Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy mindenki...

Hogy lehet az, hogy mindenki sír, hogy milyen rossz ebben az országban, az itteni válaszadók többségének mégis 3 vagy több gyereke van?

Figyelt kérdés

olyan gyakran olvasom, hogy 3gyerekes anyuka, 2gyerekes+21hkm, 5gyeres stb...

ha ilyen sz@r itt a helyzet, akkor mire vállalnak ennyi gyereket??

Én is szeretnék már nagyon, de nem lehet, míg nincs meg az időm a gyedhez, mert a gyest a fejemre kenhetem...

Nyilván vannak kivételek, akik megtehetik, mert van mire, de itt 10/6 válaszoló 3 vagy több gyerekes, és nem hiszem, hogy mind olyan gazdag, hogy legyen mire, meg normálisan el tudjon tartani, fel tudjon nevelni ennyi gyereket...

2013. máj. 11. 00:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

ja és még vmi, a "családi mikor lesz" típusú kérdéseket honnan veszed hogy 3 gyerekesek írják ki? Ez egyáltalán nem bizonyított:) Maradjunk abban hogy van akinek 1-2 gyerek eltartása is gondot okoz van akinek meg 3-4 sem... de ez nem itt fog kiderülni hogy pontosan ezek a dolgok hogyan is oszlanak meg hogyan is néznek ki a magyar társadalom egészében.

Amúgy a magyarok imádnak panaszkodni ez is tény és sose jó senkinek ami épp van mindig azért ácsingózunk ami épp nem adatott meg...hülye egy mentalitás az biztos.

2013. máj. 11. 11:06
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

"Amúgy a magyarok imádnak panaszkodni ez is tény és sose jó senkinek ami épp van mindig azért ácsingózunk ami épp nem adatott meg.."

Teljes mértékig igazad van.

2013. máj. 11. 17:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mi 3-an vagyunk testvérek soha nem éltünk jól, soha nem mentünk síelni és csak nagy ritkán mentünk "nyaralni". Anyukám pontosan átgondolta mikor mit fogunk enni, nem volt bio kaja, az volt ami éppen olcsó volt. Apukám nappal az egyik munkahelyén volt éjszaka a másikon. Most sem élünk jól, tanultunk érettségit és szakmát szereztünk, jelenleg a teljes állású munka mellett tanulunk, hogy diplomát szerezzünk. Váltott műszakban (nappal-éjszaka) dolgozunk, hogy valamivel több legyen a pénzünk a minimál bérnél. Jó magam nagyon beteg gyermekeket ápolok. De tudod ennek ellenére, hogy igen kevés pénzből élünk minimum 2 de inkább 3 gyermeket tervezek szülni. Azért mert én sem adnám oda semmi pénzért sem a két testvéremet. Tudod sok jó ember kis helyen is elfér. Nagyon kis százalékban befolyásolja a gyermek vállalásomat az anyagi helyzetünk. És igen is felháborítónak tartom, hogy tisztességes munka mellett (még beteg állományba sem voltam soha, pedig jó pár éve dolgozok már) egyszerűen képtelensége félre tenni. Én keményen dolgozok napi 12 órában, nem ritkán hétvégén is és átlag 80.000Ft kapok, míg más az irodában lakkozza a körmét és 140.000Ft kap. De tudod még ennek ellenére sem érdekel a pénz, mert sokkal nagyobb érték számomra , hogy csodálatos nagy családom van.
2013. máj. 11. 20:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Nagyon jó èrzés volt olvasni a válaszod kedves utolsó válaszoló! Sajnos ma már annyira anyagias világban élünk, hogy beleivódott az emberekbe az a szemlélet, hogy csak akkor vállaljunk gyereket, ha már mindenünk megvan. Bennem és a Páromban is megvan ez sajnos, ezért a lányunk valószínűleg egyke marad. Pedig én nagyon szerettem volna nagy családot. Igaz ki tudja még mit hoz a jövő, végülis fiatalnak számítunk mindketten.(26/34) De amìg hitel (chf) van a házunkon, nem érzem biztonságban magunkat.

Üdv, egy 7 hós lányka anyuja

2013. máj. 12. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!