Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem akaszt ez ki?...

Csak engem akaszt ez ki? Miért kell naponta ötször megkérdezni, hogy mit lehet dolgozni GYED mellett? Miért nem lehet megérteni, felfogni, hogy törvényesen nem lehet gyed mellett dolgozni?

Figyelt kérdés
Ezzel az erővel azt is meg lehetne naponta többször kérdezni, hogyan kell adót csalni.
2009. okt. 9. 15:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Én vagyok a egyik aki kiakaszt téged. Felfogom, hogy törvénysértő mocskos csaló leszek, ha gyed mellett dolgozni fogok. Hidd el, én is szívesen lennék a becsület mintapáldánya. Eszem ágában sem lenne azon agyalni, hogy mit dolgozzak a babám gondozása helyett vagy mellett ha nem lennék rászorulva. Nem megyek vissza dolgozni, mivel szeretném vele tölteni ezt az első két évet, szeretném látni ahogy cseperedik, mert imádom őt. És mivel imádom, szeretnék neki finom és egészséges ételeket adni, normális ruhákat húzni rá, biztonságos gyerekülésbe ültetni stb... A GYED arra sem elég, hogy az alapvető dolgokat megvegyem! Nem érzem magam csalónak vagy galádnak, mert egy kis munkával jobbá akarom tenni az életünket!

2009. okt. 9. 22:20
 12/15 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdező, én téged is megértelek, de azért abba is gondolj bele, hogy aki hasonló kérdést feltesz, nem jókedvéből akar dolgozni, hanem azért, mert szüksége van a pénzre. Én dolgoznék feketén is, ha adódna munka.

Amúgy pedig azért kezdik így, hogy tudják, hogy nem lehet, mert épp azokat a válaszokat akarják elkerülni, amilyeneket te adsz, hogy kioktasd őket arról, hogy nem szabad. Ezzel tisztában vannak. Ezek pont olyan kérdések, mikor a kérdezők azzal kezdik, hogy védekeztek, és mégis teherbe esett, mert épp azt akarja elkerülni, hogy lehülyézzék, amiért felelőtlen volt. Sajnos mostanában nem lehet egyszerű kérdést feltenni itt sem, mert egyrészt kíváncsiak vagyunk, hogy ki miért került olyan helyzetbe, amilyenbe, másrészt pedig ha nem írja bele a kérdésbe, egy csomó számára nem hasznos választ kap, amiben visszakérdeznek, hogy de miért is, meg hogyan is jutott idáig.

És igen, csak téged akaszt ki ez. Sokan vagyunk, akiknek olyan kevés a pénzük, hogy a falat is lekaparnánk, ha abból plussz jvedelemre tennénk szert. Én az ilyen kérdéseket nem szeretem, amilyeneket te tettél most fel, mert semmi kze nincs a kategóriához, amibe írtál, és csak lefikázni akarod vele más kérdéseit.

2009. okt. 10. 10:35
 13/15 anonim ***** válasza:
33%
Nem értem miért kell magad ilyen kérdéseken felhúzni? Minek olvasod el? Haladj tovább, hagyd figyelmen kívül? Vagy ennyire unatkozol?
2009. okt. 10. 13:55
 14/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Ezt neked is el lehetne mondani!!
2009. okt. 10. 18:43
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem, nem unatkozom. Csak úgy látszik azon kevesek közé tartozom, akiket idegesít és zavar az, ha valaki indokolatlanul vesz igénybe egy ellátást.

És nem tudom felfogni, hogy mi a különbség aközött ha valaki otthonról dolgozik pár órát vagy ha elmegy otthonról pár órát dolgozni. Ugyanúgy nem tud a gyerekével foglalkozni. Ja, hogy a második esetben fel kell vállalni, hogy bölcsődébe adja a gyerekét? Amit szintén nem értek, hogy miért ciki és égő és miért sütik rá a "rossz anya" bélyeget. Anyáinknak nem volt más választása, korosztályunk többsége bölcsődés volt.

Na, mindegy. Úgy látszik, hogy az ma Magyarországon elfogadott, hogy a többség lop, csal, hazudik.

Köszönöm a válaszokat. Szép napot nektek!

2009. okt. 12. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!