Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy semmi közünk ahhoz, hogy "egyesek" "mire" szülnek?

Figyelt kérdés

arra senki sem gondol, hogy az ilyen 4-5-6 gyerekes, gyes+családira alapozó egyéneknek, akik sose dolgoztak, miből fizeti a kormány a gyest, cspt, miből lesz nekik ingyenes a kaja meg a tankönyv?

Szerintem igen is lehet lenézni azt, aki a semmire, 0 megtakarításra, munka nélkül szüli őket sorra...

és most nem arra gondolok, akinek "útközben" lett rosszabb sora, hanem a "megélhetési gyerekvállalók"-ra

2013. jún. 13. 23:52
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Attól még beszélni lehet róla. Most ilyen alapon akkor az egész oldalt meg lehetne szüntetni, hisz mindenre ott az orvos, ügyvéd, ápolónő, védőnő stb.
2013. jún. 18. 15:12
 42/45 anonim ***** válasza:
akkor további jó beszélgetést..:)
2013. jún. 18. 15:15
 43/45 A kérdező kommentje:

én pl. diplomával, diplomás munkahelyen keresek 68E ftot, a közmunkások 64E-et...

Romániában volt egy politikus, aki kezdeményezte, hogy ha egy nőtől elveszik a gyerekét, mert nem tudja megfelelően nevelni, kössék el.

Szerintem ez kicsit durva, de az mondjuk, hogy az ilyen szituban lévő nőknek ingyenesen, de kötelezően felhelyeznének egy spirált, máris kisebb lesz a "nem kívánt" meg a "nem vettem észre" terhességek aránya.

És ne gyertek azzal, hogy joga van eldönteni, hogy védekezik, mert ahhoz viszont nincs joga, hogy egy másik embert jogaiban korlátozzon (pl. nem tudja neki biztosítani a létfenntartás jogát)

2013. jún. 18. 15:18
 44/45 anonim válasza:
Én egyetértek mindannyiótokkal, nem azt írtam, hogy nincs értelme beszéllgetni róla, csak azt, hogy ez egy nagyon összetett és nehéz kérdés. Kínát azért nem szívesen hoznám fel példának, és jobb ha nem a legborzasztóbb és legembertelenebb társadalmakkal példálkozunk. Perzse sok mindent lehet, le is lehet dobni a csecsemőket a hegytetőről, nem igaz? ilyan is volt már a világtörténelemben. Kérdés mi etikus és mi az ami nem rombolt többet, mint amennyit segít. Nem az 5 gyereket szülő nőktől élhetetlen ez az ország, a gazdasági problémák mélyen máshol gyökereznek. Erre pedig nem Kína irányába kell nézni, hogy javuljon a helyzet, hanem a fejlettebb társadalmakat megfigyelni. Egy jól működő államban, például Angliában is élnek ugyanezek a problémák, ahol tinkik szülnek apa nélkül, az állam lasát utal ki számukra és generációról generációra segélyből élnek. Természetesen ott sem örül senki, de megérti a társadalom, hogy nem lehet a szőnyeg alá söperni őket, minden társadalomnak megvannak a szegényei, a gyengébb kéepességűbbjei, és nem kőkorszaki erőszakos és etikátlan megoldásokkal Kínából példálózva oldják meg ezt a helyzetet. Hanem úgy, hogy egy jól szervezett gazdaságú állam, ahol nem sanyargatják a vállakozókat, a kemény munkáért komoly fizetség jár, és had ne soroljam, mert mindenki pontosan tudja ez az ország milyen. Ugyanúgy ahogyan egy jól kereső, ügyes, okos, szerető családfő is ellátja a beteg édesanyját és a talán gyengébb képességű fiát, egy jól működő államnak is el kell tudnia és el tudja tartani a szegényeit és gyengébbjeit. Az, hogy ez az ország erre képtelen, az valahol valami másból fakad.
2013. jún. 18. 16:14
 45/45 anonim válasza:

És akkor itt egy cikk, amit érdemes elolvasni, mert kb erre utalok odafenn 44/

Remélem rendesen jelenik meg a link:

[link]

2013. jún. 18. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!