Ha 500 nettótok lenne havonta, hány gyereket vállalnátok?
Lehet pontozni, de a gyerekekhez nem csak pénz kell, hanem pl apa is, nálam spec a válás van napirenden, és társ nélkül a két kicsi is elég lesz. Mellé én is kezdek becsavarodni. Jah és nem csak férjnek apának is megbukott.
És erre 500ezer havonta se lenne elég, hogy önként és dalolva vállaljak még egy kicsit. Csúnya dolog, de nincs az a pénz.
Persze, ha az élet rózsaszín lenne, szerető férj, jó apa, ennyi elég lenne 3 gyerekre, amit fizikailag még bírnék.
Ha meg matematikailag nézzük, akkor 120ból élünk 4en, akkor ha tartjuk ezt az életszínvonalat, 30/fő-t, akkor 16an megélnének belőle, vagyis 12gyerek is ideférne. Most így jobb?
Nem vagyok buta fiatal tinédzser. Fiatal házasok vagyunk, tervezgetünk és érdekelt mások véleménye is, mivel csak az elsőt várjuk és álmodoztam. Nem gondoltam, hogy indulatokat kelt. Egyszerű kérdés volt, hogy anyagilag mi fér bele. Természetesen az emberi, egészségügyi stb. oldalát én tudom.
Az egyik válaszolónak üzenem:
Én nyelvtanár vagyok, a férjem programozó.
Értem én, hogy ez ilyen statisztikai kérdés, vagy hasonló, de a CSAK a pénz függvénye szerinted?
Egy kicsit összetettebb a dolog, mont ennyi a pénzünk és ebbe xy gyerek fér bele.
Én annyi gyereket vállalnék, amennyit tisztességesen fel tudok nevelni.
22+3hkm
Nem, természetesen nem csak a pénz függvénye, de sokszor olvasni itt olyat, hogy nem vállal valaki (sőt sajnos elvetetnek) babát, mert "már nem fér bele anyagilag". Kíváncsi voltam, hogy ezen a ponton ki mit gondol erről. Több gyereket szeretnénk, aztán hogy mennyi lesz, meglátjuk. 3 vagy több gyerekes anyukák biztosan jobban átlátják, milyen anyagi terhet ró a családra a sok gyerek, főleg, ha már nem babák, hanem nagyobbak, ezért volt a kérdés. (Azért is írtam, hogy az egészségügyi és lelki oldalát én tudom, majd érzem, ha ott leszünk, hogy belefér -e. A mostani kérdések szárazon anyagi lett volna. Csak ennyi. Nem megszavaztatom az életem, nem csak anyagiakban gondolkodom, de arra senki nem tudna válaszolni, hogy szerintetek én hány gyerekkel tudok még türelmes maradni, vagy harmadik szülés után a testem elbír-e még egy negyediket? Persze, hogy nem, erre nem is lehet felelni. Az anyagi része csak szimpla matek, hogy mire lesz szükség pl. 14-18 éves korukban? Vajon addig rendben van, hogy vállalunk pl. 3 gyereket, és ovisan még elvagyunk, de vajon mennyibe lenne 3-4 gyerek iskoláztatása, továbbtanulás, stb. Szerettem volna előre gondolni picit.
Köszönöm mindekinek a választ. Én csak felfelé pontoztam, de látom itt is járt valaki, akinek a lepontozás a hobbija, sajnálom. Nekem hasznos volt mindenki meglátása.
500 nettó az egy olyan összeg, amire a magyar átlag (sajnos) azt mondja, hogy bőven elég kell legyen 2-3 gyerekre, mert ők kevesebből élnek.
Ugyanakkor rengetegen vannak, akik ennyit keresnek és egyáltalán nem élnek nagy lábon, mert (igen, le leszek pontozva :) ), ha az ember "hozzászokik", akkor azért ez egyáltalán nem egy hatalmas összeg.
Nyilván gyerekekkel már jól jön egy nagyobbacska lakás, egy nagyobbacska autó, nagyobbacska bevásárlások, a babának ha megtudjátok adni, megadjátok ami kell.
És máris ott tartunk, hogy van egy kicsike babaszobával több, egy autó amiben elfér a család, plusz egy kis megtakarítás az egyetemista évekre, egy jobb minőségű babakocsi, stb-stb... és hopp havi 100-200 ugrott benzinre, gyerekcuccokra, lakásfenntartásra, megtakarításra stb, pedig alig-alig éltek jobban, mint mások havi 300-ból.
Ezek mind olyan dolgok, amikre nem lehet egyértelműen rámondani, hogy pénzkidobás, de mások mégis meg vannak nélküle.
Az anyagi része is elég összetett dolog.
Mert ugye van ovi kezdés, iskola kezdés szeptemberben. Ilyenkor többet költ az ember. Jön a tél, jön a nyár, nő a gyerek, stb. Szinte minden hónapban van egy ilyen nemvárt költség.
Vagy pl elromlik a kocsi.
No, de vissza a gyerekekre. Lehet, hogy allergiás lesz a gyerek, orvoshoz kell hordani, míg kiderül, mi a baj. Idő, pénz, energia. Kell neki inhaláló készülék, gyógyszerek.
És ez csak egy allergia.
Bevallom őszintén, mi kb ennyiből élünk havonta. Két gyerek van. Olyan összegeket kellett kifizetnem a napokban, hogy már magam sokallom. Csak úgy folyik ki a kezem közül a pénz.
A nagy megfázott, a kicsi elkapta, így 2szer kellett 1 héten orvoshoz menni. A jó orvos 20km-re van. Aztán a nagy még mindig köhögött, vissza kellett vinnem. Újabb utazás, gyógyszer. Aztán a nagyot baleset érte, kórház. Újra pénz... Hazajöttünk, elvittem orvoshoz, mert a köhögése nm csillapodott. Újabb gyógyszer. Aztán a kicsi elkezdett hányni, ügyelet, gyógyszerek. Vártam, hogy a nagy is elkapja, még nem kapta el.
De a nagy még mindig köhög, vinnem kell újra. Most allergia tesztre viszem, talán amiatt köhög hetek óta.
Bele se merek gondolni, mennyi pénzt szórtam el orvosra és a járulékos kiadásokra.
De a kérdésedre válaszolva, mi szeretnénk harmadik babát. Szívem szerint 4et vállalnék, de elég lesz a 3 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!