Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért néz mindenki idiótának?...

Miért néz mindenki idiótának? Mi közük hozzá?

Figyelt kérdés

Van 3 gyerekem. 8,5; 5,5 és 3 évesek. 2 és fél éve tetettem fel spirált (csak 3 gyereket szerettünk volna eredetileg) A spirál elmozdult, terhes lettem. Most 9 hetesek vagyunk, úgyhogy nagyon az elején jár a dolog. Aki tudja, mindenki teljesen hülyének néz, hogy minek vállalunk be egy 4. babát. Hogy úristen hogy fogjuk bírni, mind anyagilag, mind lelkileg, mind fizikailag...

Szerintem semmi közük hozzá. De azért nagyon rosszul esik, hogy ezt kapom állandóan. Főleg, hogy egyáltalán nem jogos (legalábbis az anyagi része biztosan nem az). Én vagyok túl érzékeny, vagy tényleg nem kéne bántaniuk?

2013. jún. 1. 07:42
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Ezzel vitába szállnék. Bár egyre jobban belemegyünk az anyagiakba, amit nem szerettem volna, de érdekelne, hogy mi a sok pénz egy családnak (szerintem így is átlag feletti a bevételünk, legalábbis a környezetemből kiindulva)?!

Persze, mások az igények, de igazából a 400.000- ből 250.000 maradt, ebből éltünk 5-en (többi ment a takarék számlára, 80e kb rezsi volt belőle), de azért bőven, és jól meg lehet élni. Barátnőméknél 3 gyerek van, 160 körül keres apuka+ van a gyet+3 családi. És van mindenük, főz minden nap, és még cigire is futja (ami nem olcsó, csak ezért "hangsúlyozom" ki)

Egy gyerek nem eszik annyit. Minden nap főzök én is, minden nap van hús, gyümölcs, zöldség. Teljes kiőrlésű kenyér... Elosztva átlag kb 6000 Ft- ból megvan a napi kaja. (Jó, édesség nincs minden nap- csak heti egyszer-, nem veszek külön üdítőket- amúgy is tiszta a víz nálunk, de van víztisztítórendszer a csapokra szerelve, így még jobb...)

Nincs a gyerekeim szobájában TV- nem azért, mert luxus, csak, mert nem szeretem a TV-t, majd 10 éves korától lesz mindegyiknek sajátja, (hozzáteszem, a mi szobánkban sincs, csak egy van az egész házban) ugyanígy a számítógép, semmi szükségük nincs még rá. Mindkettő van egy közös a nappaliban, ott a tévéhez van házimozi, playstation, még xbox is van. (a fent írt "feleslegesnek tartom"- at arra értettem, hogy külön- külön minden gyereknek, bár így sem létszükség).

Ez azért elég vicces egyébként, amikor gyerekek voltunk, akkor a pénzesebb ismerőseimnél sem volt sokkal más mint nálunk. Bicikliztünk, játszottunk, nem a technikai eszközök neveltek minket (ahogy szinte minden gyereket manapság), és érdekes módon százszor illedelmesebb, normálisabb az én (mi) korosztályom. És gyanítom, hogy pont ezért, mert emberi kapcsolataink voltak, nem gépek voltak a barátaink.

Mindegyiknek van saját szobája.

Minden évben nyaralunk (csak épp vagy tengerhez megyünk, vagy belföldön maradunk)

Oké, a kicsi a bátyja ruháit hordja. De 3 évesnek nem szívesen vennénk 10 000 Ft- os ruhákat, hogy 1 nap alatt kiszaggassa, úgy összekoszolja, hogy semmi nem jön ki belőle. (A nagy, és a lányom kapnak új ruhákat)

Szerintem bőven elég, van mindenük, ami szükséges, az is, ami nem az.

Szóval, mi az, ami KELL, és még sincs meg (hogy azt írtad, nem SOK 6 embernek)

2013. jún. 2. 05:32
 22/38 A kérdező kommentje:
50e a rezsi, nem 80. De ha kell valami extra, akkor meg kicsit kevesebb kerül a takarékszámlára.
2013. jún. 2. 06:49
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

4.es vagyok. Kedves kérdező, látod, még így is, hogy kihangsúlyoztad, téged a NEM-ANYAGI rész érdekel, mégis kapsz ilyen hozzászólásokat. És még nekünk is, ismeretleneknek is "magyarázkodsz", hogy hogy éltek meg a havi keresetből. Ne tedd. Az utóbbi kommented nélkül is látható, hogy nem fogod éheztetni a gyereket, és szeretetben boldogságban fog felnőni veletek együtt. Ez az, ami igazán számít, ez farag embert a palántából. Nem pedig az, hogy most 6 főre 400e vagy 800 e jut. Nem lesz az utóbbinak sem boldogabb gyereke. (nem mondom, hogy boldogtalanabb lesz, de a családi kötelék, szeretet, gondoskodás és nem a pénz határozza meg)

Nagyon örülök, hogy a hozzászólásokból kiderült, van még olyan szülő rajtunk kívül, aki hasonló képp' gondolkodik a családvállalásról - mert bevallom, a környezetemben én is szűkében vagyok az ilyen "bátor" bevállalós szülőknek. :)

Gratulálok és nagyon sok egészséget kívánok Nektek, apával együtt büszkék lehettek magatokra, mert jó példát mutattok mind a gyerekeiteknek, mind a környezetetekben élőknek.

2013. jún. 2. 07:23
 24/38 A kérdező kommentje:

Érzékenyen érint a téma, jogosan vagy jogtalanul, nem tudom. Kapom a nem sook, nem biztos, hogy el tudom tartani a jövőben... Ez egyébként havi 1 milliós bevételnél is előfordulhatna, hogy csődbe megy a család.

Feleslegesen magyarázkodom, de valahogy ösztönből jön, úgy érzem muszáj.

Egyébként egy kép jut eszembe erről az egészről: egyik oldalon egy vidám kisfiú volt, egy darab favonattal (talán az), másik oldalon üvöltő pici,csupa színes játékkal...

Úgy gondolom a közös játékok, biciklizés, kirándulás, este meseolvasás milliószor többet ér, mint mondjuk egy számítógép...

2013. jún. 2. 08:09
 25/38 anonim ***** válasza:
32%
Mondtam,hogy csak megjegyzem,hogy nem sok,nem vitatkozni akartam,de ha gondolod szemléltetem én miért érzek 400ezer Ft-ot kevésnek.50eFt-os rezsi,ahogy nőnek a gyerekek az is nőni fog,élelmiszert is többet kell venni,ruhát is,iskolába a tanszerek,kirándulások,gyógyszerek,vitaminok,ha van autó a benzin,minden nő,lehet ti el vagytok 5en ennyiből,most aztán 6an lesztek,gyerekeknek félre rakni,bár ez nem mindenkinek szempont.Csak leírtam a véleményem,hogy számomra miért lenne kevés 400ezer Ft,még 3 gyerekre is.Mások az igényeink,más a gondolkodásmódunk 4 gyereket kb 60-700ezres fizetés mellett vállalnék,és nem azért,mert ki akarom nekik fosztani a boltokat,csak a tapasztalat miatt,nekem 1 fiam van a közel 200ezres bevételünkből szűkösen élünk,pedig nem szórom a pénzt.Még azt is hozzáteszem,nyilván ha a te helyzetedben lennék,én is megtartanám a gyerekem,és megoldanám valahogy,hogy anyagilag kijöjjünk.
2013. jún. 2. 08:52
 26/38 anonim ***** válasza:
50%

*600-700ezer

még lemaradt,és ez nem azt jelenti,hogy mindegyiknek kell tv vagy számítógép egyéb vacak,mert saját gépet érettségiig nem veszek egyik gyereknek sem,saját tv-t egyátalán,mert van egy családi gép és nekem laptopom,és elég a nappaliba tv,szóval szó sincs róla,hogy mindenféle drága kütyüket akarnék venni,vagy megtölteni a szobát játékkal,ahol mi lakunk elég drága minden,és bizony az étel nagyon drága pláne ha változatosan,és egészségesen szeretnénk étkezni

2013. jún. 2. 08:56
 27/38 anonim ***** válasza:
Bocsánat még egy mondat,amúgy elismerésem,és gratulálok,és le a kalappal előttetek tényleg,nem rosszból írtam amit írtam,csak magunkból kiindulva.
2013. jún. 2. 09:00
 28/38 A kérdező kommentje:

Jó, nálunk hozzátartozik, hogy nagy a kert, van veteményes, 2 barackfa, egy szilvafa, egy meggyfa. Paradicsomot- paprikát termesztünk... És van málnabokrunk :)

Szóval sok mindent, főleg nyáron nem kell megvenni, de málnát, meggyet szoktunk fagyasztani is.

A tankönyvek középiskola végéig (ha egyáltalán maradunk ebben az országban) ingyen vannak, füzet, tolltartó, ilyenek nem olyan hatalmas kiadások (jó, később több lesz, ez alap, de most 2.-os a fiam, és iskolára a 9 hónap alatt összesen költöttünk kb 30.000 Ft-ot- füzetek, ceruzák, osztálypénz, kirándulás, tornafelszerelés....)

Egyébként furcsa, mert ételre durván havi 20 000 Ft-tal (innen nézve ez nem sok) költök többet 3 gyerekre, mint mikor csak egy volt, pedig drágultak is a dolgok azóta)

Valóban nőni fognak, kell a ruha, de

1) Turis/kínai cuccok is nagyon jók általában

2) Mivel egy 10-15-18 éves nem nő olyan gyorsan, nem kell annyit költeni mégsem ruhára (lehet hülyén hangzik, de én a terhességeim idejét leszámítva sok ruhámat 10 éve hordom, mert jó állapotban vannak, persze veszek néha újakat is)

3) Előtte, kisiskoláskorban megint csak hordhatják egymás után, akkor még úgyis sokszor van, hogy homokoznak, fára másznak, játszani jó, és elég pár darab, amit váltogatnak, hogy iskolába mindig tisztán, szépen menjenek

Egyébként, ha nem főznék én, az iskolai/óvodai étkezés is ingyen lenne (vagy fél áron), de jobban szeretem én megcsinálni. Szeretek piacra járni, ott általában olcsóbbak és jobb minőségűek az áruk.

2013. jún. 2. 11:04
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Már kicsit kezd ez a kérdés átmenni abba h mennyit spóroltak mennyi pénzetek van mitek van stb. Már annyian mondták h nincs ezzel baj ez tökéletes így. De akkor miért kell még mindig az anyagiakat húzni h miből mennyit költötök és mennyitek van? Bocsi melletted állok teljesen de már ezt érzem minél több a saját hozzászólásod!
2013. jún. 2. 11:46
 30/38 A kérdező kommentje:
Mivel még mindig kapom, hogy ennyiből nem lehet, akkor jön ez, hogy dehogynem, bőven.
2013. jún. 2. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!