Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy semmi közünk ahhoz, hogy "egyesek" "mire" szülnek?

Figyelt kérdés

arra senki sem gondol, hogy az ilyen 4-5-6 gyerekes, gyes+családira alapozó egyéneknek, akik sose dolgoztak, miből fizeti a kormány a gyest, cspt, miből lesz nekik ingyenes a kaja meg a tankönyv?

Szerintem igen is lehet lenézni azt, aki a semmire, 0 megtakarításra, munka nélkül szüli őket sorra...

és most nem arra gondolok, akinek "útközben" lett rosszabb sora, hanem a "megélhetési gyerekvállalók"-ra

2013. jún. 13. 23:52
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

"valószínűleg ő is ilyen közegben nőtt fel. Neki ez a normális."

viszont az ő gyerekeinek is ez lesz a normális...

2013. jún. 14. 21:22
 32/45 anonim ***** válasza:
Csak egy kérdés: és Mariska gyermekeivel mi legyen? Ne kapjon esélyt, mert az anyja egy idióta? Szerinted kevesebbet szülne, ha nem kapna ellátást? Kétlem...
2013. jún. 14. 21:32
 33/45 A kérdező kommentje:
ez generációs probléma, nem egyik napról a másikra fog megoldódni, de a megoldásért semmit sem teszünk...
2013. jún. 14. 23:48
 34/45 anonim ***** válasza:
Én Mariska gyermekeivel foglalkozok, nem azért mert Mariska nem foglalkozna velük, ha nem mert szeretnénk nekik egy másik fajta életet, életutat, lehetőséget is megmutatni, pont azért, hogy ne ugyan úgy tegyenek ahogy Mariska is tett. Tudom, hogy kivételesek azok a gyerekek akik hozzánk tartoznak, de akkor is el kell mondanom, hogy Mariska gyermekeinek csodálatos történelmi háterük van, sok olyan praktikus dologban ügyesebbek, tapasztaltabbak mint amit az én gyerekem csak szeretne elsajátítani. Más a kultúrájuk, de ez nem műn, más szokásaik vannak ami szintén nem bűn. Ebben kellene támogatni őket, hogy ezt a másságukat mutassák meg és ismertessék meg velünk, nem pedig a rossz és egyre rosszabb példát mutassanak/lássanak. Ezek a kezdeményezések amiben én is dolgozok, nem állami kezdeményezés ha nem Unio-s, de történek erre vonatkozó lépések.
2013. jún. 15. 07:37
 35/45 anonim válasza:
Sajnos Magyarországon nagyon az a hit járja, hogy az Állam az az Állam, a Magánember meg csak egy ember akinek semmibe semmi belseszólása. Nálunk fejlettebb országokban az állampolgár kérdőre vonja az irányítást, közös összefogásban és azt mondja, a Rendzser értem és belőlem van. Mi mindannyian fizetjük azokat az embereket közös összefogásban azért, hogy az ügyeinket a számunkra megfelelően intézzék. Igenis az adófizetők pénze megy el arra, hogy azok akik nem is tesznek semmit támogatva legyenek. Egy egy gyerekes anya nem tud bevállani kettőte, mert gürizik megfeszülten azért, hogy valaki az 5.et szűlje. De nem kellene ehhez még politikai nézeteket se felhozni. Hogy képzeli egy olyan aki szívességből él, hogy neki nagyobb család jár??? Sima erkölcsi kérdés.
2013. jún. 17. 22:09
 36/45 anonim ***** válasza:

Itt a lehetőség, mondjatok már akkor egy olyan megoldást, amit véghez is lehetne vinni a már felsorolt negatív következmények nélkül.

Könnyű ész nélkül magyarázni, hogy nem jó valami, de egy rendes, és a többség számára megfelelő megoldással nem tudtatok előállni...

Egyébként mindenki tudja, kikről szól a kérdés...Ennek fényében gondolkoztunk a dolgon, és válaszoltunk.

2013. jún. 18. 13:10
 37/45 anonim ***** válasza:
Utolsó vannak emberek akiknek azért kapják a fizetésüket majd ők kitalálják.
2013. jún. 18. 14:00
 38/45 anonim válasza:
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy majd mi fórunokban beszélgető emberek kitalálnak egy nagyon frappáns megoldást egy ilyen az egész világot érintő bonyolult társadalmi problémára??? :) A szülést nem lehet megrendszabályozni, maximum eldönthetik az erre hivatottak, hogy mit tegyenek a már megszületett gyermekekkel. Mi jobb nekik, hogy elszakítsák a családjukntól, ami lehet hogy egy szerető család, csak kevésbé inteligens, etikai és erkölcsi, társadalmi kérdésekben járatlanok, és kerüljenek a gyerekek intézetekbe, az utcára megvonva tőlük a támogatást, vagy segítse őket a társadalom. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ne egy csomó haragos, a társadalomból már gyrmekkorban kirekesztett felnőtt váljon belőlük. Ezért talán megéri támogatni őket és ezért tesszük. Nincs megoldás, el kell fogadni, hogy az életben van ilyen ugyan úgy mint a betegségek, a csalódások a boldogtalanságok. Ezekre sem lehet törvényt szabni. Ha megtennénk, akkor magunk sem lennénk semmivel magasabb szintű, intelligens, toleráns társadalmak. Többet ártanánk mint segítenénk.
2013. jún. 18. 14:25
 39/45 anonim ***** válasza:

"A szülést nem lehet megrendszabályozni"

Kínában szabályozzák például.

Az pedig, oké támogassuk csak az a baj, hogy aki azt látja otthon hogy segélyből is megél annak nem lesznek világmegváltó tervei felnőttként sem hanem ő is csak abból fog élni.

A fizetéseket kellene feljebb emelni a segélyeket pedig lecsökkenteni, hogy a minimálbér meg a segély között ne 10.000Ft különbség legyen.

2013. jún. 18. 15:02
 40/45 anonim ***** válasza:

Persze, nem gondoltam hogy majd mi itt megváltjuk a világot:D Csak azért írtam, mert azt se látta be a kérdező, hogy ez nem úgy megy mint a karikacsapás, hogy elvesszük oszt' jóvan... pedig ezt oldalakon keresztül ecseteltük neki...

Meg persze hogy vannak erre emberek, épp ezért nem kéne olyan naívnak lenni hogy senki nem foglalkozott még a megoldással, de itt az okosok tudják ám hogy munkához kell kötni, vagy csak úgy elvenni...

Nehéz ügy ez...

2013. jún. 18. 15:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!