Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy semmi közünk ahhoz, hogy "egyesek" "mire" szülnek?

Figyelt kérdés

arra senki sem gondol, hogy az ilyen 4-5-6 gyerekes, gyes+családira alapozó egyéneknek, akik sose dolgoztak, miből fizeti a kormány a gyest, cspt, miből lesz nekik ingyenes a kaja meg a tankönyv?

Szerintem igen is lehet lenézni azt, aki a semmire, 0 megtakarításra, munka nélkül szüli őket sorra...

és most nem arra gondolok, akinek "útközben" lett rosszabb sora, hanem a "megélhetési gyerekvállalók"-ra

2013. jún. 13. 23:52
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:

ja persze, ha nem lenne egyértelmű, a MI ADÓNKBÓL....

pl. egy br.600.000es fizetésből csak 400körül kapsz kézbe... ez szerintem felháborító..

2013. jún. 13. 23:55
 2/45 anonim ***** válasza:
65%
Engem az is felháborít, hogy a gyed maximálva van... kb hiába kerestem jól, megbökhetem az egèszet. Ha tehetném megszüntetném alanyi jogon a gyest + csp-t, és minden egyéb támogatást komoly feltételekhez kötnék. Ja és emellé megengedném, a magántulajdon fegyveres védelmét, tehát nyugodtan p.csán lehessen lőni azt a megèlhetési bűnözőt, aki segíly híján más cuccára / életére tör.
2013. jún. 14. 00:49
 3/45 anonim ***** válasza:
70%

Alanyi jogon járó gyes én is megszüntetném, azért egy év munkaviszony nem nagy dolog, azt simán össze lehet hozni annak aki akarja.

A megmaradt pénzből pedig bölcsit és ovit építenék, így aki akar az dolgozhat.

2013. jún. 14. 00:59
 4/45 anonim ***** válasza:
19%

Hát figylej, a támogatási rendszert mindig az ehhez értő szakemberek állapítják meg, ők tudják, mit bír ki a kassza. Neked mint állampolgárnak tényleg semmi közöd hozzá, csak annyi, hoyg ha úgy látod, pazarol az állam, akkor szólj bele a közéletbe, hogy ne ilyen szociális törvényt hozzanak.

Van olyan tervezet is, hogy a 4. gyerektől csökken a támogatás - evvel kivédve az életvitelszerű szaporodást.

aval nem érsz semmit, ha egyesével keresel iylen embreket és veszekedel velük. Egyébként a többség azért szül sorban, mert nincsen pénze védekezésre.

2013. jún. 14. 01:36
 5/45 anonim ***** válasza:
74%
Én is felháborítónak tartom és az a legszörnyűbb az egészben, hogy nálunk csak az ilyenek szaporodnak, tízesével és mivel ezekkel a gyerekekkel senki nem foglalkozik, csak a rossz példát látják, így évről évre egyre több bűnöző és ingyenélő lesz ebben az országban.
2013. jún. 14. 01:55
 6/45 anonim ***** válasza:
85%
Én 5 éve párom 8 éve dolgozik, minimálbérért. Mind a ketten olyan szakmát választottunk amit Magyarországon nem fizetnek meg. A belünket ki melózzuk, ha van lehetőség túlórát vállalni mi vagyunk az elsők akik jelentkezünk. Beteg, halmozottan fogyatékos gyerekkel dolgozunk, váltott műszakban, minden éjszakai műszakban azt lessük vajon melyik gyerek nem éli meg a reggelt, nappal pedig szondán etetjük őket és beöntést kapnak. A magunk lábán kell megállnunk, és örülünk, hogy a családtagjainknak nem kell segítenünk, szerencsére ők is megállnak a saját lábukon. Egy picike albérletet fizetünk, és most még is gyermeket vállalunk. Bár tudom, hogy nem kimondottan a hozzánk hasonlókra gondoltatok a kérdésben, de nekem iszonyatosan rosszul esik mikor megjegyzik, hogy "mire vállalok gyereket". Igazából kössem is fel magam, csak mert ilyen országban élünk? Soha nem lesz a mi szakmánk meg fizetve, akkor mire várjak? Hitelt nem is merünk fel venni, hogy saját lakásunk legyen, inkább fizetjük az albérletet amíg tudjuk, mert abból max kitesznek, de nem marad utánunk adósság mint ha a hitelünk dőlne be.
2013. jún. 14. 05:55
 7/45 anonim ***** válasza:
63%

most ezért le leszek pontozva, de nem érdekel.

Annyira elegem van már ebből a hozzáállásból!

Az NEM a TE pénzed!!! Az az állam pénze, amit nem te hanem a munkáltatód fizet. Az áfát meg még ezek az emberek is fizetik.

Én attól is hülyét kapok mikor vki hüledezve nézi a bruttóját, hogy jajj mennyiből kaptam ki ilyen keveset. Minek? Az a tiéd amit kézhez kapsz, mit kell hőbörögni?

Annyi hülyeségre költi az állam a pénzt, hogy az borzasztó. Pont a családtámogatás amire nem sajnálom, és rohadt szomorú hogy más anyák sajnálják más GYEREKTŐL... Félreértés ne essék, tudom kikről van szó. ha nekik jó segílybű élni hát tegyék. nem érdekel, hogy az "én pénzem", sokkal jobban felháborít, pl a csak úgy 2 kéz közt csusszant milliók, stb...

2013. jún. 14. 06:01
 8/45 anonim ***** válasza:
81%
jut eszembe, pl. a tankönyv. Ha már a szüleik olyan hülyék voltak, hogy a segélyre vállaltak gyereket, legalább a gyereknek meg kell adni az esélyt a kitörésre, amire a tanulás jó eszköz. Ezt sem sajnálom. A kaját meg végképp nem, mert ezek a gyerekek akkor kapnak rendes kaját ha oviban, iskolában esznek.
2013. jún. 14. 06:09
 9/45 anonim ***** válasza:
75%

Na ez megint olyan kérdés, ahol buzdítanak a lenézésre. Én magam ide veszem, a felsorolásodba. Bár a szakmáimért én fizettem, és végigtanultam az eddigi életem, de munkám még soha nem volt. Rendes, böcsületes, adófizető munkám. Én úgy döntöttem, először szülök, fiatalon, és közben megalapozom a szakmai jövőmet a tanulással. Végre eljött az idő, hogy dolgozzak, alig várom. De nem érzem magam szégyenletes aljanépnek, mert kapok gyest + családi pótlékot. Eddig sem ebből éltünk, hanem a férjem fizetéséből, a gyes + csp-vel együtt. De aki őt nem ismeri, csak velem találkozik és szóba kerül a munka kontra gyermekvállalás-téma, fogja a fejét, hogy úúúristen, mekkora felelőtlen vagyok így szülni. És ezt utálom ebben a világban (direkt nem országot írok), hogy mindenki mindenbe beleüti az orrát...tudod minden társadalom mutat egy tükröt, ha az állam normálisan csinálta volna egyéb ügyeit, vagy a folyamatosan panaszkodó emberek máshogy csinálták volna az életüket, senkinek nem lenne oka beleszólni mindenbe. Aki segélyből él, annak nincsen luxusélete (a klasszikus, sorbanállós segélyre gondolok), lényegében mélyről indul, van nekik elég bajuk. A társadalmunk részei. Most csúnya példa, de az állatvilágban is vannak "szintek", van olyan élőlény, ami nem tűnik hasznosnak, más állatokat megkárosít, stb, de valamiért mégis részei a természetnek.

És még egy szót, a "megélhetési gyerekvállalók" kapcsán: szerintem ez egy globális probléma. Nem kapisgálják ki, hogy na, én most vagyok 15, ideje felcsináltatni magam, aztán úgy másfél évvel a szülés után jöhet az új pulya, de kikalkulálom, hogyan jövök ki a legjobban belőle, Ica sorbaáll segélyért, addig a Józsi papíron elválik, hogy egyedülálló legyek, mert akkor több pénz jön, stb. Sajnos ők úgy nőnek fel, hogy azt látják, mindenki utálja, lenézi őket (hogy miért, az mindegy, mert egy gyerek nem lát ennyire mélyen bele a dolgokba! ő csak tapasztal.) Tehát egy ilyen környezetből vagy kitör, ha nagyon szerencsés, és időközben a körülmények ellenére más világképe és hozzáállása lesz, vagy ő is a részévé válik ennek a rendszernek. És így tovább.

És jól mondta, aki előttem írt, semmi közöd hozzá, a szociális berendezkedés ezt teszi lehetővé, ami jár szerintük, az jár, fogadd el. Vagy lakj olyan országban, ahol nem ez a rendszer van.

2013. jún. 14. 06:33
 10/45 anonim ***** válasza:
83%

Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy semmivel nem vagytok jobbak, mint azok a politikusok, akik csak papírról ismerik a szegénységet, és szerintük meg lehet élni havi 47.000 Ft-ból. Mivel ti nem vagytok olyan helyzetben (ez a ti érdemetek abszolút, jól csináltátok), nem érdekel titeket hogy más miből hal éhen.

Mondjuk én sem tapasztalatból tudom szerencsére, de nem fogom soha sem sajnálni tőlük.

2013. jún. 14. 06:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!