Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Neked szimpatikus ha valaki 3...

Neked szimpatikus ha valaki 3 gyerekes?

Figyelt kérdés
2013. jún. 10. 18:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez egy buta kérdés, semmi értelme. Én most várom a harmadikat, és hogy szimpatikus vagyok-e? Attól függ, kinek. Mindenkinek megvan a miértje, pro és kontra, ki hány gyereket vállal, és miért. Nekem pl az nem szimpatikus, ha egy nő nem akar gyereket. Különbözőek vagyunk, és ez így jó. 38 éves koromig csak egy gyerekem volt, és soha nem gondoltam volna, hogy a gyerekkori álmom, hogy egyszer 3 gyerekem lesz, egyszer megvalósul. Pláne, hogy a legnagyobb lombikbaba, akire 1,5 évet vártam. Inkább az számít, hogy nevelik őket, figyelnek- rájuk, szeretik-e őket eléggé. De itt már nem is a gyerekszám számít. Sok ismerősöm "sokgyerekes", van egy barátnőm, aki most várja a 7. babáját. Gyönyörű, okos gyerekek, apuka bíró, anyuka tanár, mindig nagycsaládra vágytak. Az összes gyerek osztályelső az iskolában, jó látni őket, jó hozzájuk elmenni, az a szeretet és összetartozás ritka. Az ilyen igen, szimpatikus.
2013. jún. 10. 19:33
 12/16 anonim ***** válasza:
A szimpátia nem a gyerekek számától függ,hanem a viselkedésből.Ha esetleg arra gondolsz,hogy a magyaroknál (tisztelet a kivételnek),ha meglátnak egy három-vagy többgyerekes családot az ugrik be,hogy "hogy fogják felnevelni"...Na,igen tipikus magyar mentalitás.De sajnos az életszínvonal annyira alacsony itt,hogy amikor valaki szüli a harmadik gyerekét,egyből az jön le,hogy "kell neki a segély"...Pedig ez nem így van,vagy nem minden esetben.
2013. jún. 10. 19:48
 13/16 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok sok érdekes gondolat . Bocs de nekem mindig az jön le , hogy a két gyerekemnek szépen fogom a kezét sétálunk míg a három gyerekes szétesve kapkod , rohangál, kiabál. Akkor ő hogy viselkedik otthon?
2013. jún. 11. 12:49
 14/16 anonim ***** válasza:
Jaj, ez nem gyerekszám függő! Hány egy gyerekes is rohangál és kapkod!
2013. jún. 11. 14:13
 15/16 anonim ***** válasza:
Ilyen összefüggés nincs, hogy a három gyerekes mindeképp kapkod. Mikor kicsi voltam, lakott egy ismerős család a környéken, 8 gyerekkel (legalább, egy idő után már nem számoltam, meg már azt is nehéz volt megjegyezni, hogy a ki a gyerek és ki az unoka). Voltak nálunk egyszer vendégségben. Délután felmerült az ötlet, hogy menjünk ki a játszótérre. És láss csodát, mikor anya még mindig a mi fél pár zokninkat kereste, a másik család összes gyereke már rég útra kész volt. Bizony a sok kicsi gyerek mellett az anyuka gyorsan megtanulta, hogy ha hagyja a gyerekeket elkanászodni, annak nagyon nem lesz jó vége. Villám gyorsan ráncba tudta őket szedni.
2013. jún. 16. 23:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Ahogy már előttem írták, egy ember felé nem attól függ a szimpátiám, hány gyereke van, azonban egyetértek a kérdezővel, az ismerőseim körében én is jobbára azt látom, hogy 3+ gyereknél már teljesen szét vannak esve a nők. Ami, lássuk be, érhető.

De ismerek ellenpéldát is, aki szuperul szervez, élvezi, látszik rajta, hogy úrrá tud lenni a káoszon. Szóval szerintem a lényeg az, hogy mindenkinek helyesen kell(ene) felmérnie, mire (hány gyerek felnevelésére) képes.

Mert az nekem sem szimpatikus, ha valaki sorra szüli a gyerekeket, majd szenved tőlük. (Persze, persze, nyilván mindenkinek vannak rossz napjai, nem arra gondolok, hogy folyton angyali mosollyal kéne terelgetni a kis ördögfiókákat, hanem arra, aki láthatóan teljesen leamortizálódik az általa vállalt szitu miatt.)

2013. júl. 1. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!