Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok, vállalnátok albérletbe...

Párok, vállalnátok albérletbe gyereket?

Figyelt kérdés

Olyanok is írhatnak, akik már megtették ezt (akik tervezetten vállalták). Felelőtlenség-e? Mennyi időre rá lenne kilátás egy saját lakásra/házra (hiteles vagy hitelmentesre)?

A környezetektől milyen visszhangot kaptatok emiatt? És általában hogy vélekednek erről az emberek?

2012. márc. 30. 11:25
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
83%
Nem.
2012. márc. 30. 11:27
 2/45 anonim ***** válasza:
63%

Igen.

Ésszerűbb mint hitelt felvenni aminek ki tudja mekkora a törlesztője.

Albi,jól keresünk,baba mellett is tudunk félretenni spórolás nélkül.

Ésszerűbb összespórolni egy lakás árát mire a gyerek pár éves,minthogy pl a svájci frank miatt most inné a bank a házat ha ugy alakul.

Igy most albérlet,gyüjtögetés,pőár év múlva ház.

És ha bármi történne,pl munkahely megszünik,nem vagyunk ide kötve,mehetünk.

Persze jó helyen kell gyüjteni a pénzt.

2012. márc. 30. 11:33
 3/45 anonim ***** válasza:
92%
Én nem ettől tenném függővé. Nézd, manapság önerőből lakást venni 2 fiatalnak szinte lehetetlen. Vagy albérletbe mennek vagy hitellel vesznek lakást. Kvázi fizetni így is úgy is kell. Vagy törlesztőt vagy bérleti díjat. Ha "biztos" az albérlet, nincs probléma a főbérlővel, már amennyire előre látható és ami a legfontosabb probléma nélkül!!!!!! meg tud élni a pár, akkor igen, bevállalnám. Ha probléma van a megélhetéssel, akkor nem.
2012. márc. 30. 11:35
 4/45 anonim ***** válasza:
57%
Nem, mert bizonytalanba nem szülök. Inkább várunk pár évet.
2012. márc. 30. 11:40
 5/45 A kérdező kommentje:
Nekünk még nem aktuális a téma, de úgy érzem, sosem lesz az. :( Jelenleg 70-et felemészt az albi és az már majdnem a párom fizetése, akkor még hol a kaja (pedig spórolunk rajta és a szüleim is támogatnak terménnyel). Nekem 90 körül van a bérem. Szóval durván 160-170 körül keresünk ketten, ebből mire lesz saját lakás? Soha... De szerintem ahhoz is kevés, hogy gyereket vállaljon az ember.
2012. márc. 30. 11:42
 6/45 anonim ***** válasza:
95%
Nem vállaltunk. Mi van, ha a főbérlő egyik napról a másikra bejelenti, hogy kéne a lakás a haverjának, a keresztlányának, stb. Pici babával nem olyan könnyű költözködni. Nem beszélve arról, h nem minden főbérlő megy bele abba, h oda családot alapíts, hiszen bárki válhat máról holnapra fizetésképtelenné, ő meg nem tehet ki az utcára, erre törvény van. Mi inkább megvártuk, h összegyűljön a pénz saját lakásra. most 28 és 30 évesek vagyunk. Nincs még gyerekünk és nem maradtunk le semmiről.
2012. márc. 30. 11:42
 7/45 anonim ***** válasza:
93%

Én nem. A bank csak akkor rak ki, ha nem fizetek, a főbérlő viszont bármikor megteheti, főleg ha szerződés sincs.

Nekünk van egy kicsi lakásunk, amin elég kevés a hitel. Ha az 5szörösére nő, akkor is tudjuk majd fizetni. Nem kell palotába költözni.

Most félreteszünk, aztán ha lesz annyi önerőnk hogy ugyanilyen kevés hitelt felvéve nagyobb lakásba tudunk menni, akkor jön a következő baba.

Kolléganőm albérletbe szült, senki nem szólta meg sem szembe, sem a háta mögött (mondjuk tudják, hogy én jóban vagyok vele, szóval lehet csak előttem nem). Bíznak a főbérlőben, van szerződésük és ha mégis gáz lenne, tudnak menni az apuka szüleihez. Ők is tesznek félre.

2012. márc. 30. 11:47
 8/45 A kérdező kommentje:

Párom 28, én 23. Ő semmi pénzt nem hozott a kapcsolatba, mert a szüleit kellett pénzelnie, míg otthon élt. A rábeszélésemre egy 150 ezres összeget tudott összespórolni, mire összeköltöztünk, ez úgy stagnál neki, nem nagyon gyarapszik. Nekem ennek a 6x-osa van tartalékba. Hiába spórolunk, egyszerűen nem növekszik a pénz, kb. ugyanúgy zárjuk a hónapot, pedig olyan alapkajákat eszünk, hogy hihetetlen. :(

Én is úgy terveztem mindig, hogy albérletbe nem szülök, ugyanakkor arra gondolok, mire nekünk lakásunk lesz, arra már öreg leszek szülni. Mert ilyen tempóval mire számítsak?

2012. márc. 30. 11:48
 9/45 anonim ***** válasza:
62%

"Mi van, ha a főbérlő egyik napról a másikra bejelenti, hogy kéne a lakás a haverjának, a keresztlányának, stb. "

szerződés,amiben ki van kötve felmondsái határidő is.

Igy ha mégis menni kell,van idő bőven ujat keresni.

Mi az első albérletünkben 4 évet laktunk,most 2 éve lakunk a mostaniban,és ez is jó.

második voltam

2012. márc. 30. 11:51
 10/45 anonim ***** válasza:
36%

Igen, mi most ezt tesszük :))

30 éves vagyok és a közeljövőben esélyünk sincs saját házra, lakásra pláne, hogy munkám sincs sajnos.

Annyi miatt aggódom, hogy a garzonunkból most el kell költözni egy 1,5-es lakásba mivel a babának külön szobát szeretnék a kezdetektől és 1 fizetésből fogalmam sincs hogyan fogunk megélni mivel most is nehéz...

Ez Magyarország 2012-ben.

2012. márc. 30. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!