Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki az a szerencsés anya...

Ki az a szerencsés anya akinek ilyen a babája?

Figyelt kérdés

A környezetemben és a családon belül is az összes kisbaba, nagyon kis nyugodt leülős szépen eljátszó volt, nem ütögettet másokat és nem harapdált, nem hisztizett.

Az édes kisfiam 1 éves mindenben másabb, nagyon agresszív, de nagyon okos!Sok mindent tud de ezt most nem taglalom.

A kérdés lényege hogy, másnál is előfordult ez, hogy tök más a babja viselkedése?

2012. febr. 15. 15:59
 1/10 xStefix ***** válasza:
100%

Még nem tűnt fel, kedves Kérdező, hogy a más babája "mindig zöldebb"? :)

Persze hogy nem arról fognak neked zengeni, hogy az ő gyerekük miben olyan vagy épp rosszabb, mint a sokévi átlag, hanem arról, hogy mennyire tökéletes.

Mondjuk én ritka kivétel szoktam lenni ez alól - bár az én lányom sokáig tényleg olyan volt, mint az általad is leírt tökéletes gyerek. De ez nálunk nem volt olyan szerencsés, ugyanis fejlődési lemaradás eredménye.

Igaz, az elmúlt 1-2 évben sokat behozott, és ma már ő is olyan kis karakán hisztigép, mint bármelyik hasonszőrű gyerek. De szerintem ez egyáltalán nem baj, sőt. Ilyen az egészséges fejlődésmenet, ez is a része. :)

2012. febr. 15. 16:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem nagyon foglalkozok vele más babája milyen,de pl unokatesómék kislánya 6 héttel idősebb a fiamnál,sokkal nyugodtabb,és lassabb,mint a fiam, a fejlődésük,szinte ugyanott tart.De a kisfiam nagyon aktív,nagyon igyekszik.De olyan hisztiket lerendezik,hogy addig nem is hiszik el még nem látják,két hét múlva lesz 10 hónapos.Emellett nagyon okos,és ügyes,az biztos,hogy nem olyan gyerek akit ha leteszel ott is marad.Mondjuk nem bánom,csak ne lenn ennyire hisztis.Nekem azt mondták az idősebbek örüljek,hogy a kisfiam nem olyan aki képes órákat egy pontban ücsörögni,hanem mozgékony és érdeklődő,mert az az egészséges.
2012. febr. 15. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy éves koruk körül az enyémek is édi-bédik voltak :)

A kicsi most 2 éves (lány), ha nem kap meg valamit a nővérétől (aki bár 1,5 évvel idősebb, de testalkatra ugyanolyan, mint ő), akkor már üti is.

Nem tudom jól megfogalmazni, de anno nekem azt mondták idősebb női rokonok, hogy inkább eleven legyen a gyerek, mint olyan, hogy lerakod és ottmarad.

2012. febr. 15. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam ilyen volt, aztán másfél évesen elkezdett beszélni és onnan kezdve igencsak kinyilvánította az akaratát. Nem volt különösebben hisztis, csak ellentmondott, vitatkozott és rettentő eleven lett. Most 3 éves és én vagyok az az anyuka aki irigykedik a bölcsiben a többi nyugodt gyerkőcre.
2012. febr. 15. 16:18
 5/10 A kérdező kommentje:

A fiam is egy örök mozgó 13hónapos, csak a kedves ismerőseim azzal riogatnak hogy nehogy hiperaktív legyen !!

Bár én nem tudom milyen egy hiperaktív gyerek............

Csak azt tudom hogy az én fiam nem egy csendben ülő, inkább egész nap jön megy, pakol, rámol,dobál, vagy hisztizik és nyűgizik

2012. febr. 15. 16:25
 6/10 anonim ***** válasza:

:)) Ez is pont olyan, hogy amikor a babaddal setalsz minden baba nyugodtan alszik vagy nezelodik a babakocsiba a tied meg uvolt. Ha meg nincs veled a baba akkor hirtelen feltunik, hogy minden kisbaba uvolt. Ha meg nem eszleted akkor figyeld csak meg legkozelebb. :)

Ne aggodj az en kisfiam is egy orokmozgo, nem az a leulok es lejatszok tipus. Baratnom siman elkerteszkedik a kislanya mellett. Nem nagy munkara gondok de mindig van par to paprikajuk, paradicsomuk egy pici meleghazba. Minden nap nyaron kultek a kertbe a baja eljatszott a szonyegen, 1 evesen szepen jarkalt, pakolta a jatekai es homokozott, a baratnom meg kertszekedett a kozleben. Csodalkozott amikor mondtam neki, hogy en a fiam mellett nem tudnam megcsinalni mert folyamatosan rohannek utanna. Nem viszem tulzasba a feltest de pl. amig par perc alatt megmetszettem az egyetelen bokor rozsam mar bekapott egy meztelen csigat. Alig tudtam kihalaszni a szajabol. Arrol nem is beszelve, hogy megette meg 1 evesen a fuvet, falevelet, agat vagy barmit amit talalt szovel eletveszelyes volt. Ha tarsasagba vagyunk nem ul es nem ult soha a tobbi baba kozott. 3-4 percig erdekeltek a jatekok. Jol szetpakolt mindent aztan indult is felfedezni a lakast. Szoval pattanhattam fel es mar mehettem is utanna mert siman lepakolt volna barkinel barmit. :))

En oszinten bevallom, hogy strandra meg tengerpartra sem szerettem vele jarni mert csak rohanhattam utanna mielott meg vegiggazol valakinek a takarojan vagy esetleg nekirohan egy napozo parnak. O nem ult volna ott a pokrocon az arnyekba hiaba is probaltam volna vele eljatszani. Igy nekem sokkal farasztobb volt elmenni vele a tengerre vagy a strandra. Inkabb itthon a kertbe rohangalt vagy a kozeli jatszoteren. En sosem ertettem azokat akik kijartak 1 ev koruli babajukkal a strandra es huuu de jo volt. Persze, persze tudom, hogy van ilyen es kicsit irigykedtem is rajuk a nyaron, de en majd belepusztultam ugy lefaradtam. Remelem azert az iden elhomokozik mert tenger mellett elunk es szeretnek vele kimenni jatszni, furodni, homokvarat epiteni... de nem ugy, hogy vegigrohan es letarolja mindenkinek a napozo pokrocat. :)) Most mar 2 eves mult a dragam.

2012. febr. 15. 16:27
 7/10 anonim ***** válasza:

3 éves fiam természete nagyon nehéz, akaratos, hisztis, öntörvényű, örökmozgó, okos. Csecsemőnek olyan volt, mint a tied. Mindenhol azt mondják, hogy tuti hiperaktív.

Kislányom 1 éves és olyan, mint amit felsoroltál. Isteni cuki kislány, aki órákig elvan egyedül, elsétál, eljátszik és okos is. azt mondom nem, akkor abbahagyja és továbbmegy. A fiam a mai napig nem érti ezt a szót.

Tényleg, nehogy hiperaktív legyen a fiad.

2012. febr. 15. 16:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó nem nagyon értem amit leírtál!

Akkor ezt úgy gondolod hogy ne aggódjak minden rendben, vagy nem?

2012. febr. 15. 16:35
 9/10 anonim ***** válasza:

A fiam ugyanolyan volt, mint most a tied. Mai napig problémás. Hiperaktív gyanús.

Kislányom pedig az ellenkezője.Ő most 1 éves.

Nem mondom, hogy aggódj, de nehéz lesz a fiaddal a későbbiekben is. szerintem.

2012. febr. 15. 16:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is így van,a két gyerek tűz és víz.A nagyobbik fiam 5 és fél éves és hiperaktív.Baba korában nagyon sírós volt,nyugtalanul evett,nappal szinte alig aludt,max fél órás alváshoz akár 1 órát is kellett altatni,állandóan mozgásban kellett lennie,hogy viszonylag nyugodt legyen,ha babakocsival mentünk valahova és egy percre megállt a kocsi,már sírt,a bébihordozóban ülve pár hónapos korában addig-addig kalimpált a lábával,hogy képes volt magát hintáztatni és meg sem állt,míg be nem aludt nagy nehezen.Aztán később nagyon hisztis volt,ma pedig elég súlyos problémáink vannak,rendkívül akaratos,agresszív,sokszor nem fogad szót,még mindig iszonyú hisztiket képes csapni,az oviban mindennapos a verekedés miatti büntetés.Itthon valamivel jobban elboldogulunk vele mint az óvodában az óvónők,sok gyerek között még inkább kijön a hiperaktivitása.

A kisebbik fiam 3 hónapos,egy igazi tündér baba,nagyon nyugodt,szinte sosem sír,ha ébren van,akkor is elnézelődik,eljátszik a kezével,mosolyog,gagyarászik,szépen,nyugodtan eszik,pelenkázás,öltöztetés közben sem sír,6 hetes korától végigalussza az éjszakákat,nappal is alszik minden etetés között legalább 1 órát és soha nem kell altatni.Teljesen más,mint a tesója volt baba korában.Furcsa is nagyon egy ilyen nehezen kezelhető gyerek után egy ilyen nyugodt baba.De annak örülök,hogy nem fordítva történt,mert most könnyebb az egyszerűbbet megszokni,mint ha először szoktunk volna egy nyugodt babához,most meg szembesülnénk annak ellentettjével.

2012. febr. 23. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!