Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Hogyan győzzem le...

Mit tegyek? Hogyan győzzem le "magam"?

Figyelt kérdés
Bocsi, de hosszú lesz. 22 éves vagyok, egy 2 éves kisfiú anyukája. Van egy szerető férjem, meleg lakás, ahova haza jövök, munkahely, viszonylag jó anyagi helyzet. És még sem jó nekem? :( A magán életben nincsenek gondjaim. A munkahelyemen sok stressz ér, de úgy gondolom, hogy el tudom különíteni a munkát a magánélettől. Szülés után depressziós voltam, majd kilábaltam belőle. Mostanában azonban nem tudom, hogy mi van velem. Nem jó semmi. Úgy érzem, hogy valahogy nem teljes az életem, pedig a világ legboldogabb embere kellene hogy legyek. Imádom a kisfiam, bármit megtennék érte, és én vagyok a világon a legszerencsésebb, hogy Ő van nekem. A férjemmel ugyan ez a helyzet. De sokszor türelmetlen vagyok velük, úgy érzem elhanyagolom őket, pedig a környezetem szerint nem. A fiammal is türelmetlen vagyok, sokszor nagyon rossz anyának érzem magamat (már azért is, mert 18 hónaposan bölcsibe kellett mennie). Állandóan rossz a kedvem, és levert vagyok, egyszerűen nem érzem magam boldognak. Emiatt is rosszul érzem magam, hiszen nincs okom arra, hogy nyavajogjak, meg van mindenem ami kell. De akkor mi a baj velem? Miért nem tudok örülni annak, amim van? Vajon mit kellene tennem, hogy lerendeződjenek bennem a dolgok, és végre felhőtlenül jól legyek?
2013. jún. 5. 23:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak pár ötlet lesz!:

- az egészségedért mindent megteszel? Sok zöldség, gyümölcs, elegendő mozgás, + fontos vitaminok(!), főleg D, B, és magnézium, kalcium.... Sokszor ez is ok lehet, amiről nem is tudunk

- az "elég jó anya" fogalma. A gyereknek nem kell tökéletes anya, azzal be is lenne csapva, hiszen a világ sem tökéletes (jól orcára esne, mikor kijjebb néz a lakás ajtajánál). Sok energiát elvesz, ha ezzel kínzod magad, és ezt a kicsire is fordíthatnád...

- Mik a legmélyebb vágyaid? Mi van esetleg, amit szerettél volna, de nem élhetted meg? Ha egyvalamit választhatnál, mi lenne az? Ha ezt átgondolod, az esetleg közelebb visz... :)

- Talán beszélgethetnél egyet egy lelkigondozóval. Tudnék ajánlani vkit, de nem reklámozom így nyilvánosan:) Jó egy külső ember, aki mélyen beleéli magát a helyzetedbe, de új nézőpontokat ad.

2013. jún. 5. 23:53
 2/3 anonim ***** válasza:
anya vagy,feleség, dolgozó nő, mindez 22 évesen, Mikor voltál utoljára kicsit is meggondolatlan, egy hangyányit önző? Mikor röhögtél utoljára egy jót? Mikor vettél utoljára magadnak valamit amire semmi szükséged lehet hogy soha nem hordod,viseled,használod majd de engedtél a kísértésnek? Nem ismerlek nem tudom milyen típusu ember vagy de biztos vannak olyan dolgok amik kicsit kikapcsolnak, néha fújd ki a levegőt,nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni sokszor valami apróság is elég, vagy ha úgy játszol a gyerekkel hogy közben te is kicsit gyerek vagy :-) pl nemrégiben eszembe jutott hogy annak idején volt egy Hupikék Törpikék magnókazettám és nagyon szerettem, előkerestem a dalokat a neten hogy megmutassam a gyereknek, annyira jót szórakoztunk folyt a könny a szememből a nevetéstől :-) :-) :-)
2013. jún. 6. 11:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Elöző válaszoló vagyok, visszaolvasstam amit írtam és az első mondatom egy kicsit félreérthető, nem kritizálni akartam a korodat,arra akartam célozni hogy fiatal korod ellenére nagyon felelősségteljes vagy:-)
2013. jún. 6. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!