Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy semmi közünk ahhoz, hogy "egyesek" "mire" szülnek?

Figyelt kérdés

arra senki sem gondol, hogy az ilyen 4-5-6 gyerekes, gyes+családira alapozó egyéneknek, akik sose dolgoztak, miből fizeti a kormány a gyest, cspt, miből lesz nekik ingyenes a kaja meg a tankönyv?

Szerintem igen is lehet lenézni azt, aki a semmire, 0 megtakarításra, munka nélkül szüli őket sorra...

és most nem arra gondolok, akinek "útközben" lett rosszabb sora, hanem a "megélhetési gyerekvállalók"-ra

2013. jún. 13. 23:52
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
94%

Szerintetek ha megszüntetnék az alanyi jogon járó gyest kevesebb gyerek születne? Szerintetek ha megszüntetnék attól jobb lenne annak a gyerekének, aki dolgozik, mert több ovi lenne, stb? Elég utópisztikus álom. Megszületnének a gyerekek a semmire, és lehetne gombamód felhúzni az árvaházakat, mert már a kórházból sem vinnék el a babákat. Akkor meg azon menne a nyafogás, hogy sok az árva gyerek, rengetegbe kerül az államnak. ...és az nem a gyes összege, amibe ott kerül egy gyerek nevelése. Gondoljunk csak arra, mennyibe van egy elítélt ellátása egy nap a börtönbe, és mennyi pénzért dolgoznak emberek hogy a családjuknak vigyenek haza pénzt hogy megéljenek.

És nem arra gondolok, akinek 600 a bruttója, és csak 400-at visz haza. Örülj neki, hogy neked annyi van.

Az nem háborít fel, hogy a bruttódból leveszik a nyugdíjjárulékodat, és valószínűleg mire te odaérsz semmid sem lesz belőle?

Ha dolgoztál, úgyis többet kapsz, a többin meg úgysem változtathatsz.

2013. jún. 14. 07:26
 12/45 anonim ***** válasza:
Azzal egyetértek, amit írsz. Nálunk is a 2 gyerek étkezése, tankönyvek egy vagyon. Ha még sportol, zenét tanul esetleg, vagy más foglalkozásra is jár, amire igényük van, az még egy adag pénz. Plusz a dolgozó ember gyereke nem jut be a bölcsibe, oviba, mert az övék van a helyén, mert az is jár ám. Nekem csak annyi a fenntartásom, hogy hogyan ítéled meg, hogy ki a "megélhetési gyerekvállaló" és ki nem az. Sokszor a látszat csal.
2013. jún. 14. 07:51
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

de abba nem gondoltok bele, hogy ezekből a gyerekekből is rendes állampolgárt kell nevelni? Ez nem fog úgy megtörténni, ha hagyják őket a putriban... Tudom, hogy nem sokan válnak mintapolgárrá, nem vagyok naív. De a lehetőséget meg kell adni nekik is. Az meg elég szomorú, hogy miattuk szorulnak ki más gyerekek, de ez attól nem oldódna meg, ha kevesebb csp-t meg gyest utalnának ki.

én úgy gondolom, hogy egyrészt nem lehet megválogatni, hogy ki kapjon meg ki nem, mert nagyon eltérőek lehetnek az emberi sorsok. Nem biztos hogy valaki csak azért nem dolgozik, mert lusta. Ezt hogy válogatod ki? Egyénileg? Bőrszín alapján? Találomra? Csak egy példát hozok: felülvizsgálták a rehab járadékokat, és olyat is munkaképesnek nyilvánítottak akinek csak egy keze volt!! Szerinted a munkáltatók mennyire kapadoznak utána? És ez csak egy példa volt, hányan lehetnek így??

Szóval marha egyszerűen láttok olyan dolgot, ami egyáltalán nem az.

Talán kicsit vissza tudná szorítani a gyerekszületéseket, ha ingyen osztogatnák nekik a gumit. De ezen is fellátnának sokan, hogy nekik miért jár, mikor más drágán veszi. Vagy mondjuk ingyen elköttetés.

De ezek komoly problémák, nem úgy megy a megoldásuk, hogy hejj hopp mostantól dolgozzon mindenki és akkor mindenki boldog lesz.

2013. jún. 14. 08:25
 14/45 anonim ***** válasza:
84%
Én nem is írtam, hogy ne kapjanak csp, és társait, hanem szűrjék ki a bölcsiből és az oviból annak a gyerekét, aki azért kapja a gyest, mert a gyerekkel van otthon! Ez nagyon súlyos probléma, főállású anya, vagy gyeses, és belöki a bölcsibe a gyereket, mert nem ér rá. Micsoda dolog ez??? Kevés a férőhely és annak kell előnyt adni, aki dolgozik, legalábbis ez a törvény.
2013. jún. 14. 08:32
 15/45 anonim ***** válasza:
igen ezzel egyetértek, de nem is neked címeztem a mondandómat, hanem úgy általánosságban:)
2013. jún. 14. 08:36
 16/45 anonim ***** válasza:
87%
Figyelj, sok ember ha belegebed sem fog szazezreket keresni egesz eleteben.. akkor neki nincs joga, hogy gyerekei legyenek? A masik,meg nem a szegenyektol kell sajnalni a penzt hanem a qrva politikusoktol akik milliardokat lopnak el az adofizetok penzebol! Es valahogy nem tudom sajnalni azokat akik 600.000-bol csak 400.000 at kapnak meg amig a sok szerencsetlen 90bol 70et!!!!Akkor hol itt az igazsag??? Ha a szegenyek nem szulnenek, a Te adod akkor is ugyanennyi lenne,csak akkor megjobban elnenek a kedves politikusaink. Orulj neki , hogy neked jol megy! Csak nehogy egyszer csak forduljon a kocka!!
2013. jún. 14. 09:29
 17/45 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom, engem is érzékenyen érint a téma, holott kutatóorvosként elég jól keresünk a férjemmel mindketten. Nem gondolom, hogy az én pénzemet adják másnak és ő abból él. Ez egy hatalmas baromság. Az adó az államé (ami itthon meglehetősen gázos...), nem csak családtámogatásra megy, hanem a börtönökre, fejlesztésre stb.

Minden gyereknek meg kell adni az esélyt, az más kérdés, hogy a szülők nem érdemelnének segítséget esetleg, de a gyermekeket támogatni kell. Máshogyan nem megy és így nyilván előfordul, hogy ezt valakik kihasználják.

Szerintem meg senkit nem lehet lenézni, mert nemhogy gusztustalan, de jogod sincs hozzá. Minden ember más, minden család, minden ok és minden élet. Ki vizsgálná ezt felül? Te? :)

2013. jún. 14. 10:13
 18/45 anonim ***** válasza:
94%
Még az jutott eszembe, hogy elgondolkoztatok-e már azon, hogy mi lesz akkor ha tényleg elveszi az állam a segélyeket? Szerintetek majd a fejükhöz kapnak, hogy ó mostmár elmegyek dolgozni boldogan, és nem csinálok több gyereket. Vagy elmegy megélhetési bűnözőnek? aki notórius munkakerülő, az mindig a könnyebb utat fogja választani, és én pl nem szeretném ha a közbiztonság még rosszabb lenne... nem tudom ti hogy vagytok vele, de én inkább a segélyek kifizetését választom...
2013. jún. 14. 10:19
 19/45 anonim ***** válasza:
93%

Aki a semmire szül, ergó nem volt eddig munkaviszonya, az csak az alap ellátásokat kapja meg. Nem Gyedet, meg Tgyást, hanem csak gyest. Ami sokmindenre nem elég, viszont a semminél több, és legalább amíg gyesen van valaki, addig a TB-je is rendezett.

Ez az "én adómból" szöveg amúgy engem eléggé idegesít. Szóval azon is lehet ilyenkor duzzogni, hogy a Te adódból mutyizzák el a közbeszerzési pályázatokat, adják a milliós költségtérítéseket, és estig lehetne sorolni. Amúgy meg ha nem lenne ilyen az ország gazdasági helyzete, talán nem lenne ennyi megélhetési gyermekvállaló, meg éhező, meg kéregető. Ami igenis a vezetősség felelőssége is. Ugyanis mi csak a jéghegy csúcsát látjuk abból, hogy mire dobja ki a drága kormányunk a pénzt.

Még valami: szerintem ne nagyon irigyeld az ilyen emberektől azt a havi pár tízezret, van elég gondjuk. Most nem azokra gondolok, akik mellette lopnak, csalnak, kocsmáznak. Tudod, ha valaki egy ilyen környezetbe születik, nagyon nehéz onnan kitörni. Aki ilyen családban nő fel, nem nagyon vannak céljai, álmai, azt látta, hogy el lehet vegetálni segélyekből, munkát nem kap mert nem tanult (talán a családja nem is tudta, nem is akarta fizetni a tanulmányait). Szóval ez marad. Jóval összetettebb probléma ez annál, mint amennyire ezt sokan látják.

2013. jún. 14. 10:56
 20/45 anonim ***** válasza:
88%
A börtönökben lévő ilyen-olyan bűnözőket is a Te adódból tartják, ezzel nincsen baj? Miért nem önfenntartóak ezek az intézmények, tőlük kéne inkább megvonni a támogatást, Ők csináltak valamit ami törvénybe ütközik, vállalják a következményeket és vegye le róluk az állam a kezét, majd meglátjuk, hogy az tetszene-e. A család támogatások ha valaki tényleg a családjára áldozza nem sokra elég, legalább a gyerekeket nem büntessük, Ők nem tehetnek róla, hogy milyen közegbe érkeznek, persze vannak jó és rossz példák is de nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Szerintem...
2013. jún. 14. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!