Párok, vállalnátok albérletbe gyereket?
Olyanok is írhatnak, akik már megtették ezt (akik tervezetten vállalták). Felelőtlenség-e? Mennyi időre rá lenne kilátás egy saját lakásra/házra (hiteles vagy hitelmentesre)?
A környezetektől milyen visszhangot kaptatok emiatt? És általában hogy vélekednek erről az emberek?
Igen.
Ésszerűbb mint hitelt felvenni aminek ki tudja mekkora a törlesztője.
Albi,jól keresünk,baba mellett is tudunk félretenni spórolás nélkül.
Ésszerűbb összespórolni egy lakás árát mire a gyerek pár éves,minthogy pl a svájci frank miatt most inné a bank a házat ha ugy alakul.
Igy most albérlet,gyüjtögetés,pőár év múlva ház.
És ha bármi történne,pl munkahely megszünik,nem vagyunk ide kötve,mehetünk.
Persze jó helyen kell gyüjteni a pénzt.
Én nem. A bank csak akkor rak ki, ha nem fizetek, a főbérlő viszont bármikor megteheti, főleg ha szerződés sincs.
Nekünk van egy kicsi lakásunk, amin elég kevés a hitel. Ha az 5szörösére nő, akkor is tudjuk majd fizetni. Nem kell palotába költözni.
Most félreteszünk, aztán ha lesz annyi önerőnk hogy ugyanilyen kevés hitelt felvéve nagyobb lakásba tudunk menni, akkor jön a következő baba.
Kolléganőm albérletbe szült, senki nem szólta meg sem szembe, sem a háta mögött (mondjuk tudják, hogy én jóban vagyok vele, szóval lehet csak előttem nem). Bíznak a főbérlőben, van szerződésük és ha mégis gáz lenne, tudnak menni az apuka szüleihez. Ők is tesznek félre.
Párom 28, én 23. Ő semmi pénzt nem hozott a kapcsolatba, mert a szüleit kellett pénzelnie, míg otthon élt. A rábeszélésemre egy 150 ezres összeget tudott összespórolni, mire összeköltöztünk, ez úgy stagnál neki, nem nagyon gyarapszik. Nekem ennek a 6x-osa van tartalékba. Hiába spórolunk, egyszerűen nem növekszik a pénz, kb. ugyanúgy zárjuk a hónapot, pedig olyan alapkajákat eszünk, hogy hihetetlen. :(
Én is úgy terveztem mindig, hogy albérletbe nem szülök, ugyanakkor arra gondolok, mire nekünk lakásunk lesz, arra már öreg leszek szülni. Mert ilyen tempóval mire számítsak?
"Mi van, ha a főbérlő egyik napról a másikra bejelenti, hogy kéne a lakás a haverjának, a keresztlányának, stb. "
szerződés,amiben ki van kötve felmondsái határidő is.
Igy ha mégis menni kell,van idő bőven ujat keresni.
Mi az első albérletünkben 4 évet laktunk,most 2 éve lakunk a mostaniban,és ez is jó.
második voltam
Igen, mi most ezt tesszük :))
30 éves vagyok és a közeljövőben esélyünk sincs saját házra, lakásra pláne, hogy munkám sincs sajnos.
Annyi miatt aggódom, hogy a garzonunkból most el kell költözni egy 1,5-es lakásba mivel a babának külön szobát szeretnék a kezdetektől és 1 fizetésből fogalmam sincs hogyan fogunk megélni mivel most is nehéz...
Ez Magyarország 2012-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!