Ti vállalnátok úgy gyereket, hogy nincs munkátok de a férjetek/párotok nagyon jól keres?
Én 24 vagyok, nyáron diplomáztam de most nincs munkám. Ő 30, informatikusként jól keres és ez valószínűleg nem is változik a közeljövőben.
Szerintetek felelőtlenség úgy vállalni a babát, hogy semmilyen támogatásra nem leszek jogosult de a férjem jövedelméből jól meg tudunk élni?
Problémák ezzel:
- ha valami miatt szétmentek a pároddal, honnan lesz pénz
- ha neadj isten a párod lebetegszik vagy kirúgják, honnan lesz pénz
- ha most nincs munkád, és szülsz, szülés után sem lesz (27 évesen, gyerekkel 0 munkatapasztalattal nem fognak felvenni!)
mi is így vállaltunk. most már nem is keres jól- saját döntésből váltott, de megélünk.
jól tettük.
Ez számomra csak egy szempontból necces.
Ha ne adj Isten válásra kerülne a sor(mert valljuk be sok házasság megromlik különböző okok miatt..)
Akkor arra hivatkozva hogy nincs jövedelmed és nem tudod eltartani,simán elperelheti a gyereket.Ez manapság sajnos elég nagy divat lett az apukák körében..
Nekem bántaná az önérzetemet, hogy a férjem tart el, és a baba előtt sem volt munkám, amivel beszállhattam volna a kiadásokba, mondjuk én nem is vagyok babázós típus, inkább a karrier előbb...
Látom, mindenki írta, hogy mi van, ha elváltok meg stb, szóval nem írom én is, viszont nem kizárt, hogy amikor a pasid ingerült lesz valamiért, és nem nyalod ki 100%-osan a seggét, a szemedre hányja, hogy miért nincs forró étel, mire hazaért, Te ,,csak" babázol egész nap, nem csinálsz semmit és stb. Szerintem felelőtlenség így babát vállalni, a nő mindig magának szül, sosem a férjének... Mondjuk ez akkor is tény, ha van munkád, akkor is, ha nincs. Én egy kicsit nősoviniszta vagyok.
Kedves Kérdező!
24 éves voltam épp, majd megőrültem 1 gyerekért. Fiatal anyuka akartam lenni. Friss diplomásan dolgoztam 1 évet (imádtam!) Majd sikerült a babaprojekt, és vállaltam a függőséget anyagilag. Nem lett jó vége. Nagyon nem!
Én a helyedben alaposan átgondolnám. Nem akarlak riogatni, de ha kíváncsi vagy, kifejtem. Nem csak a magad életéről, a gyerekedéről is döntesz.
Ha újra 24 lennék, csak akkor vállalnék gyereket, ha én egyedül is el tudnám tartani! Akinek nincs B terve, és mindent 1 lapra tesz, annak később óriási ára lesz. EZ TUTI! Anyagilag még a férfiak is szeretnek több lábon állni. Az eltartott nővel meg azt csinálnak, amit akarnak.
Főleg gyerekestül. (Nagyszülőkkel hogy állsz?)
Nem vagy lekésve semmiről! A legtöbben 30 alatt nem is terveznek családot. Aki meg igen, jóval nagyobb kockázatot kell bevállalnia. (Nevezzük hülyének vagy butának???)
Előbb szerintem próbáld ki magad a szakmádban, vagy bármilyen munkahelyen.
NE VÁLJ 100%-ig FÜGGŐVÉ!!! Sajnos, amikor a válási statisztikák 60% körüliek, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. A kapcsolatok tartósságára semmi biztosíték nincs. Így biztosítsd be magad válás esetére. Attól még élhettek jól holtodiglan, de baj esetén ne válj áldozattá - gyerekkel együtt!
Ezt beszéld át a pároddal is. Biztos ő sem akarna felelőtlen döntést hozni. Külföldön a fiatalok már az első munkájuknál úgy készülnek, hogy félretesznek a babaprojektre, meg minden egyéb extra esetre!!! Előbb a biztos alapok. NEM HITELekben gondolkodnak!
Legalább a babázás alatt ez ne okozzon gondot, hogy nyugodtan tudj a gyereknevelésre koncentrálni.
Okosan is lehetsz boldog! A várakozás, készülés, tervezés gyönyörű időszak. Használjátok ki, hogy később legyen mire visszaemlékezni.
A babázás csak akkor gyönyörű, ha a háttér és a család tuti biztos. Anélkül öngyilkosság.
Remélem még idejében jött a jó tanács, és nem kell saját bőrödön tapasztalnod a helytelen döntésed súlyát.
Sok sikert és boldogságot! De csak ésszel! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!