Miért jön mindenki azzal, hogy semmi közünk ahhoz, hogy "egyesek" "mire" szülnek?
arra senki sem gondol, hogy az ilyen 4-5-6 gyerekes, gyes+családira alapozó egyéneknek, akik sose dolgoztak, miből fizeti a kormány a gyest, cspt, miből lesz nekik ingyenes a kaja meg a tankönyv?
Szerintem igen is lehet lenézni azt, aki a semmire, 0 megtakarításra, munka nélkül szüli őket sorra...
és most nem arra gondolok, akinek "útközben" lett rosszabb sora, hanem a "megélhetési gyerekvállalók"-ra
Én ahhoz tartom magam, hogy azért egy felelősségteljes anyától egy év munkaviszony ami a gyed-hez kell elvárható.
Erre nem kifogás az sem, hogy fiatalom akart anya lenni, mert ha értettségi vagy egy OKJ után dolgozik egy két évet akkor is bőven 22. éves korára anya lehet.
Sokan írták, hogy sok ember nem fog soha 100 ezer felett keresni akkor ne szüljön? De igen nem is erről van szó, hanem a semmire szüléstől.
tisztában vagyok vele, hogy nem csak az megy az adónkból, de a többi "probléma" nem lakik velem egy városban és nem köpi a képembe, hogy majd a mi adónkból megélnek...
meg lehet nézni, mi mindent vonnak...
amúgy csak nálunk van ekkora adó, máshol ez nem divat, mégsincsenek egymás seggében az árvaházak...
"sokkal többe kerül a börtön és a kisebbség ellátása"
remélem érted, miért emeltem ki ezt a mondatot...
nem tűntem el, dolgozom.
nem azokra gondolok, akik dolgoznak és keveset keresnek.
A Bogdán Mariskával van bajom, aki a 7. gyerekkel várandós úgy, hogy a másik hatnak se az apját, de még a nevét se tudja!
valahol meg tudom érteni a problémádat, ill. fogalmazzunk úgy, hogy értem, hogy mi a bajod.
Viszont, Bogdán Mariskáról csak annyit, hogy valószínűleg ő is ilyen közegben nőtt fel. Neki ez a normális. Senki nem mondta neki, hogy ez így nem jó. Nincs előtte perspektíva, lehetőség. Nincs hova, és nincs hogyan kitörni. Ez nem csak az ő hibája, hanem a környezetéé, az ország vezetőségéé. Nézd meg azokat az országokat, ahol szintén magasak az adók. Norvégia, Svédország. Senkinek eszébe nem jut azon panaszkodni, hogy hova megy el az adója. Mert látják, hogy van értelme. És ott valahogy nemnagyon létezik ez a jelenség. Annyival rosszabbak, semmirekellőbbek szerinted itt az emberek? Vagy talán ott mások a lehetőségek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!