Ez igaz történet lehet? És ha igen akkor mégis hogy képes egy anya ilyesmire? Többi lent.
Egyik ismerősöm mesélte (nevezzük Cintinek), hogy mikor még Pesten laktak volt egy szomszédjuk (nevezzük Sárinak), akivel nem iagzán ismerték meg egymást, még a keresztnevére sem emlékszik, de néha-néha voltak összetűzéseik. Nagy általánosságban a nő csendre vágyott, de nyugodt természetű volt. Sokszor látszott rajta, hogy lestrapált, fáradt, nyomorús sorsa volt. Ódivatú szürke göncökbe járt, stb. Ritkán volt otthon a lakásán, mert általában folyton dolgozott. Cinti másik szomszédja viszont nagyon jóba volt Sárival és Cintivel is.
1 évvel ezelőtt észrevette, hogy Sárinak nő a pocakja. De mivel soha egy férfit se látott a környéken, ezért furcsának találta, de nem ütötte bele az orrát, mert nem az ő dolga. Cinti szomszédja (nevezzük Áginak), elmondta, hogy Sári nem tudja kié a gyerek, elvetetni nincs pénze, de van valami üzlet, amivel jóra fordul a sorsa...
Ági csak ennyit mondott Cintinek. Cinti azon gondolkodott, hogy biztos valami örökbefogadási program lehet,a mivel talán Sári pénzt kereshet vagy megfenyeget valaki, vagy a fene se tudja...
kb. a 7.hónap másik felében járhatott Sári, mikor 2 izmos kreol bőrű fazon beállított a lakására. Cinti csak annyit hallott, hogy "ők csak jöttek megnézni, hogy megvan-e a gyere, és nem b*ssza át a fejüket Sári". Cinti ekkor már semmire sem mert gondolni....
Mikor Sári kórházban volt Ági elmondta Cintinek, hogy Sári eladja majd a babáját valami súlyos összegekért, de hogy minek és hogy hova azt nem tudja, de még Sári sem.
Végül nem jött össze a biznisz, mert állítólag vagy nem fizettek annyit amennyit ígértek, vagy semennyit sem, vagy nem tetszett a baba vagy nem tudom, de Sári neveli és gyönyörűszép gyerek.
Ez mi lehet? Egy anya képes ilyesmire a legkétségbeesettebb pillanataiban is? Egyáltalán hogy juthatott eszébe!??? vannak akik gyerekkereskedelemmel foglalkoznak? Nagyon érdekel ez a dolog és gondolom sok más embert is. valaki tud ilyesmiről valamit? Vajon mennyi pénzt ígérhettek neki? Minden kommentet szívesen fogadok!
Nekem az exfőnöknőm tette meg ugyanezt évekkel ezelőtt, amikor még se főnök nem volt, de még csak laknia sem volt hol.
Ő is hasonlóan járt, mint a történetben említett nő, ő neveli a gyereket, mert "nem kellett".
A kényelemben, biztonságos otthonban-családban élő nők el sem tudják ezt képzelni, pedig jóval több ilyen van, mint gondolnák.
Ehhez hasonló eset a munkatársnőmé, aki 1 millió forintért ment férjhez egy török fickóhoz (a hapsinak zöld kártya kellett). 500-at kapott az esküvő előtt, 500-at utána (természetesen házassági szerződéssel a vagyoni részről), a válásnál pedig szintén 1 milliót.
Angoltanárnőmön voltak kiakadva egyszer, mert ő ebben semmi kivetkivalót nem lát. Terhes vagy, nem kell a gyerek, felteszed őt a vaterára (kis túlzással) és gyerekhez juttatsz egy gyermektelen párt (ő is az). Ja hogy ez emberkereskedelem? Na és, hisz így gyerekhez juttatsz egy gyermektelen párt. Mondja ő. Na jó de egy gyereket pénzért adni-venni? Mint egy tévét? Aztán arról nem is beszélve, hogy majd direkt azért fognak nők "véletlenül" teherbe esni, hogy eladják a gyereket? És így kezdeni neki egy életnek, hogy anyám csak azért tartott meg, mert nem adtak értem elég pénzt? Milyen kiindulópont ez?
Amúgy én tök elhiszem, sajnos itt a közvetlen közelünkben is simán megtörténhet ilyesmi. A világ nem az, amit a tévében látni!
Köszönöm a válaszokat! Nagyon megértem mindkét szempontot,és köszönöm, hogy válaszoltatok!
Így van, az élet tényleg nem az, amit a tévében leadnak, de én úgy gondolom, hogy mindenki maga választja meg a helyes utat vagy éppen a helytelent. (ezt az anyákra értem) De viszont ott van a másik nézőpont is, hogy ha érző szívű az a nő, aki a szíve alatt hordja a gyermekét, és nem olyan sorsra szánja az életét, mint az övé (éhezés, költözködés, stb.) akkor igen, örökbeadja. Lehetne erről napokig, hetekig vitatkozni. Igazából sajnos mi kívűlállók nem tehetünk róla, nem is nagyon léphetünk közbe, mert nem lehet, vagy etikailag helytelen, vagy erkölcsileg.
Még mindig várok véleményeket, válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!