Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok, vállalnátok albérletbe...

Párok, vállalnátok albérletbe gyereket?

Figyelt kérdés

Olyanok is írhatnak, akik már megtették ezt (akik tervezetten vállalták). Felelőtlenség-e? Mennyi időre rá lenne kilátás egy saját lakásra/házra (hiteles vagy hitelmentesre)?

A környezetektől milyen visszhangot kaptatok emiatt? És általában hogy vélekednek erről az emberek?

2012. márc. 30. 11:25
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Miért nem költözünk máshova? Mert ott lakunk, ahol elvileg jobbak a munkalehetőségek: Nyugat-Magyarországon, határszélen. Persze a fővárosban még több lehet... Viszont nem tudom, megérné-e? Ott is kb. ugyanazok a munkalehetőségek lennének adottak a számunkra, és mennyivel fizetik meg jobban? Annyival, ami kompenzálná a magasabb bérleti díjakat, illetve hogy akkora távolságból a szülők sem tudnának segíteni? Nem akarok kifogásokat keresni, de mi olyan fajták vagyunk, akiknek ez nagyon nagyszabású döntés lenne. Külföldi munkán már gondolkodtunk, ha már mindenképp messze kéne kerülni a családtól, inkább külföld, közel a határ, és lényegesen jobban megérné, mint Budapest.
2012. márc. 30. 12:18
 22/45 anonim ***** válasza:
93%

12:12

Külföldön tényleg gyakoribb a ház bérélése, mint a vásárlás. De ott van lehetőség tertós bérletre, akár 20 évre is. Itt, Mo-n nem ez a helyzet. Itt nem tudja neked senki garantálni, h 15-20 évig nem lesz szüksége arra a lakásra,amit neked kiadott. Ezért vesznek inkább az emberek akár hitelből is, mert sokáig úgysem maradhatnak, a főbérlő meg a családalapítást nem támogatja. Nem szeretnék azzal szembesülni, h meglátja a gömbölyűödő pocakomat és a jövő héten utcára tesz és vagy találok olcsón valamit vagy nem. Kevés az olyan főbérlő is, aki nem jár folyton az ember nyakára ellenőrizni. Nekünk ebben szerencsénk volt legalább.

2012. márc. 30. 12:21
 23/45 anonim ***** válasza:
23%

12:04-es

Úgy értettem, összegyűljön az a pénz, amivel már nem röhögnek ki a bankban, ha hitelért megyünk. Ez a vételárr 30 %-a volt. Nem drágámozni kell, hanem kérdezni előbb.

2012. márc. 30. 12:23
 24/45 anonim ***** válasza:
47%

"Vannak olyan országok" De ez Magyarország. Én kerestem albérletet szerződéssel - 10ből 9 helyről elküldtek. A maradék 1 helyen pedig vagy bejelentkezhetsz, vagy nem. Ez utóbbi azért fontos, mert nem nagyon fogják felvenni a gyereket bölcsődébe, óvodába ha az ország másik végében van a bejelentett lakcím.

Kérdező,

a ti helyzetetekben igen, szülnék albérletbe ha van szerződés. Ennyi megtakarítás mellé biztos nem vennék fel hitelt.

2012. márc. 30. 12:27
 25/45 A kérdező kommentje:
Szerződés van, de nem bejelentett albérlet és azt nem írtuk bele a szerződésbe, mennyi ideig lakhatunk benne, ha felmondás van (bár elvileg a tulaj nem akarja másra használni, sok másik ingatlana van, szintén bérbe adva). De nem tervezzük ebben az albérletben hosszú távon (ezért sem akartuk, hogy minimum bérlési idő vagy ilyenek szerepeljenek benne), ha összejön nekem a másik munka, párom is jönne (egy másik gyár), és akkor máshova költözünk.
2012. márc. 30. 12:35
 26/45 anonim ***** válasza:
38%

12:12es vagyok!

Sajnos eltudom képzelni elég könnyen, hogy Magyarországon ez sem megy olyan egyszerűen mint kéne.:( A saját albérletemből indultam ki, hozzánk nem járnak ellenőrizni, havonta ház elé leugrok bérleti díjjal, az elején persze voltak ellenőrzések havonta, két havonta egyszer felnézett és úgy rendeztük el az anyagiakat. Szerződésem is volt, szóval a saját tapasztalatomból indultam ki.

2012. márc. 30. 12:59
 27/45 anonim ***** válasza:
57%
23: hát ezt elfelejtetted odaírni. De! A lakás 70%-a hitelre, azért az sem semmi.....
2012. márc. 30. 13:03
 28/45 anonim ***** válasza:
80%
Mi így gondolkoztunk: Minek fizessunk másnak bérletet, ugysem lessz a miénk. Inkább kivettunk hitelt, megvettuk a házat és torlesztunk a banknak. Igaz, hogy a lakás még a "banké" lényegében, de a mi nevunkon van és a miénk. Nem lenne jobb egy ilyen megoldás. Es szerintem a hitel is ugy van, mint amit az albira koltotok. Igy meg vállaltunk gyereket, tudtuk hogy egyik naprol a másikra nem rakhat ki tulajdonos vagy fobérlo.
2012. márc. 30. 13:13
 29/45 anonim ***** válasza:
86%
Én vállalnék, mert ha neadjisten kiraknak az albérletből, tudunk szülőkhöz menni. Nektek is attól kellene függővé tenni, hogy van-e B terv átmenetileg.
2012. márc. 30. 13:18
 30/45 anonim ***** válasza:
69%
Nem
2012. márc. 30. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!