Hogy lehet az, hogy mindenki sír, hogy milyen rossz ebben az országban, az itteni válaszadók többségének mégis 3 vagy több gyereke van?
olyan gyakran olvasom, hogy 3gyerekes anyuka, 2gyerekes+21hkm, 5gyeres stb...
ha ilyen sz@r itt a helyzet, akkor mire vállalnak ennyi gyereket??
Én is szeretnék már nagyon, de nem lehet, míg nincs meg az időm a gyedhez, mert a gyest a fejemre kenhetem...
Nyilván vannak kivételek, akik megtehetik, mert van mire, de itt 10/6 válaszoló 3 vagy több gyerekes, és nem hiszem, hogy mind olyan gazdag, hogy legyen mire, meg normálisan el tudjon tartani, fel tudjon nevelni ennyi gyereket...
Nekünk három van, és nem sírok. :o)
Nehéz itt élni, de itt születtünk, ez a mi helyünk, nem megyünk máshová. (Direkt nem írok nagyobb szavakat, nincsenek erőteljes nemzeti érzéseim, csak olyan "egyszerűen ide tartozom" :o)
Nem vagyunk gazdagok, de normálisan el tudjuk tartani őket, semmiben nem szenvednek hiányt. (Alapszitu: saját lakás, hitel nincs, egy használt autó van, havi bevétel viszont jó alacsony, de ha újra munkába állok, jobb lesz sokkal.) A gyermekneveléshez meg nem csak pénz kell.
Szerintem a panaszkodók nem biztos hogy azonosak a sok gyerekesekkel, azért rengetegen írogatnak itt. :o)
En evek ota kulfoldon elek ugyan de tudok irni az unokaocsemrol aki meg nem lepett meg es ugy nez ki nem is fog...4 gyereke van, szepen elnek. A felesege egy csodano! Kepes minden fillert megfogni, maga csinalni dolgokat. Egy halom penzt csinalt az evekig lefejt anyatejbol pl. abbol vette a kisautojat.
Nekunk meg csak egy gyermek van, es kolbaszbol a kerites magyar szemmel nezve...hiszen egy fizubol elunk, itt gyed, gyes es baratai hirbol sincsenek. Ha a gyerekemet rarakom a szegenyek listajara akkor le is huzhatom magam a kesobbi iskolaztatas miatt...
Latom pro es kontra. Egyet ertek a kerdeseddel. Sokan rinak! De szerintem az akinek tobb gyerkoce van nem er nagyon ra sirni....
Mi 3-at akartunk, van is, köszönjük, jól élünk, nem megyünk segélyekért.
De van az a kategória, aki- szintén van itt biztosan (és személyesen is ismerek), aki másfél évente szül gyerekeket, már 5 van neki. Sosem dolgozott, csak a férje. Ennyi családi+ (nemtudompontosanmennyi) óriási adókedvezmény, gyes, aztán gyet (5*16000+ 25 000+ fogalmamsincsmennyi adókedvezmény)... És ha ezeket összeadod, akkor kijön, hogy a magyar átlag körül van a "fizu" a gyerekekre, és még hozzá apuka keresete (aki az ismerősömnél szintén jól keres). A megélhetési gyermekvállalás.
Akkor vannak nevelőszülők, itt is biztosan, ez megint más kategória.
És az 5 gyerek hosszú idő alatt összejöhetett... Lehet, az egyik (vagy 2-3) felnőtt, dolgozik már, más időkben született, és van kicsi is. Ismerek egy családot, gyerekkoromban szomszédaim voltak: anyuka 16 évesen szült először, pár évvel később megint, aztán megint... Összesen 7 gyerek lett, legfiatalabbat 42 évesen szülte. Itt már 2-t kapásból nem kellett eltartani... Na, szóval nem ritka az ilyen sem. (mármint nem feltétlenül a 7 gyerek, de hogy született mondjuk 2, aztán 10 év múlva egy akár pl spirál mellett (ez gyakran csődöt mond) becsúszik egy.
És akkor van az, hogy van, aki tényleg jól él, és aki panaszkodik nem feltétlenül egyenlő azzal, akinél több gyerek van.
Egyébként, (bár nem hajtottam erre, és már vissza tértem dolgozni), ezt sokan beláthatják, hogy "3 gyereket nevelni jobban megéri, mint 2-t". ÉS ezt dolgozó emberek is így látják sokszor...
Az itten válaszadók többségének??? Nem erőteljes túlzás ez??
Én ezt egyáltalán nem így látom, évek alatt nem egy ilyen kérdés volt hány gyereked van hányat vállalsz és a legtöbb bizony max.2-t ír.
És ez is a társadalmilag elfogadott valahogy.
Az egyik előző hszre mondjuk aki anyaságiból (25 ezer ft) tervez élni a legkisebb 8 éves koráig az elég durva. Több mint ha munkanélküli? Hát igen de mennyivel? 25 ezer ft semmire se elég. Mindegy.Aki ezzel megelégszik annak vagy apuka sokat keres és nem hiányzik több pénz, vagy kissé felelőtlen.
"Szerintem meg nincs semmi közünk hozz. Örüljünk h sok gyerek van. Az meg h tartja el ne a mi gondunk legyen. "
kérdésedre válaszolva, nem, nem vagyok irigy. Az meg, hogy hogy tartja el, ne a mi gondunk legyen? Szerinted, mégis miből kapják a családit, gyest? A mi adónkból.
Nem csak itt a gyk-n, de az életben is látom, hogy sokan vállalnak, de mire??? A nagy semmire...
aztán hónap végén meg jön azon kérdések tömkelege, hogy 'ugye a családi holnap számlán lesz?'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!