Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyűjtögettek már karácsonyra...

Gyűjtögettek már karácsonyra ebben a nehéz anyagi helyzetben? Vagy abban a hónapban összehúzzátok a nadrágszíjat, és úgy vesztek ajándékot a gyerkőcnek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 13:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak a gyerekeknek dobunk össze ajándékra a családdal, egymásnak csak a szeretet jut és az együttlét. Jól is van ez így én nem bánom. Gyűlölöm a karácsony előtti pénzszórást és rohangálást. Összejövünk, sütünk-főzünk és kész.
2009. okt. 7. 14:59
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is csak a picik kapnak ajándékot. Igyekszünk kicsit előre gondolkodni, de mindig ezer helyre kellene a pénz....megint az utolsó pillanat lesz belőle. Szerencsére a férjem elvileg kap év végén valami kis pluszt.
2009. okt. 7. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az idei karácsony lesz az, amire nem, vagy csak nagyon keveset költök majd ajándékokra, ugyanis az újjévre várjuk első babócánkat, és neki kell egy nagycsomó mindent venni.
2009. okt. 7. 15:57
 14/18 anonim ***** válasza:
Én az étkezési jegyeket rakosgatom félre (dec.31-ig beválthatók), hogy az ünnepi menükre legyen miből vásárolni!De az ajándékokra nem tudom miből lesz, a felnöt családtagok puszin kivül nem igen kapnak mást, de még a gyerekeknek se tudom hogy veszünk ajándékot!??
2009. okt. 7. 15:58
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi a párommal megbeszéltük tavaly, hogy olyan idegesítő ez a nagy ajándék vásárlási mizéria, hogy ezévtől nem veszünk egymásnak semmit. Egyszerűen érvényét vesztette a karácsony lényege a nagy anyagiaskodás miatt, hiszen a szeretetről kellene szólnia.Így mi nem spórolunk rá, nem húzunk össze semmilyen nadrágszíjat, hanem sütünk együtt fincsi sütit és csak a családdal foglalkozunk. Most fog megszületni a picikénk, biztos karácsonykor mindenki tömi majd az ajándékokat neki, de őt is ebben a szellemben szeretnénk nevelni. Persze, mindig fog valami apróságot kapni, de nem hagyjuk majd, hogy ezt az ünnepet a nagy értékű ajándékok elcsesszék.
2009. okt. 7. 17:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló vagyok! Kimaradt, hogy természetesen a szülőknek is mondtuk, hogy nekünk mostantól ne vegyenek semmit, csak legyenek velünk.Tehát szó sincs olyanról, hogy mástól várjuk, de mi nem adunk. :)
2009. okt. 7. 17:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Mi egész évben az iskolakezdésre gyűjtögettünk, nagyon apránként. Szeptembertől pedig a karácsonyra. Szintén kis pénzecskéket... :(
2009. okt. 7. 21:09
 18/18 anonim válasza:
mi mindig gyüjtögetünk, és nov eleje/közebe körül megvesszük a naggyát, a többit csak a leárazások miatt halasszuk el
2009. okt. 8. 13:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!