Ti mire vállalnátok be 2 gyereket?
Érdekes, hogy többen írták a 500-600ezer forintot. Na nem mondom, hogy nem tudnék vele mit kezdeni, de szerintem a lényeg, hogy az igényeitekhez mérten meglegyen a megfelelő anyagi stabilitás.
Nekünk van saját 3 szobás lakás, hitel nincs, van autó, félretett pénz, mindkettőnknek normális állás, a havi bevételünk 300-350ezer Ft. Mi ebből kijövünk négyen, tudok spórolni is.
Úgyhogy szerintem azt kell mérlegelni, hogy mennyi bevételhez, milyen igények tartoznak, és milyen rezsi... Ha nem jut hó végén semmire, akkor nem jó ötlet a 2. baba. De amúgy, ahogy éltek, nem tűnik rossznak, úgyhogy nehogy már abortuszra kelljen szaladgálni.
Azért kell az 500 ezer szerintem.
Na, nem babakorú gyereknél, nagyobbnál.
A kaja kapásból 180-200.
Rezsi 60.
Tisztálkodás, ilyesmi 30.
Nyugdíj 20.
Gyerekeknek félretenni lakásra 80.
Különórák 30.
Szórakozás 20.
Ruházat 40.
A maradék tizest meg félre lehet tenni váratlan kiadásokra.
Ha nem gyalog járnak, hanem bérlet is kell, akkor az akár több tízezer is lehet. Ha még kocsit is akarnak fenntartani, az meg kb. plusz 50 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!