Ti vállalnátok úgy gyereket, hogy nincs munkátok de a férjetek/párotok nagyon jól keres?
Én 24 vagyok, nyáron diplomáztam de most nincs munkám. Ő 30, informatikusként jól keres és ez valószínűleg nem is változik a közeljövőben.
Szerintetek felelőtlenség úgy vállalni a babát, hogy semmilyen támogatásra nem leszek jogosult de a férjem jövedelméből jól meg tudunk élni?
Nem. Sajnos bármi történhet, ezért jó az, ha nem vagy teljesen rászorulva a másik félre anyagilag.
Mi a végzettséged?
Ez nálunk is szóba szokott kerülni, azzal tarkítva, hogy nekem már van egy fiam korábbi kapcsolatból, akit közösen nevelünk. Szeretnénk majd még gyereket, többet is, de én előtte mindenképp dolgozni szeretnék, a fiamat is úgy vállaltam, hogy korábban volt munkahelyem, onnan mentem szülni, csak aztán úgy alakult, hogy a GYED alatt elkezdtem tanulni, és most egyetemre járok, azt még be szeretném fejezni, aztán dolgoznék a szakmámban 1-2 évet, és majd utána... Ezt a férjem is megérti, nincs ebből vita, de többször szóba került már, hogy az egyetem alatt is jöhetne a következő baba, csak én már nem szeretnék többet csúszni, most vagyok 25 éves, majdnem 27 leszek, mire megkapom a diplomám, ezt már nagyon nem akarom tovább tologatni. Rögtön diploma után meg pláne nem szeretném, addig akarok elhelyezkedni, amíg még friss a tudásom, amíg valóban benne vagyok ebben az egészben, amit tanulok.
Na mondjuk a másik az anyagi része. Nem keres rosszul a férjem, most is simán megvagyunk úgy, hogy én nem dolgozom, de azért bármi történhet. Sajnos volt már olyan, hogy két hónapig nem tudott dolgozni, betegség miatt, és oké, hogy most egészséges, de ki tudja, mi történik a jövőben? És igazából ilyen bárkivel előfordulhat. Már csak ilyen szempontból is megvárnám, amíg lesz munkahelyem, ahova - ha a szükség úgy hozza - akár korábban is vissza tudok menni, mint ahogy eredetileg el lett tervezve.
hasonló a felállás nálunk is. ő informatikus, ha kitennék a mostani cégtől, akkor is találna munkát 1 hónap alatt. de! nekem van egy kevésbé piacképes diplomám, nem is szakmámban dolgozom, de jó érzés, hogy van saját pénzem, nem őt húzom le mindennel.
a párom is mondta, hogy nem szaladna el, ha mégis összehoznánk egy babát véletlenül, viszont én még nem érzem magam érettnek hozzá, és szeretnék a minimális gyesen kívül valami más juttatást is kapni. védekezünk is rendesen.
bőven ráérsz még ezzel, mert egy gyerek nem játék. a szüleidre számíthatsz, ha minden kötél szakad?
keress valami munkát. nem csak azért hogy legyen pénzed, hanem hogy ne pályakezdőként menj vissza a gyesről. a munkaadók ezt nem nézik jó szemmel, motiválatlannak fogsz tűnni.
ha belegondolsz, akkor te sem szívesen alkalmaznál egy olyan embert, aki életében nem dolgozott még, csak letett egy diplomát, és utána szült egy gyereket. szép, becsülendő dolog mindkettő, csak a jó munkahely megtalálásához kevés.
most majd jönnek a véresszájú ősanyák, de egy hr-es lehet, h engem fog igazolni...
24. éves vagy miért kell annyira sietni, egy pár évig dolgoz utána kapsz gyed-et tgyást és utána is könnyebb lenne elhelyezkedned.
27. évesen egy gyerekkel munkatapasztalat nélkül szinte esélytelen leszel munkára, és csak 27. leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!