 hetesek vagyunk, úgyhogy nagyon az elején jár a dolog. Aki tudja, mindenki teljesen hülyének néz, hogy minek vállalunk be egy 4. babát. Hogy úristen hogy fogjuk bírni, mind anyagilag, mind lelkileg, mind fizikailag...
Szerintem semmi közük hozzá. De azért nagyon rosszul esik, hogy ezt kapom állandóan. Főleg, hogy egyáltalán nem jogos (legalábbis az anyagi része biztosan nem az). Én vagyok túl érzékeny, vagy tényleg nem kéne bántaniuk?
1. válaszoló, ahol csak 2 gyerek van, sem biztos, hogy mindenki el tudná tartani a sajátjait
Ha teszem azt, egy szülőpár mindkét tagja minimálbért kap (sokan vannak így), van 2 gyerek, nem tudnak félretenni. Plusz ellátásokat nem igényelhetnek, mert elvileg van annyi az egy főre jutó jövedelem, hogy ne kapjanak semmit. Egyik elveszti a munkáját (esetleg mindkettő), élhetnek a munkanélküli segélyből 3 hónapig. Az miben jobb?
Mi is lehet, hogy elveszítjük a munkánkat (én 10 éve dolgozom ugyanannak a cégnek). De tegyük fel. Megszűnik férjem munkája. 3 hónapig a 60 vagy 70%-át (nem tudom pontosan mennyi) kapja "álláskeresési járadék" címen a keresetének. A szakmája hegesztő (most épp csoportvezető, ahol van)egyébként, ezt elég sok helyre keresnek, valószínűleg hamar talál újat (akár külföldön is). Mellesleg ezen kívül targoncára is van jogsija és raktáros munkája is volt. Ennyivel általában hamarabb találnak munkát az emberek, mint sokan pl jogi diplomával.
Plusz, a félretett pénz is sokáig elég (lenne), ha minden kötél szakad.
Azért ez így elég biztos háttér, szerintem. Ha nem lenne semmink, gyest kapnék, minimálbéres fizuja lenne, akkor abortuszra mentem volna...
Én annyit mondok h ha legközelebb beléd kötnek mosolyogva vágj annyit vissza h talán irigykedsz a boldog, egészséges családomra? Mert itt kedves kérdező csak ennyiről szól az egész. Tudják nagyon jól h jól éltek mert valljuk be h így van. Gondolom a gyerekeid is jól neveltek, mert ahogy olvasom soraidat nem tűnsz egy tudatlan embernek. Azzal h lelkileg nem bírod meg röhejes épp az h rutinos és tapaszt anyuka vagy. Szóval akkor ott tartunk nem tudnak mibe rendesen belekötni a hülye kifogásokkal jönnek h ha majd ez meg az. Ennyi erővel ne építs házat mert elviheti a tornádó, ne vegyél kocsit mert karambolozhatsz, ne vegyél telefont mert elejtheted. Kutyád se legyen mert megdögölhet vmi úton folytán. Sőt az utcára se menjél ki mert elüthet bármi, vagy beléd csap a villám. Kb ilyenekről beszélünk. ÉS igazad van ha 1-2 gyereked van akkor is megszűnhet a munkahely és úgy irtó nehéz lenne. Ne is vedd magadra. Mint ahogy az egyik válaszoló is írta. Márpedig megérdemli az a gyerek is mint a többi h boldogságban hord ki és büszke legyél rá. :)
Igaz nekem még csak egy gyerekem van 4 hónapos de mi 4-en vagyunk testvérek és tudom h nem rossz dolog az. :)
Tudom jól, az a legfájóbb, ha az ember szerettei mondják ezeket. De tudod mit? Én büszke lennék a helyedben! Tudod miért? Mert a mai világban azok, akik anyagilag megengedhetnék maguknak a 3 vagy több gyermeket, nm vállalnak csak 2-t, mert az már sok lenne, nem lenne idejük műkörmöshöz járni, meg maszíroztatni.
Én inkább ezeket mellőzöm, de vállalok harmadikat. (Nekünk 2 van.) De a férjem 4et szeretne. Mindketten nagy családban nőttünk fel, 3-3 tesó van.
És igaz, nem tudhatod, mit hoz a jövő. Anyum egyedül nevelt minket, nagyon jól ment a vállalkozása. Tett is félre, de ahogy ment tönkre a vállalkozás, úgy fogytak el a tartalékok. Mégis felnőttünk, volt mit ennünk és megtanultuk beosztani a pénzt.
CSAK GRATULÁLNI TUDOK!
Sok boldogságot!
Egy valamit azért megjegyeznék,tudod 400ezer Ft 6 embernek nem sok,persze mindenkinek más az igénye,és senkinek sincs joga ebbe beleszólni vagy emiatt bármit rád mondani,ezt csak megjegyeztem.
Ne foglalkozz velük,vagy mond meg ti életetek,ti döntésetek,és nem ölöd meg a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!