Ti mire vállalnátok be 2 gyereket?
Amire mi vállaltuk:
- A férjemnek biztos, nem rosszul fizető állása van. Én gyeden vagyok, majd kiderül, visszavesznek-e.
- 25 éves hitellel terhelt 2,5 szobás panellakás.
- Amikor a második született, még nem volt autónk, 6 hónapos volt, amikor vettünk egy Suzukit, ezen nincs hitel.
Kisebb lakásba vállaltuk volna, biztos állás nélkül nem.
Ha lenne egy 3 szobás, kényelmes, fenntartható rezsijű lakás, és annyi jövedelem, hogy normálisan tudjunk enni, olykor elmenni moziba, színházba, esetleg sportolni. Ezen felül kéne még egy olyan megtakarítás, amiből mondjuk váratlan munkanélküliség esetén pár hónapot legalább kihúzunk, vagy ha jön egy váratlan betegség, esetleg elromlik a mosógép vagy ilyesmi, akkor ne legyen gond kifizetni.
Nekem ezek kellenének ahhoz, hogy biztonságban érezzem magunkat és a gyermekeinket, és ne idegbeteg felmosórongy legyek, hanem normális nő és anyuka.
Csak 1 gyereket akarunk,most van tervben,jöhet bármikor, az alábbiakat akartuk,akarjuk megteremteni:
-kiszámitható albérlet (megvan,normális tulaj,kevés rezsi,már 2 éve itt lakunk,itt is fogunk még szerintem sokáig)
-autó (gyerek mellé kell,most nézelődünk,eddig kettőnknek felesleges lett volna)
-nekem olyan állás,ahonnan max gyedet kapok,és amikor a gyerek másfél-két éves,akkor munkaidő engedje a bölcsibe ovibahordást és szivesen várjanak vissza (ez is megvan,ezért váltottam melót,mostani tökéletes,még saját bölcsije is van a cégnek,bármikor rá fogok tudni nézni)
Saját lakás,szülői segitség,ilyenek nem befolyásolnak.
15:08 vagy,lemaradt:
-páromnak normális munka (ez megvan,meg is volt)
Én csak akkor vállalnék két gyereket, ha a jólétünk biztosítva van. Ez mindenkinek mást jelent, nálam a havi bevétel min. 500 ezer kéne, hogy legyen a 2. babához.
Úgy, hogy nincsenek hitelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!