Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen sok az álszent...

Tényleg ilyen sok az álszent itt? Miért van az, hogy itt, írásban mindenki tökéletesen neveli a gyerekét?

Figyelt kérdés
Ha 1-1 kérdésre én,vagy más megírja, hogy bizony a gyereke kapott már a kezére,fenekére,akkor egyből lepontozzák és elhordják "agresszív állatnak" akinek az anyja csak verésre volt képes....Miért van ez így?Nem gyerekbántalmazásról beszélek, hanem mikor indokolt esetben kap egyet a fenekére.
2013. jún. 21. 14:50
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
70%

Jaj, dehogy nevelik tökéletesen. Csak sokan tökéletesnek érzik magukat, meg tudod... kifelé mást kell mutatni.

Ez a divat.

2013. jún. 21. 14:53
 2/30 anonim ***** válasza:
71%

Hát én közel sem nevelem tökéletesen a gyerekeimet, sokszor kiabálok, amikor elszakad a cérnám, sőt, volt már hogy adtam egy pofont, ennek ellenére nem gondolom, hogy lenne olyan "indokolt eset", amikor akár nekem vagy másnak meg kéne ütni a gyereket. Én sosem tapasztaltam, hogy bármilyen nevelő hatása lenne egy-egy ütésnek, egyedül arra jó, hogy a saját frusztrációmat levezessem az adott pillanatban.

Amikor előfordult (mert szerencsére azért ritka), akkor mindig bocsánatot kértem a gyerekeimtől.

Engem meg ezért pontoznak le mindig. :)

2013. jún. 21. 14:55
 3/30 A kérdező kommentje:

Szeretem ezt az oldalt,csak néha tudatosan nem jövök már fel,mert ideges leszek!!

Természetesen több nevelési stílus van,ami tök normális,hiszen mások vagyunk és a gyerekek is mások!Én soha nem szólom meg,és nem is nézem le a másikat,amiért máshogy csinálja!De az én fiaimnak kell a határozott szó és bizony néha a tett is!Egyáltalán nem arról van szó, hogy minden nap összeverném,nagyon türelmes vagyok velük...de SZERINTEM vannak esetek,mikor kijár egy kézre/fenékre ütés.

Ezért le "agresszív állatozzák" az embert.Ahelyett,hogy örülne a kérdező, hogy több nevelési módszert elolvashat itt....

2013. jún. 21. 14:58
 4/30 anonim ***** válasza:
89%
Azt hiszem tudom melyik kérdésről van szó. Te egy 1 éves gyerek kapcsán feltett kérdésre írtad azt, hogy ráversz a gyerekre. Ráadásul egy olyan dologgal kapcsolatban, amit a legtöbb 1 éves csinál (ledobál dolgokat). Aki ezzel nem ért egyet az nem álszent, csak más elveket vall. Azon lehet vitatkozni kinek van igaza, de valóban, sértegetni a másikat nem elegáns dolog. Ennél a kérdésnél én megkaptam, hogy azért mert nem ütök rá a gyerekre ha valamit ledob, akkor késsel rohangáló, nagyit rugdosó, vendéget fejbe dobó kis szörny lesz belőle. Nevetséges.
2013. jún. 21. 14:58
 5/30 anonim ***** válasza:
86%

Igen tényleg!

Kifelé mindenki a tökéletes anya szerepét próbálja mutatni. Valahogy "ciki" beismerni ha "borul a bili"!:)

A pontozás meg már réges-rég nem a válasz hasznosságáról szól hanem éppen tetszik vagy nem tetszik,esetleg nem azt írom amit a kérdező elvár!

2013. jún. 21. 14:59
 6/30 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ez nem a tökéletese nevelés kérdése. Van akinek nem fér bele, hogy a gyerek csokit egyen van akinek meg az nem fér bele, hogy a gyerek fenekére csapnak

Tudod aki gyerekként vertek, annak felnőttként sem fog tetszeni.

2013. jún. 21. 15:01
 7/30 A kérdező kommentje:

De nem csak ez a kérdés volt...én pont nem sértegettem senkit(soha nem szoktam),de mégis megkaptam...

Nagyon nehéz azt elhinni másnak, hogy rászóltam az 1 évesemre többször, határozottan is,aztán rácsaptam egyet a kezére,de igazából nem is fájt neki, viszont komolyan vette és azóta nem dobálózik....

2013. jún. 21. 15:03
 8/30 anonim ***** válasza:
80%

Én mindig felvállalom a véleményem, épp ezért rengetegszer le is pontoznak, de nem érdekel.

Vannak elveim, aszerint élek.

Pl. igény szerint szoptatok, 6 hónapos koráig nem adtam anyatejen kívül mást, még vizet sem a nagy melegben, igen, nekem belefér 1-1 nevelő célzatú pofon, nem voltam elájulva a gyönyörtől a terhesség alatt a magzatmozgásoktól és úgy összességében a kisbabáktól. Ezekért és ehhez hasonló hozzászólásaim miatt sorra mindig lepontoztak, de már csak nevetek ezeken.

2013. jún. 21. 15:14
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Egyébként nekem ennél a kérdésnél nem is a fenékre csapással ill. kézre csapással van a gondom, hanem annak az okával. Továbbra is azt gondolom, hogy egy 1 évesre azért ráverni mert ledob valamit nem indokolt. Mindenkinél elszakad a cérna, van hogy nálam is, csaptam már rá a gyerek kezére, de szinte rögtön rájövök, ha nem volt indokolt, csak tényleg elpattant nálam a húr. Ha ezért álszent vagyok, akkor az vagyok.
2013. jún. 21. 15:15
 10/30 anonim ***** válasza:
79%

Nézd, ez egy nagyon megosztó téma, és egyáltalán nem olyan fekete-fehér, ahogyan az innen a gyk-ról látszik. Olvastam azt a kérdést, nekem is volt 1 éves gyerekem, a kezére is csaptam hasonlóért, de csak nevetett rajta. Emlékszem, egy étteremben ültünk, ahol az etetőszékben ülve ledobott egy marék túrós csuszát a földre, erre rávertem a kezére, mire ő meg ledobott még egy marékkal. Szerintem nem látta az összefüggést, úgyhogy inkább kivittem a játszótérre, ennek így semmi értelme nem volt.

Azóta is csodálkozom, amikor azt írják többen, hogy az ennyi idősük értett a kézre csapásból. Oké, hogy minden gyerek más, és én valószínűleg azért hiszem el ezt nehezen, mert az enyém nem értett belőle, de akkor is fura. Úgyhogy ebből kiindulva a most 1 éves kisebbikre eleve nem csapok soha, minek, semmi értelme.

Ez nekem kicsit olyan, mint amikor többen írják, hogy ha a hisztiző gyerek fenekére csapnak, a döbbenettől abbahagyja. Hát az enyém nem hagyta abba tőle, csak még jobban felhúzta magát.

Az azonban a legérdekesebb az egészben, hogy miközben itt elvileg alig van olyan anyuka, aki valaha is csapott a gyerek hátsójára, az ismeretségi körömben talán senkit nem ismerek, aki még soha ne csapott volna rá a legalább 3 éves gyerekére. Sőt. Én magam csak akkor alkalmazom ezt, amikor már minden kötél szakad, a 3 évesem már ért is belőle, de nem egy olyan anyukát ismerek, aki napi szinten elfenekeli, sőt, megpofozza a hasonló korú gyerekét. És itt most nem a kisebbségről, hanem jó körülmények között, többé-kevésbé kiegyensúlyozott házasságban élő, értelmiségi nőkről beszélek. Nem állítom, hogy itt bárki hazudik, mert mi oka lenne egy rá egy névtelen fórumon, de nagyon furcsa, hogy az internet és a való élet mennyire különbözik egymástól.

2013. jún. 21. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!