Nem gáz olyan nevet adni a a babának amilyen van már a családban vagy baráti körben?
Az a baj, h sok név kiesik ezmiatt ami tetszene a pixisből. Vagy a rokonom hivják úgy vagy az ismerősünk lányát stb.
A másik bajom, h neveket személyekhez kötök, olyat szeretnék legszivesebben akihez nem kell semmilyen nevet kötnöm, csak a kislányomhoz... Ti nektek ez nem probléma? 37 hkm
Hát sajnos ez egy olyan dolog amit nem tudsz kivédeni tehát lehet hogy te választasz egyet és másnak is megtetszik engem mondjuk ez nem zavar...a fiam neve is viszonylag ritkább volt mikor adtuk aztán egymás után 3 ismerősünk (az egyik egy nagyon nem kedvelt vki) is azt adta a kisfiának.
Hát ez már csak így megy sajnos, úgy értem sose tudni mennyire lesz népszerű egy név és másnak nem mondhatom meg mi tetszen neki.
Amúgy meg pl. van akitől kifejezetten jól esik, legjobb barátnőm is ha fia lett volna akkor a második kisfiam nevét választotta volna mert egyszerűen annyira megtetszett neki. Én ennek még örültem is.
Egyébként mikor választottunk akkor azok a nevek kiestek akikhez nem szimpi embert kötünk illetve azok is akik a rokonságban akkortájt születtek, bár annyira nem is tetszettek szerencsére.
Most kislányt várunk és egy mostanság gyakori nevet fogunk adni neki ami annyira gyakori hogy szintén esélyes hogy valaki úgy nevezi el a babáját de ez most nem tud érdekelni igazából, a mi lányunk AZ és kész :) elejétől tudjuk.
Én nem adnék olyan nevet ami a családban van, viszont a nővérem adott. De nem zavaró, mivel (sajnos) azzal a rokonnal viszonylag ritkán találkozunk.
Egyik barátnőmmel egyszerre vártunk babát. Ők már korán eldöntötték, hogy ha lány lesz hogy fogják hívni. Mi majdnem szülésig gondolkoztunk rajta, mivel olyan a vezetéknevünk, ami nagyon ritka, és kevés keresztnév passzol hozzá.
Én fél évvel hamarabb szültem mint a barátnőm, és idő közben mi is abba a névbe szerettünk bele, amibe a barátaink.
Mivel amikor a mi kislányunk megszületett még azt se lehetett tudni, hogy nekik is lányuk lesz, így azt a nevet adtuk a miénknek, persze benne volt a pakliban, hogy ha lányuk lesz ők is kitartanak a név mellett, és így is lett :)
Ebből nálunk szerencsére nincs semmi probléma, a lányok hetente-2 hetente találkoznak. Már megszoktuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!